自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

自己觀點係又靚又叻

靚,唔整容就算唔化裝都靚
叻,能力强可做福社會有影響力(唔係揾錢能力)
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

死都話係我老婆,我老婆好叻女,我老婆好靚。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

珍珠宮

王國教室勳章

blue02 發表於 20-3-8 20:22
如果係相處問題, 咁我相信佢哋選擇離婚, 係出於自己嘅意願
單親在職母親, 我明個種辛苦嘅, 作為朋友,你唯 ...

多謝你,我哋都好支持佢哋

伯爵府

blue02 發表於 20-3-8 17:10
今世積陰德, 要下世先有回報, 會唔會等得太耐
家境唔到我揀, 就算我好努 ...
有條件有錢的男人一般都會娶個靚老婆,咁就算自己唔靚仔,下一代個樣都有一半機會靚

男爵府

熱血勳章

blue02 發表於 20-3-8 16:45
三八婦女節, 想講下女性
最近睇多咗ig同埋linkedin, 真係發覺天外有天,人外有人, 原來香港有一班圈子, 家境 ...

有,不過唔係女仔係中年女人,舊公司CEO, 又靚又叻又有台型有種攝人嘅魅力!不論男女下屬都好尊敬佢

wcpcelia    發表於 20-3-9 11:21

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

blue02 發表於 20-3-8 16:45
三八婦女節, 想講下女性
最近睇多咗ig同埋linkedin, 真係發覺天外有天,人外有人, 原來香港有一班圈子, 家境 ...

我唔覺得讀書叻就係死讀書, 亦唔覺得叻一定要讀書成續好. 我有個朋友有家底, 中學時冇心機讀書淨係追明星, 留學後再進修, 有自己事業, 響上流社會中打滾, 周不時去做義工, 多才(財)多藝. 我已經覺得佢好叻.

男爵府

bosch 發表於 20-3-8 21:00
我唔覺得讀書叻就係死讀書, 亦唔覺得叻一定要讀書成續好. 我有個朋友有家底, 中學時冇心機讀書淨係追明 ...

你個朋友都係叻, 只不過佢中學時期未發力啫, 同埋我睇到一個重點, 係佢有啲家底, 可以去外國留學, 你要知道, 有啲人的ˋ後勁'可以好犀利, 但要天時、地利、人和所配合, 有時外國一個新環境, 加上人大咗, 就會迎頭趕上。我估你朋友應該都係屬於長袖善舞, 識social嗰種, 呢個有時候同一個人嘅upbringing 有關, 即係如果父母都係做生意, 屬於交際強個種, 由細到大帶仔女見世叔伯, 會對子女有正面影響, 呢啲全部都係一點一滴

珍珠宮

我自己生活圈子唔少朋友是

共通點是遲生小朋友,小朋友亦是讀名校,亦會落本各方面裁培佢哋。

大家是好有目標,計劃,亦夠堅持。

另一半差唔多背景,人到中年,注重家庭生活、 生活質素和養生。

末結婚和結咗婚的,FTM 和WKM大家都溝通到,因為大家興趣差不多,生活模式分別不大。

子爵府

blue02 發表於 20-3-8 18:11
你講開上市公司, 我諗起呢個ceo, 冠君產業信託, 又係好靚女, 輪廓好有明星相, 結咗婚生咗仔女

...

佢而家短髮,同埋身型幾好

子爵府

回覆樓主:

有,又靚女又高瘦又叻又係名牌大學畢業,仲要富/紅三代,乜都唔洗憂,但個格真係幾差(識佢既人就知,唔識就覺得佢好好)

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

又靚又叻又温柔又有,又醜又口臭心地又差都有。

男爵府

green_flower 發表於 20-3-8 19:05
可唔可以卑d貼士來?好想阿女睇下,等佢發奮

好多集中讀law, economics, 性格外向啲嘅, 就做i-bank, barristers 都唔少 , 才貌雙全。

男爵府

blue02 發表於 20-3-9 10:24
好多集中讀law, economics, 性格外向啲嘅, 就做i-bank, barristers 都唔少 , 才貌雙全。
...

點search架?有無名?可私下pm,thx

珍珠宮

回覆樓主:

點為之好叻?其實好難定義,高薪厚職,好多都因為際遇好~,讀書叻,又唔一定識做人~
在我眼中,叻嘅女仔係比較堅強同獨立、處變不驚,但唔一定有好際遇~
如果以我對叻嘅定義,我身邊的確有女仔係又靚又叻!我好欣賞的!

伯爵府

blue02 發表於 20-3-8 19:15
好惡?好串?好攻心計?

我唔喜歡"long 黎"既人...

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

elainelph 發表於 20-3-8 20:49
有,不過唔係女仔係中年女人,舊公司CEO, 又靚又叻又有台型有種攝人嘅魅力!不論男女下屬都好尊 ...

是否知名機構或上市公司?

男爵府

熱血勳章

traeh 發表於 20-3-9 11:42
是否知名機構或上市公司?

是的 但同大部分女强人一樣......單身!

侯爵府

有同事係,住獨立屋,屋企有司機車返工放工

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

elainelph 發表於 20-3-9 12:53
是的 但同大部分女强人一樣......單身!

八卦想請問邊間公司?

最初以為你係講另外有幾位又靚又叻嘅CEO,不過佢哋已婚有子女

首頁

尾頁

跳至