跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

唔識人係臻美讀,聽d媽咪講油塘幾間K1黎講,好似循道衛理較好,全日就安怡!

原帖由 funbeauty 於 11-2-17 13:25 發表
個商場係屬 "領匯" 怕且都唔方有好既商店!

另外想問下油塘果間KG--臻美好唔好架?
想報K1

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-16 23:13 發表
hihi~我都係FTM,囝囝2歲10個月,我地可以交個朋友噃!
yes!好期待個商場,等亞仔返左學去睇早場~~hahaha~~希望快d起好,到時冇咁大塵!

哈哈, 大家囝囝差唔多大喎~ 我囝囝依家唔同我住, 九月會返隔離聖雅各伯, 我諗我份工作做到八月啦~ 遲下大家可出黎玩啊! 不過我依家就講得輕鬆, 但到時一定好踢腳, 立立亂, 我手腳好慢而且又唔識煮飯...好鬼驚!!
係呢, 你住邊? 你果到咁好冇蚊, 等我參考下遲下換單位的話應該揀邊! 我真係真係好憎d蚊!

珍珠宮

原帖由 cotychan 於 11-2-17 01:06 發表
HI,我都係FTM,2個仔,一個十歲,一個6個半月.2,3歲BB好好玩.到你自己湊返,得閒約去樓下飲茶.

呵呵~ 你好利害呀! 平時放假, 我湊一個已經冇左半條命...都擔心梗遲d FT都唔知點...而且個樣一定變得勁殘囉~ 嗚嗚~
好好玩!? Yeah~ 我一向都覺得小朋友好可愛, 好似小天使...但同時我亦好明白佢地身兼埋魔鬼既工作...
好呀好呀, 我好鍾意飲茶架!

珍珠宮

係呢, 想問下大家有冇抽濕機? 好唔好用? 我唔駛用咁勁, 因我有乾衣機, 故想買細部少少, 唔嘈, 慳電, 唔太貴, thank you!:loveliness:

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我有用抽濕機,呢度回南天濕得好勁,我唔係住宿社,住公屋...向正個海,仲要住最好高層.上年濕到啲衫成個禮拜都唔乾.
係隨便喺下面商場買既.唔嘈,唔知慳唔慳電...價錢都唔記得LU.
我大仔咁大個,基本上除咗考試要捉佢溫習,都唔駛點理.但隔咗咁耐先生個細既,好多嘢都唔記得,而家好多時都上網睇下湊仔新資訊

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

珍珠宮

原帖由 cotychan 於 11-2-18 01:22 發表
我有用抽濕機,呢度回南天濕得好勁,我唔係住宿社,住公屋...向正個海,仲要住最好高層.上年濕到啲衫成個禮拜都唔乾.
係隨便喺下面商場買既.唔嘈,唔知慳唔慳電...價錢都唔記得LU.
我大仔咁大個,基本上除咗考試要捉佢溫 ...

下面商場間電器舖搵笨架, 我之前諗住響下面求其買把風扇, 點知攞到返屋企係爛既, 再換都係爛既...第三次終於冇事, 雖然有得換啫, 都晒時間吖, 仲要搬呢! 用左一兩年唔知壞左定爛左!!! 故此, 我買乜電器都要有牌子兼響大電器舖買.

珍珠宮

原帖由 StacySo 於 11-2-18 10:01 發表
我都係住公屋,又係向住海GA高層,一回南天唔用抽濕機間屋會滴水架(>_

咁你果隻係咩牌子呀?
我係低層向北對少少海, 我屋企上年走廊位幅牆有少少出水, 個廳都Ok, 主要係廁所發毛, 廁所隔離間房有少少發毛, 攪到囝囝出風la!! 因我地遲左所以買唔到抽濕機! 家下要快d買至得.
我個人認為向山果邊應該潮濕過向海果邊.

大宅

哈~到時一齊飲茶呀!
唔駛驚,只要係佢返左學果3個鐘做定哂d野,佢放學淨係湊佢咪ok囉!至於星期六日就辛苦d!
我住油美,近油翠苑果邊,我家向海和學校,2X樓,真係冇蚊喎,到回南天夜晚偶然會有飛蟻!我有fd住廣場上面果幾座,就好多蚊,我諗係因為個地盤!希望快d起好吧!

原帖由 魚兒小寶貝 於 11-2-18 00:43 發表

哈哈, 大家囝囝差唔多大喎~ 我囝囝依家唔同我住, 九月會返隔離聖雅各伯, 我諗我份工作做到八月啦~ 遲下大家可出黎玩啊! 不過我依家就講得輕鬆, 但到時一定好踢腳, 立立亂, 我手腳好慢而且又唔識煮飯...好鬼驚!!
...

大宅

我呢兩日都有開抽濕機,用緊金章牌,豐澤買$1700左右,用左近兩年,除左裝水個格細d之外,各功能都好好!得幾粒掣超易用又細部易收藏!而家d貴抽濕機太多功能,我又冇乜用,因已有空氣清新機!

原帖由 魚兒小寶貝 於 11-2-18 14:28 發表

咁你果隻係咩牌子呀?
我係低層向北對少少海, 我屋企上年走廊位幅牆有少少出水, 個廳都Ok, 主要係廁所發毛, 廁所隔離間房有少少發毛, 攪到囝囝出風la!! 因我地遲左所以買唔到抽濕機! 家下要快d買至得.
我個人認為向 ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我唔係喺一樓嗰間買,以前2樓都有間電器舖架.
原帖由 魚兒小寶貝 於 11-2-18 14:18 發表

下面商場間電器舖搵笨架, 我之前諗住響下面求其買把風扇, 點知攞到返屋企係爛既, 再換都係爛既...第三次終於冇事, 雖然有得換啫, 都晒時間吖, 仲要搬呢! 用左一兩年唔知壞左定爛左!!! 故此, 我買乜電器都要有牌子 ...

子爵府

我呢兩日都係開住部抽濕機先掂~
有日我個老細開左窗食煙唔記得左關窗...
第二日d衫

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

子爵府

各位媽媽, 你地多唔多坐船去對面 (西灣河)行 / 食飯呀 ^^

近排多左同個女女去坐船過去行同食野 (d 野ok又唔算貴) 次次上船個女都勁興奮

珍珠宮

原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-18 15:18 發表
哈~到時一齊飲茶呀!
唔駛驚,只要係佢返左學果3個鐘做定哂d野,佢放學淨係湊佢咪ok囉!至於星期六日就辛苦d!
我住油美,近油翠苑果邊,我家向海和學校,2X樓,真係冇蚊喎,到回南天夜晚偶然會有飛蟻!我有fd住廣場上面果幾座, ...

我咪住廣場對上囉, 勁多蚊, 我都唔知係D草叢有蚊定個地盤!個地盤又唔知做乜起咁耐!! 知唔知幾時落成呀?
三個鐘...好彩間學校近近地, 唔係就真呢hea~
請問大家中午會煮咩比D細路食呀? 粉麵? 我想問除左蕃茄肉碎湯底或忌廉湯湯底外, 你地仲會整咩湯底架?

珍珠宮

原帖由 carly.c 於 11-2-28 09:56 發表
各位媽媽, 你地多唔多坐船去對面 (西灣河)行 / 食飯呀 ^^

近排多左同個女女去坐船過去行同食野 (d 野ok又唔算貴) 次次上船個女都勁興奮

我有試過呀, 都幾好玩~ 我地響soho食lunch(都成舊水一個set), 然後行海濱, 參觀消防船, 過對面果個好大既公園玩, 太古dinner.
早兩日去圖書館, 突然想行下, 就走左入食海鮮果到, 住左幾年都冇行過入去, 沿途見到一個好細&佈滿垃圾既沙灘, 有燈塔...原先想行入去間天后廟, 不過阿B話要去圖書館, 所以冇入去...

珍珠宮

我求其買左部抽濕機lu, 惠而浦$2158, 唔知掂唔掂.

大宅

yes!我個囝都勁like,尤其去那個近太古城的公園,正到爆!

原帖由 carly.c 於 11-2-28 09:56 發表

大宅

近地盤係好多蚊架,希望佢快d起好啦!
粉麵亞囝唔係好like食,我多數每晚煮飯時煮多份,放入雪櫃第二日中午蒸返熱俾亞囝食咋,餐餐煮唔得掂,有時中午食外賣囉,夜晚大都會晚晚煮,另外我就堅持一星期煲三日湯,每煲分兩日飲!但其實我真係好怕煮飯,好懶呀!

原帖由 魚兒小寶貝 於 11-2-28 11:06 發表

我咪住廣場對上囉, 勁多蚊, 我都唔知係D草叢有蚊定個地盤!個地盤又唔知做乜起咁耐!! 知唔知幾時落成呀?
三個鐘...好彩間學校近近地, 唔係就真呢hea~
請問大家中午會煮咩比D細路食呀? 粉麵? 我想問除左蕃茄肉碎湯底 ...

珍珠宮

原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-3-2 22:58 發表
近地盤係好多蚊架,希望佢快d起好啦!
粉麵亞囝唔係好like食,我多數每晚煮飯時煮多份,放入雪櫃第二日中午蒸返熱俾亞囝食咋,餐餐煮唔得掂,有時中午食外賣囉,夜晚大都會晚晚煮,另外我就堅持一星期煲三日湯,每煲分兩日飲! ...

我都好唔鍾意兼唔識煮啊, 不過隔夜飯餸冇益兼營養流失喎, 尤其係深綠色既菜, 唔可以隔餐食架! 我希望學校有得搭食就好囉~

我唔識煲湯呀...嗚嗚~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至