親子旅遊

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

bbdou 發表於 13-1-9 10:44
我聖誕去完,都同大家share一下新山酒店和包車資料。

新山我住兩晚,經Agoda book呢間:
咁請問用咗幾多錢?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Sugar_fax 發表於 13-1-8 16:34
回覆 moonychan 的帖子

我都打算訂這間酒店 ?

我以為好爆, 又唔想跟團, 所以12月 holiday 前有一日巔左咁打電話找機位, 最後經 agent, book 左4 個機位, 坐 cx, 但都係要坐凌晨機, 因為立即confirm 到呢 4個機位, 就算數了, $4xxx/adult $3,xxx/kid total $16,xxx (air tickets)

swissotel 既 rooms 我係響 zuji.com 上面 book 的, 因為咁岩做緊連績入住 2 night 的 promotion, 所以前後3晚的話, 圍返 $1,3xx/night

ksl 我只係響 ksl 官網上直接online booking, 已經收到 credit card statement debit 左條數, 我會帶埋去check in

我 10/2 (凌晨機 > sg) ~ 16/2 (清晨機 > hk)

尋日響到計下所有想去既樂園加埋大約幾多錢入場費, 都真係好拿利. 保守計都要 $5,xxx

男爵府

moonychan 發表於 13-1-9 12:27
我以為好爆, 又唔想跟團, 所以12月 holiday 前有一日巔左咁打電話找機位, 最後經 agent, book 左4 個機位, ...

係呀, 入場費真係吾平, 我琴日搵左travel delight email左個price list 比我, 我計埋晒我想去既景點2大1小要成$4500, 如果搵呢間travel agent book 已經平大約$500, 所以到時應該一次過搵佢定, 一手交錢, 一手交入場卷

男爵府

引用:我+Feb+7+~+15+,+主打legoland+,+hello+kit

原帖由 chickenwing2006 於 13-01-06 發表
我 Feb 7 ~ 15 , 主打legoland , hello kitty land + USS
你落實邊間酒店?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Hei3705 發表於 13-1-9 12:37
係呀, 入場費真係吾平, 我琴日搵左travel delight email左個price list 比我, 我計埋晒我想去既景點2大1小 ...

等我都上去睇睇先.

男爵府

減齡達人勳章

你去左什麼地方 ? 5k 真係唔平 !!

男爵府

moonychan 發表於 13-1-9 12:54
等我都上去睇睇先.

你叫佢send 個price list 比你, 好快回覆

男爵府

Sugar_fax 發表於 13-1-9 12:58

我打算去既景點, 2大1小要$4500

1) Universal Studios Singapore
2) Gardens by the Bay
3) Marine Life Park - S.E.A. Aquarium
4) Marine Life Park - Adventure Cove Waterpark
5) Sentosa - Songs of the Sea
6) Sentosa - Luge & Skyride
7) Singapore Flyer
8) LEGOLAND Malaysia: Admission + Return transfer from Singapore

瑪瑙宮

好媽媽勳章

wendybruce 發表於 13-1-9 12:52
你落實邊間酒店?

星加坡 Swissotel , 新山 KSL

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Hei3705 發表於 13-1-9 13:01
你叫佢send 個price list 比你, 好快回覆

我又想要佢個 EMAIL , 請問可以 PM 比我嗎 ?? 唔該

男爵府

chickenwing2006 發表於 13-1-9 15:26
我又想要佢個 EMAIL , 請問可以 PM 比我嗎 ?? 唔該

[email protected]

男爵府

減齡達人勳章

回覆 Hei3705 的帖子

我同你行程差不多.

不過我 package 已包 legoland and hello kitty ticket.

現在考慮 swissotel or Fairmont, 唔知邊間好 d?

男爵府

減齡達人勳章

你們會考慮買 1 Day Pass in Sentosa ??

男爵府

Sugar_fax 發表於 13-1-9 16:39
回覆 Hei3705 的帖子

我同你行程差不多.

我就平平地住bugis ibis bencoolen

大宅

1 Day Pass in Sentosa is mean that free in charge when you in Sentosa whole day?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:打算新年到新加坡自由行~揮手區

啱啱買佐package 15/2 去,我冇book 住新山果邊,全程住V hotel Lavender , 如果去Lego land 遠嗎?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:yuyu.c 的帖子

我都係由V HOTEL 去LEGOLAND

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

只計mrt 由lavender 去kranji車程太既45分鍾

但轉車行去DHOBY GHAUT 好係中環轉東涌咁要行一輪

你要計埋轉車要行 同巴士等車時間喎

記得CHECK 埋去LEOGLAND (LG1)班次 來回都要CHECK MISS左班車要等

另外你記得係新加坡取多張白色入境表 係馬尼西亞返黎要填架

男爵府

引用:Quote:wendybruce+發表於+13-1-9+12:52+你

原帖由 chickenwing2006 於 13-01-09 發表
星加坡 Swissotel , 新山 KSL
Swissotel 收你幾錢?

珍珠宮

Sugar_fax 發表於 13-1-9 12:58

如果計玩晒所有想玩既, 成7K 嫁.

我2大2小嘛.

而家玩水就只揀一個, ZOO 只揀一個. 其他都係LUGE, LEGOLAND, LITTLE BIG CLUB, S.E.A., ADVENTURE COVE WATERPARK, USS

首頁
12345...15

尾頁

跳至