自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

解決到就好

公爵府

蘭開夏道 發表於 24-1-28 07:33
有信仰的人不可查喎

我冇宗教信仰

我曾經試過對住我基督徒的姑仔
講過畀佢鬧到我趴街。

佢當時佢隻腳係不知名咁痛痛咗好耐
, 因為佢以前都係拜神後期轉瞬基督教之後好似入咗魔咁

男爵府

2023年兔年勳章

多謝分享,好有用啊!祝福你媽咪早日康復!

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-1-28 00:14
我朋友最近都係,佢爸爸住左3星期反反覆覆,醫生話再有事唔急救
佢即刻查日腳,跟住就電話黎話佢 情況穩定 ...

如果以呢個例子,查日腳嘅日子係?

瑪瑙宮

回覆樓主:

冇事就好,好多事情如果醫藥都幫唔到,就試下另類方法都冇壞,好過唔試。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

waic 發表於 24-1-28 08:19
呢度有位好好心嘅jm會幫人查日腳

可以pm資料俾我(emoji)(emoji)

瑪瑙宮

可愛教主2 發表於 24-1-28 21:04
如果以呢個例子,查日腳嘅日子係?

通常係查番發生事果日。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

想問查完日腳, 有咩資訊會出現? 有資訊, 再去燒野?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

公爵府

回覆樓主:

我都試過類似经歷、最後拜日腳回覆正常

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

ChloeMa 發表於 24-1-28 21:22
想問查完日腳, 有咩資訊會出現? 有資訊, 再去燒野?

去纸札舖話想查日腳,講你幾時開始發病,日子及時間,纸札舖嘅人會幫你查通勝睇下冲撞左D乜嘢! 之後會執D衣纸,教你再買D梨或白飯,跟佢指定嘅方向化左份衣纸當天拜下咁!

公爵府

Gorgor0612 發表於 24-1-28 23:00
去纸札舖話想查日腳,講你幾時開始發病,日子及時間,纸札舖嘅人會幫你查通勝睇下冲撞左D乜嘢! 之後會執D ...

如果唔舒服左好耐,都忘記了幾時開始,咁點查?
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Gorgor0612 發表於 24-1-28 23:00
去纸札舖話想查日腳,講你幾時開始發病,日子及時間,纸札舖嘅人會幫你查通勝睇下冲撞左D乜嘢! 之後會執D ...

多謝解釋, 我係喺bk先至聽聞有日腳呢回事, 之前未睇過。 唔該曬!

珍珠宮

shop_baby 發表於 24-1-28 23:01
如果唔舒服左好耐,都忘記了幾時開始,咁點查?

咁大概日子試下囉!盡量諗下個準確D嘅日子,佢查篇文章有寫患者病徵嘅,如果唔match 你嘅病徵咪再揾下附近時辰囉! 試下無妨 我都係一個信科學嘅人,但試過嗰次之後唔到我唔信! 藥到病除咁

珍珠宮

ChloeMa 發表於 24-1-28 23:03
多謝解釋, 我係喺bk先至聽聞有日腳呢回事, 之前未睇過。 唔該曬!

我本身唔識但嗰次我敏感腫到朱頭咁!係我個同事仔神婆叫我試下查! 化完衣纸嗰晚冇事! 成件事好神奇!

公爵府

Gorgor0612 發表於 24-1-28 23:09
咁大概日子試下囉!盡量諗下個準確D嘅日子,佢查篇文章有寫患者病徵嘅,如果唔match 你嘅病徵咪再揾下附近 ...

我信呢d,試過一年全家6個人,5個勁咳,睇完醫生都咳,睇楊天命風水陣(應該個個風水師都差不多)話我地訓緊果邊係流年病位,即晚個個調轉頭訓,即晚都唔咳,真係唔到你唔信
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

珍珠宮

amazing 發表於 24-1-28 07:45
即係信耶穌信天主嗰啲唔可以查?

要燒衣纸當天拜喎! 有其他信仰我勸你唔好

大宅

回覆樓主:

我仔都試過 發燒 低燒左超過一個月 無其他病徵
Keep住38度幾 但人係精神有胃口
我咩方法都試晒
睇中醫 西醫 又驗埋血 醫生都話唔知咩事
朋友講嘅咩方法我都去試
最後就係查日腳
我一向唔信依啲野
但無辦法 已經無計可施 惟有試下
買齊晒野 按指示去做
結果即晚就退返落去36度幾
第二日都無再燒 之後一路都無再燒
個個知道左都覺得神奇
原來話係之前去大酒店時撞到野
佢係由去完返屋企即晚就發燒

子爵府

有時科學解釋唔到,又真係唔到你唔信!我屋企人/朋友都有類似經歷!總之唔之咩原因,睇極e 生都無好轉,又搵唔到原因,就會去紙紮鋪執野燒,燒完又真係有好轉喎!

瑪瑙宮

katherine.k 發表於 24-1-27 23:24
我媽咪喺12月15號跌倒入咗醫院, 期間入院第二日要輸血, 因為去血色素得6.5, 隔咗一日又要再輸。
除咗去 ...

跌倒脚可以查日脚,其他可以查吗?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊