自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

cathyangel 發表於 24-2-7 13:56
Book晒酒啊店諗住初二返大陸見親戚拜年,點知今日買車票先發現小朋友回鄉証1月已過期,請問係咪有一次性入 ...

或者你買內地出發嘅高鉄車票
建議最好買遲一日,如明日做臨證,後日上車咁就最穩陣
記住一早好去攪,唔好下午先攪

水晶宮

mandy952 發表於 24-2-7 22:21
西九冇架,羅湖最穩陣,建議朝早去,因為一定有一大堆人等緊,整得黎下午至夜晚過關差不多
...

九龍西 =/= 西九龍

https://www.ctshk.com/mep/zh/ch-entry-permit-service-centres-2/

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Prosperous 發表於 24-2-7 14:29
唔好意思都要講句, plan 全家人旅行, 第一件事一定係 check 證件有效期, 呢啲真係低級錯誤!

唔知你有冇習 ...

其實係呀,呢啲真係好低級錯誤

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

pauline_c 發表於 24-2-8 00:05
我習慣用Apple嗰個,只寫大 items,不過除咗自己同屋企嘢,仲要處理c6同其他家庭成員,所以真係好多濕星嘢 ...

係呀,平時幾廿百樣野要理真記唔到咁多,真係要用盡個calender 幫自己。 試下花d時間寫埋d濕星野落去,之後方便好多。我同老公都係 mark晒全屋人d appointment 落去同埋自己d野,大部份item 大家都睇到。 個仔中學後,我叫佢mark 番佢某d appointment 俾大家睇。

有時要去遠既地方,我會 mark低出門口時間,我驚到時計錯時間就慘。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pauline_c 發表於 24-2-8 00:05
我習慣用Apple嗰個,只寫大 items,不過除咗自己同屋企嘢,仲要處理c6同其他家庭成員,所以真係好多濕星嘢 ...

秘書

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Anpanmama 發表於 24-2-7 23:26
其實係呀,呢啲真係好低級錯誤

我試過,睇左都錯。睇漏年份,到羅湖做臨通。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊