美容扮靚

跳至

首頁
12345...19

尾頁

複式洋房

回覆 elain141519 的帖子

好多謝你答我呀我唔係開鋪的, 只係自學玩玩,
但因為我屋企的色全都係PRXGEL的, 所以好困惑...

我唔太喜歡用國內品牌, 所以初玩都係用PRXGEL...
請問除左A-GEL同BELLA外, 你遇有其他GEL建議嗎? 不一定要日本的~~

請問有用過GRACIX嗎??

複式洋房

elain141519 發表於 13-12-23 01:42
其實都可以用顏料畫花,但顏料畫錯左要磨左過左黎過,gel 畫就可以抹左過左來過
顏料相對比較實色,gel 就s ...
我都係開始玩左無耐, 唔想咁快向高難度挑戰

大宅

回覆:rabbitpigg 的帖子

我都係自學自娛,暫時都係用這三隻gel ,你係邊買gel?

大宅

我仲有用misx mirage,她的質地係prxgel 同a 之間,不過佢最平,都算多色

你有冇用clear gel 鋪甲,用咩牌子?
有冇玩水晶粉做立體花?

複式洋房

elain141519 發表於 13-12-23 11:14
我都係自學自娛,暫時都係用這三隻gel ,你係邊買gel?
我通常係尖咀美甲x人度買,但一開始就係台北買prxgel, 買到入埋會
所以我clear gel都係用prxgel

仲未開始玩立體花呀,如果可以整到好似你咁靚,咁我先會試下新野

大宅

回覆:stitchhy 的帖子

我都係佢果到買
台北買平定佢果到買平?
我都係買左大半年到~~,成日上youtube 睇下學下,我仲有好大空間要改進一下,我諗住遲d 試玩埋立體花~~

Clear gel ibd 聽話都唔錯,價錢相對比較平一d

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:Soak off gel nail (E @nail),不斷更新ing(12-01 update

複式洋房

elain141519 發表於 13-12-23 15:13
我都係佢果到買
台北買平定佢果到買平?
我都係買左大半年到~~,成日上youtube 睇下學下,我仲有 ...
我之前係台北買就唔使$100一粒,岩岩再問價錢,要NT480一粒,好似香港買平少少

大宅

回覆 rabbitpigg 的帖子

計算滙率同運費的話,咁係HK 訂平D,你有沒有念過試下第二個牌子??
唔知你有沒有PRXGEL 黑色111呢,10次有9 次都會起縐,以及抺薄D 都係,你有這樣的情況嗎?? 有咩方法可以改善呢

大宅

回覆:Soak off gel nail (E @nail),不斷更新ing, SHARE

貝殼花
(仿日本甲師作品)

大宅

回覆:Soak off gel nail (E @nail),不斷更新ing, SHARE

瓷器花 藍白色都幾sharp~~~

大宅

又一斯文款, 白花 x 喱士心心
白花加上黑色幼邊,好像彩繪,不過佢都係用gel 畫,有一支長幼筆就可以畫到
喱士比想像中易畫
(白花仿日本美甲師作品)

大宅

紅黑真係絕配
3個畫花好似都一樣
不過用左3個唔同的方法去做,出黎的效果都不一樣

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:elain141519 的帖子

款款都咁靚

大宅

回覆:montana 的帖子

Tks u

大宅

不經不覺已過1000個瀏覽

大宅

冬天點可以無千鳥格

複式洋房

你好勁喎!!!
我呢排都無時間玩~~

我有PRXGEL 隻黑色, 但無呢個問題喎....
但我都無用特別方法處理呀

大宅

邊度勁
係屋企無野做咪玩下,畫得多就ok ga la
上網睇完片同睇完雜誌,我都會模仿下試下畫,再左加d 新idea落下去,襯成一左套

大宅

黑色溝淡,變成半透黑色做出喱士效果

首頁
12345...19

尾頁

跳至