自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢個世界,唔係男,就係女架啦。
你無嘢嘛?咁樣會攪到自己好辛苦架喎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

長年累月咁樣,自己同對方都唔好過。

朋友或同事,唔係男就女架啦...

伯爵府

2024年龍年勳章

TseU 發表於 22-1-23 05:21
其實我老公都幾識照顧人,無論個個係咩年紀女性朋友,佢都會咁做,咁其實係完全冇理過我感受.. 細個啲既女 ...

我都同男仔熟,我覺得呢類男人真係嫁唔過的。
佢真係會有女性朋友,我係其中一位,同時我知道佢哋有好多婚外女朋友或追緊女仔,做太太和女朋友的係好難分的,亦不用分,因為一定係分享中。

水晶宮

TseU 發表於 22-1-23 00:57
回覆 spikenard 的帖子

佢有一位年紀比較大既女性朋友,我老公日日都搵佢,咩場合佢都一定出現,

你係對佢同「所有」女性朋友一齊都唔舒服?定只係這位女性朋友?

如果係無前由下對所有女性都係咁就唔太妥當。但如果只係這位女性朋友我就覺得情有可原

子爵府

簡單啲講,你地兩個唔同類型嘅人,佢係多朋友嘅人,你係冇朋友嘅人。
折衷方法就係,你提佢少啲同呢個朋友接觸,另外你自己同佢搵多啲活動,平衡返。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

c6公司未大地震之前,有個女同事好中意痴住佢,果陣我同c6已經結左婚,我亦有同佢d 同事一齊玩,跟住開左個wts gp都有add我,有一日唔知做乜踼左我出去
因為有睇開佢地講乜,有時都攞c6手機睇,發現果個女仔耐唔耐話好掛住c6, 同事有約出去玩 果個女仔第一句問c6去唔去?唔知點解次次都約唔成
其實我又冇唔開心,因為個個知我存在,比個胆佢都唔敢亂黎,再講果個女仔忍到c6皮氣 咪攞去囉
最後係 c6好難先會對人放下介心/有安全感,佢要同佢一齊唔係易事,c6 屋企又咁麻煩 好難忍到

珍珠宮

其實係你老公唔識做人老公,結左婚就算幾好朋友都要避忌下,唔係自己話無野就唔理對方感受

你老公約左朋友出去食飯都唔帶埋你出去,由你自己一個喺屋企?好奇怪甘都得

伯爵府

回覆樓主:

唔鍾意好正常,不過你同老公關係要處理,可能佢覺得你唔係佢傾訴對象,生活亦慢慢疏離

象牙宮

回覆樓主:

好正常,唔避忌完全係佢問題,就算已婚都係咁話,女人都會出軌,女人都會拋夫棄子女既!點都要同老公嘈,如果佢唔改我會放棄而家婚姻

Amy7802    發表於 22-1-23 17:04

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

TseU 發表於 22-1-23 05:27
有時諗,係咪我咁諗係好唔正常?我係咪偏激左?不過我又好自然心里面總係唔好受,又唔想屈住,想係度宣洩出 ...

係唔正常

男爵府

係唔正常,小心d好

伯爵府

回覆樓主:

明白樓主諗法,照文字睇,你c6俾唔到安全感你,對你態度亦唔care, 冇同理心。

唔知樓主係咪冇咩朋友,如果係,不如你識多啲朋友,學啲野,唔好將你整個人生放喺你c6度。再者,識多啲野,同你c6都有多啲話題啦!

水晶宮

回覆 selinako^^ 的帖子

你呢個case又唔同。男女同事之間講到「好掛住你」,已經過晒界。個女仔明知男方有老婆,都咁做,真係好離譜。你唔嬲,都好犀利。

男爵府

lingw. 發表於 22-1-23 09:34
比我都會嬲,佢多fd 多節目,全部都冇我份,好似唔想理我,friend 都不如,但又唔會講分開,好折磨

你要 ...

我都會嬲,嬲咪嬲囉。做乜要扮大方
樓主係直接同佢講咗介意,佢老公都冇反應!

伯爵府

既然同佢講左自己介意,佢態度照舊

你又搵返個男閨密,以其人之道 還治其人之身

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你正唔正常唔知道, 因為好多野我地唔知... 就你C6咁關心女性朋友我就覺得唔係幾好.. 因為你已出聲但佢仲耍番你... 如果我心唔舒服, 我一定會再出聲

珍珠宮

lingw. 發表於 22-1-23 09:34
比我都會嬲,佢多fd 多節目,全部都冇我份,好似唔想理我,friend 都不如,但又唔會講分開,好折磨

你要 ...

同感

伯爵府

首先呢個世界唔係男就係女
另外你要同你先生建立返一段良好關係先,即係要多溝通,多身體接觸,多關心佢,令佢記得屋企有個老婆
而家呢個年代,好多有家室嘅男女都會同其他人firlt,甚至婚外情
我自己飯腳都係男同事
我老公公作亦都要應酬
我相信女人直覺,有野你一定feel到
如果唔想放棄,就要由自己主動挽救呢段感情

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 TseU 的帖子

很可能你是沒有安全感,一係就佔有慾太強。
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

男爵府

明顯樓主同老公之間嘅婚姻存在左問題,仲要係日積月累的。樓主最介意係老公有咩事係唔會同佢第一時間分享,我相信如果佢老公咩都放佢係首位,那怕佢有一千個女性朋友。要另一半同自己溝通,首先要審視自己,但觀看樓主嘅回應,似乎你都太多想法埋藏左,得自己去亂諗
「換個角度,自然有出路。」

首頁
12345...6

尾頁

跳至