夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

mrsjacky 發表於 20-1-7 18:56
我意思係,我去問我老公(將近50既男人),你鍾意佢呀。咁,好小學雞。我都話我自己都有異性知己,我理解唔 ...

我自問都做唔到咁高境界,一係唔愛,一愛就會想 有佢作爲全部

大宅

Belavizio 發表於 20-1-7 13:17
回覆 jwy2 的帖子

我曾聽過一個比喻。

睇完呢個例子,又有啲感觸, 有幾多係第二個嘅惜花人?

子爵府

PTMCYS 發表於 20-1-7 22:45
C 妹, 剛才工作便祕, 上來鬆一鬆, 隨口吹, 只是一時感慨, 無睇上文下理, 有得罪就真係唔好意思....

咦, ...

“衝”沒有欲拒還迎,只是陰差陽錯,錯過了,發現時已不可回頭,Sam說,在心裡為對方留一個特別的位置,守護對方,謹此而已。

難得ching同嫂夫人夫妻恩愛,幸好我都唔失禮,夫妻關係及小情趣不下於ching,我地28年感情了,仍然每晚擁抱,十指緊扣入睡。同意,成熟了的愛,不是下下去到性,有時為對方動點小意思,更能表達,我會偶然放啲老公喜歡既零食入佢公事包比驚喜佢,或者我刷完牙幫就佢jep定牙膏,冬天倒定暖水比佢漱口。
對,我地各自既知己都好多年了,同樣都係讀書年代就識既老朋友,廿幾年了。我同好朋友之間已無需有咩避忌,太多年老朋友,無所不談,佢同老婆感情一樣係好好,一樣有美好既家庭。我地講過,如果我地另一半離開左(死), 我地都會好心痛對方,亦會成為對方餘生既支持夥伴。

子爵府

mrsjacky 發表於 20-1-8 00:08
“衝”沒有欲拒還迎,只是陰差陽錯,錯過了,發現時已不可回頭,Sam說,在心裡為對方留一個特別的位置,守 ...

咁妳都做到收放自如喎, 我就真係唔可以了, 只能一心一意對一個人. 沒空間有異性的知己..... 可能我對異性係有抗拒, 我意思係點到即止, 唔會有牽掛, 你這個可能是思想出軌的昇華了..., 不過最緊要你們都開心, 我亦學多了.

珍珠宮

回覆 mrsjacky 的帖子

咁其實你同異性知己之間是否有一份好朋友以上嘅感情,即是愛情,呢份感情咁多年都冇變過,又或者對方已經仍然鍾意自己,定糸真糸純友誼呢?我可能表達得吾糸幾好,請見諒

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

大多數女人出軌; 1. 就係得唔到自己想要既愛; C6滿足唔到自己 (未必一係性; 可以係某些東西)
2. 女人都可以好衰....代屋企個件係傻仔... 玩火
3. 心已經死了..... 女人都係感情用事的人; 一旦死了, 根本無可能番轉頭

我同前C6一起; 我係屬於第一種.....
我喜歡C6.....但佢滿足唔到我.... 被愛護既感覺
我無肉體上出軌; 精神上...投放在幻想空間之中..

男爵府

Reema 發表於 20-1-8 10:22
大多數女人出軌; 1. 就係得唔到自己想要既愛; C6滿足唔到自己 (未必一係性; 可以係某些東西)
2. 女人都可以 ...

咁你有無同你c6傾過你嘅不滿?

子爵府

anna59 發表於 20-1-8 08:58

咁其實你同異性知己之間是否有一份好朋友以上嘅感情,即是愛情,呢份感情咁多年都冇 ...

能成為密友總帶著愛。我地當年都差啲拍得成拖,陰差陽錯所以告吹,後來各自結婚,有美好家庭,我地先知原來有過一場誤會。所以都好衝上雲霄劇情,但佢地有上過床,我地無。愛情收於心底,但知己情更勝愛情,從今以後,我地就係好朋友,唔常見,一年幾次,亦唔多平日聯絡,但見面總會分享過去一段日子大家既事情,有時互相取笑,有時互相鼓勵,彼此珍惜重視既老朋友,咁囉。佢仲鍾唔鍾意我,我唔知,我當佢係親人咁。純友誼?我形容係超友誼既純友誼。

珍珠宮

咁你見到佢,你從佢嘅眼神,表情,有冇感覺到佢仲鍾意你?有D男人好長情假

子爵府

anna59 發表於 20-1-8 11:43

咁你見到佢,你從佢嘅眼神,表情,有冇感覺到佢仲鍾意你?有D男人好長情假 ...

點會咁直視佢,如果佢真係好有野咀埋黎,我唔識handle喎咁又如果佢無,我諗我會好失望。我將佢收響心,佢點可以將我煙消雲散。幾十歲,有啲野唔洗太清楚,好似小田同家燕咁,我心好溫暖了。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 Strawberry_baby 的帖子

死証....
當傾的時候; 我地就決定分開

伯爵府

我都享受緊哩種友愛...

珍珠宮

其實, 你會唔會當年麻麻地鍾意佢?

子爵府

anna59 發表於 20-1-8 12:39

其實, 你會唔會當年麻麻地鍾意佢?
可能吧,太耐了

子爵府

Reema 發表於 20-1-8 12:11

我都享受緊哩種友愛...

要努力keep住,唔好比佢變質呀

伯爵府

Keep得好好~~

就係想好好地KEEP住份感情...唔想改變

珍珠宮

其實都系一件好事,大家仲有朋友做

民房

回覆 daisy1792 的帖子

今時今日85.90後嘅道德觀都係咁上下,為左尋求刺激新鮮感😅

男爵府

mrsjacky 發表於 20-1-8 12:01
點會咁直視佢,如果佢真係好有野咀埋黎,我唔識handle喎咁又如果佢無,我諗我會好失望。我將佢收響 ...

幾好喎,只要唔變質,我又幾享受你呢種朋友關係。有人會覺得自己要對另一半一心一意,不可有知己,我反而覺得佢哋係對自己沒信心,驚有日由知己變自己的男/女人。

男爵府

回覆樓主:

我又好好奇,如果個男人成日搵某女性朋友傾計,呢d又算唔算精神出軌呢?男人肯花時間搵個女,係咪心中一定有歪念呢?

首頁

尾頁

跳至