自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

咁小器

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:我c6講得出做得到,你好野

好cheap

男爵府

回覆:JoanC 的帖子

唔關事,件事係發生系尋晚我同佢媽係講:去人地屋企如果都係咁人地會話佢無家教!(並唔係我直接話我99無家教)
同埋我c6係聽唔到!佢系尋晚件事發生之前我話佢佢已經話以后唔會系我屋企食飯

男爵府

好小器,細路,唔成熟:;pppp:

伯爵府

引用:如果我無記錯,你上次當住奶奶面話佢無家教

原帖由 JoanC 於 13-08-22 發表
如果我無記錯,你上次當住奶奶面話佢無家教喎。會唔會你c6覺得你侮辱咗佢阿媽在先,又係你鬧,所以發脾氣? ...
都有關係,男人都係要面 ,可能佢知自己做得未夠好,但一黎就責怪佢,佢心當然唔服,故意攪對抗男人就好似細路仔咁,要氹,受軟唔受硬,有時我都會好忟咁對c6,不過我都學緊儘量放鬆,笑下,氹下,讚下,反而佢會肯幫手試下氹下佢叫佢幫手,你同你媽態度都唔好咁強硬,只係你一個人岀聲,溫柔d問下可唔可以一齊幫手,效果可能會好好多

伯爵府

引用:Bb今日發燒,所以同bb返左媽咪度!夜晚開飯

原帖由 梁梓軒bb 於 13-08-22 發表

Bb今日發燒,所以同bb返左媽咪度!夜晚開飯佢依然故我唔會 ...
你阿媽黑面呢招又真係幾難頂,好似99對新抱咁,係男人都唔鐘意....幫手開飯,多數係女人先會做,而且好多男人係自己屋企都唔會自覺自覺,更何況係外母屋企【有時煮飯我會請老公幫手,不過一定唔會鬧佢同黑面,好聲好氣咁想佢幫我手,不過...有時佢掛住打機,叫極都唔應,最多忟忟地叫佢者,佢多數都肯幫手】而且佢唔幫手,我媽都唔會黑面,有時兩睇,你覺得人家唔識做人,人地又覺得你小氣......所以如果唔想攪到你c6同你媽關係惡劣,一人讓一步,唔好咁執著,同你c6傾下,下次上去食飯,千其唔好有人會黑面,收枱時,拉下佢手,氹下佢幫手,佢肯攞一隻碗已經好大進步,唔肯下次再氹下佢,兩邊企硬,對大家都無好處

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+JoanC+於+13-08-22+發表如果

原帖由 yani8322 於 13-08-22 發表
都有關係,男人都係要面 ,可能佢知自己做得未夠好,但一黎就責怪佢,佢心當然唔服,故意攪對抗 ...
Yes,我都係用哩個方法,呃到佢幫手做唔少嘢

伯爵府

引用:Quote:原帖由+yani8322+於+13-08-22+發表都

原帖由 JoanC 於 13-08-22 發表
Yes,我都係用哩個方法,呃到佢幫手做唔少嘢
係呀,係呀男人好鐘意人氹佢,嗲佢幫手,佢地會飄飄然,好樂意幫你手,幫一兩樣都好,我已經好開心

子爵府

不埋飯都唔食,真係好冇禮貌,我係樓主你真係會激死,大人大姐咁唔識做,仲邊有咁好氣氹佢

不過咁,你仲要同佢做人世,就點都要大家平靜解決分歧,祝你好運

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+梁梓軒bb+於+13-08-22+發表本

原帖由 yani8322 於 13-08-22 發表
你阿媽黑面呢招又真係幾難頂,好似99對新抱咁,係男人都唔鐘意....幫手開飯,多數係女人先會做,而 ...
咁我都算遇到一個好老公,我上99屋企或者返目己屋企都係唔洗幫手,我老公會叫我坐定定,而佢去幫手!仲會入廚房幫我爸爸煮飯!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

大宅

回覆:梁梓軒bb 的帖子

我覺得佢唔識專重人丫,咁大個人咁小氣教壞個仔丫!以後返阿媽到都唔好理佢,等佢自己顧自己啦!

大宅

侯爵府

小氣男趕佢出門口喇

伯爵府

梁梓軒bb 發表於 13-8-22 00:39
Bb今日發燒,所以同bb返左媽咪度!夜晚開飯佢依然故我唔會郁,我媽“不“埋飯比佢佢居然話唔食話應承左99返 ...
樓主:
你老公除咗依樣嘢外,其他嘢對你OK嗎??

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小氣!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

如果我係樓主會和和氣氣咁同c6傾
叫佢將心俾己
我用咁既態度黎對奶奶得吾得先

子爵府

yani8322 發表於 13-8-22 01:45
你阿媽黑面呢招又真係幾難頂,好似99對新抱咁,係男人都唔鐘意....幫手開飯,多數係女人先會做,而 ...
我都agreed. 我從來唔會要求我老公在我媽屋企動手開反或收枱。佢一向在99家有工人唔駛做,就算工人放假,佢會幫手又唔駛我做。
咁好多男人都唔like做家務,你亦要接受,我阿媽同我諗法一樣,有時老公自己入廚房裝反或湯,佢都幫佢,因為媽咪知佢做唔慣。咁大家相就,咪小d磨擦。

禁止訪問

大宅

溫馨提示

樓主妳要(神)我地會明白,但係唔好出全名同張BB相我怕妳C6見到又或者佢同妳D同朋友見到講左出去就出事

講錯唔好嫐

珍珠宮

小器得佢丫

首頁
12345...10

尾頁

跳至