跳至

首頁
12345...56

尾頁

大宅

Re: 大埔英藝幼兒園超級無敵媽子大聯盟

亞女好好奇甘望住果D朱古力, 問我係咪野黎架? 講左比佢知後, 佢都無咪驚喜甘既, 佢既性格都幾怪架, 佢對食既野同玩具吾會太雀躍架, 後來我比佢自己整, 整左一支食晒. 佢話好好味, 我咪問佢要吾要多一支, 佢都話夠啦吾要啦. 我就一支都無食過吾知係咩野味. EEE

siuman 寫道:
steffi 好開心啦~ 有無朱古力嘖泉 曈曈好鍾意玩呢個架

大宅

Hello!

今早大塞車, 我用了成個半鐘才回到公司, 又遲到

昨日同阿仔溫書, 由老豆同佢溫英文先, 用了一個半小時, 跟住阿仔話眼瞓,要小睡,
起咗身後到我同佢温中文, 在溫書途中佢猛話今日讀了很多, 想去玩,其實我個心都有點不忍, 但平日我又午返屋企唔沒時間,所以要讀定, 中文我係咁宜同佢讀( 因仲有時間), 讀完後我比佢玩電腦補反數

大宅

好彩我返到天后就停左雨啦, 如果吾係就大鑊, 我至憎落雨架啦. ZUCCA 吾換鞋會風濕架, 一陣有香港腳就慘囉.

siuman 寫道:
公司有無鞋換呀!
咪 up 住對腳, 唔係返到屋企臭暈楠楠

zucca 寫道:
今早出門時橫風橫雨, 對臭腳濕哂
[/quote]

大宅

Sugurjade

你個KWIK Maths好唔好, 導師有冇得"簡 "?

大宅

Kuromiq,
嘩, 一個半鐘甘耐呀. 亞仔好累架啦. 佢有無發老皮呀?
我星期六, 日都無乜點同佢溫呀! 尋晚食完飯返屋企同亞女沖完涼都9點呀, 我(((((哀求))))佢睇一睇上星期做果幾份PAPER, 我同佢講我去左洗白白啦, 叫佢自己溫, 佢就好吾願意甘自己溫囉, 都溫左20分鐘甘多啦, 其實都吾知佢係廳自己一個人有無溫架, 姑且信下佢囉. 我家下盡量吾會同佢一齊溫習架啦, 等佢自己試下自己溫, 第二時小學既功課甘多邊有甘多時間同佢溫晒全部書呀. 唉

大宅

亞女果個導師, 幾好架, 佢係呢間CENTRE 都有6,7年, 對小朋友有一手, 因為之前我見過佢係呢間出入, 都有幾多學生, 所以我咪選呢間CENTRE 囉, 其餘2位家長對佢都幾滿意呀.

Kuromiq 寫道:
Sugurjade

你個KWIK Maths好唔好, 導師有冇得"簡 "?

[/quote]

伯爵府

PROFESSOR,
咩你幾時開了個個名咁有趣的topic呀 - 超級無敵媽子大聯盟

而家係唔洗湊返學呀, 好似少見了你喎, 記得閑時幫我笈下工人同囡

大宅

今日攞左夏季運動衫啦~
不過, 仲未有冷氣外套

大宅

Sugurjade

你個Centre 係邊,可唔可以比個導師個名我? 等我可以跟埋佢.

我係阿仔心目中係惡人, 所以佢冇發老脾,
佢話唔想溫時咪問佢想你唔想要獎杯, 佢答話想,咁我咪話要勤力多過其他人先至有, 佢好有目標所以咪再同我讀

民房

頭先放學發覺阿仔面上有蚊咬??大家發唔發覺学校有蚊咬..

大宅

一陣PM比你啦, 食埋D 野先....
Kuromiq 寫道:
Sugurjade

你個Centre 係邊,可唔可以比個導師個名我? 等我可以跟埋佢.

我係阿仔心目中係惡人, 所以佢冇發老脾,
佢話唔想溫時咪問佢想你唔想要獎杯, 佢答話想,咁我咪話要勤力多過其他人先至有, 佢好有目標所以咪再同我讀

[/quote]

大宅

闊太:
個c9既裝扮一d都唔c9,短髮,我估佢係有返工果d女人---->over 40 yrs 果隻 :tongue:

你要relax (可能我到時仲緊張過你tim ),steffi佢咁smart,應該no problem wor, 放心la, 話唔定呢d對於佢黎講係easy job, 要俾信心steffi ar. :lol:

siuman:
咁快有運動衫
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

民房

有無人要女仔2號碼校服? 有一條校裙, 一套PE衫, 人件藍色外套, 一件校褸,, 冬夏天各一套. 詳情可PM 我

大宅

囡囡上星期都比蚊咬幾啖~
初時我都諗係學校, 上星期五返學時想同學校講, 點知一入門口蔡校長就見到阿女耳仔比蚊咬仲問我tim, 早上係屋企都唔覺嘅, 蔡校長同我講學校應該無問題, 可能係返學途中嘅事 依家我會同阿女搽定防蚊膏先著學服

carmanbaby 寫道:
頭先放學發覺阿仔面上有蚊咬??大家發唔發覺学校有蚊咬..

大宅

企鵝,
我知架啦, 佢有幾多斤兩我心中有數既...EE! 今日放學問佢考英文識吾識, 佢話全部都識喎, 仲用COMPLETED SENTENCE 答MS. ANN. 有時真係吾到自己吾緊張架, 因為佢自己吾緊吾緊甘樣既. 唉! 第二時你地個個一定仲緊張過我啦.
天氣甘熱仲吾換呀, 我今日叫左工人焀蝨, 你地有無焀呀? 有時吾係蚊咬架, 會係蝨既機會大D, 我用 "必殺" 牌子既滅蝨器, 幾好架.

企鵝仔 寫道:
闊太:
個c9既裝扮一d都唔c9,短髮,我估佢係有返工果d女人---->over 40 yrs 果隻 :tongue:

你要relax (可能我到時仲緊張過你tim ),steffi佢咁smart,應該no problem wor, 放心la, 話唔定呢d對於佢黎講係easy job, 要俾信心steffi ar. :lol:

siuman:
咁快有運動衫

大宅

我一攞左校裙即洗, 用抽濕機抽一晚就乾
今次都會錦做

冬季裙未換都ok, 不過, 運動衫就真係要換. 起碼換上身丫
[quote]
企鵝仔 寫道:
siuman:
咁快有運動衫

大宅

點焀法

sugarjade 寫道:
我今日叫左工人焀蝨, 你地有無焀呀? 有時吾係蚊咬架, 會係蝨既機會大D, 我用 "必殺" 牌子既滅蝨器, 幾好架.

別墅

sugarjade 寫道:
好彩我返到天后就停左雨啦, 如果吾係就大鑊, 我至憎落雨架啦. ZUCCA 吾換鞋會風濕架, 一陣有香港腳就慘囉.

siuman 寫道:
公司有無鞋換呀!
咪 up 住對腳, 唔係返到屋企臭暈楠楠

無呀, 我都驚up住對腳, 咪成朝都赤腳坐係度做野,
今晚返屋企睇下有咩鞋唔多著, 放係公司先!

別墅

企鵝仔,
唔好為左d無家教既人而嬲啦!(包括c9&佢d細路)
呢d人見到你生氣會更加開心架(因為佢地思想有偏差咯)
最多下次見到佢地係度咪帶kelsey去第二度玩咯,
唔係話怕左佢地,只係唔想俾kelsey見到d壞榜樣。
就算佢地無整親kelsey,佢地既行為都係唔岩既。

大宅

我個時都放左兩對鞋同熱風機係公司

遇著落雨濕晒, 我會用風機吹乾d 鞋襪, 好快架
zucca 寫道:
無呀, 我都驚up住對腳, 咪成朝都赤腳坐係度做野,
今晚返屋企睇下有咩鞋唔多著, 放係公司先!

首頁
12345...56

尾頁

跳至