自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ellakei 發表於 24-5-9 17:56
一次覆
今日去咗浸會見王韶如醫生睇報告!佢講解得好清楚如果我等到政府9月係完全唔同哂!因為佢睇左報告話 ...

快D決定,快D做左去。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

ellakei 發表於 24-5-10 05:12
一定要返政府!手術後都要長期覆診的!
我真係等唔切政府做手術所以先出去私家做!
希望一齊順利

決定咗今個月私家做
祝手術成功

男爵府

祝福你手術成功, 加油

想講.....呢到好多JM都好有愛

男爵府

睛靈勳章

jihappyma 發表於 24-5-8 22:01
問吓邊個醫生可以俾幫你申請到特惠病房,因為得維病房除咗病床平啲,好多醫院嘅費用都可以有優惠或者八折 ...

我剛知法國有特惠病房120 日包三餐 , 所有野同私家大房無分別, 法國醫院有, 你可pm 我比details 你

火龍果

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

祝妳成功做手術,身體健康。決定左就研究下保險點申請啦,吾太多時間,問清楚第日好做事。

象牙宮

一次覆
今日去咗浸會見王韶如醫生睇報告!佢講解得好清楚如果我等到政府9月係完全唔同哂!因為佢睇左報告話 ...
祝不齊順利!

男爵府

lilicatcat 發表於 24-5-10 10:13
我剛知法國有特惠病房120 日包三餐 , 所有野同私家大房無分別, 法國醫院有, 你可pm 我比details 你
...

法國醫院特惠病房好似只係比照腸胃鏡的人,因為我親戚以前試過住。而且要問下主診醫生是否肯book,因為有部份私家醫生話不能夠book到的,而且床位不多,不是經常有位。

大宅

一次覆

如果真係對呢位鄭醫生有信心,會唔會打去診所問下姑娘,醫生有冇係其他私家醫院掛牌,有冇那一間比浸會平啲(手術室、麻醉收費)。
祝手術順利!

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我無記錯,屯門羅姑娘講過,如果要化療,黃金治療期是確診4個月之內要做。如你個案即是4月頭確診癌症。你有什麼問題可以問羅姑娘佢好好人,佢明白病人既擔心同情緒。

侯爵府

環保接龍勳章

一次覆

十幾年前做手術都係揾鄭醫生,
好NICE
揾到好醫生就俾信心吧.

祝福你.
多謝你係心情唔好都回覆得咁詳細.
好多資訊可以俾我地到參考.
始終女人就有機會有

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

南瓜餅 發表於 24-5-10 12:31
我無記錯,屯門羅姑娘講過,如果要化療,黃金治療期是確診4個月之內要做。如你個案即是4月頭確診癌症。你有 ...

係呀!佢好好人!不過佢話真係無辦法真係好多人等!我本身呢個期係9月!快期係7月8號又唔肯定有得做!
宜家我都擔心自己做完手術之後話要化療電療呀!趕唔切返政府呀!
又擔心政府之後嘅跟進要等好耐!
每樣野都好擔心
羅姑娘好難搵到架!成日唔得閒,多數係其他姑娘聽!

大宅

onlam2005 發表於 24-5-10 13:03
十幾年前做手術都係揾鄭醫生,
好NICE
揾到好醫生就俾信心吧.

我都好多謝你哋比咁多資訊我架!每日都會亂諗嘢!宜家會擔心會唔會覆發,會唔會同醫院隔好耐時間跟進唔到我!因為要長期覆診同檢查架嘛!因為我宜家都一鋪清袋!無哂錢
好多野諗

大宅

南瓜餅 發表於 24-5-10 12:31
我無記錯,屯門羅姑娘講過,如果要化療,黃金治療期是確診4個月之內要做。如你個案即是4月頭確診癌症。你有 ...

我4月1號晚血崩5月2號確定係子宮內膜癌!

大宅

Mcc906 發表於 24-5-10 11:40
如果真係對呢位鄭醫生有信心,會唔會打去診所問下姑娘,醫生有冇係其他私家醫院掛牌,有冇那一間比浸會平 ...

佢應該都係呢間架啦!養和和浸會比我揀!我去浸會囉!

大宅

ydoris 發表於 24-5-10 10:22
祝妳成功做手術,身體健康。決定左就研究下保險點申請啦,吾太多時間,問清楚第日好做事。 ...

好的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jihappyma 發表於 24-5-10 10:25
法國醫院特惠病房好似只係比照腸胃鏡的人,因為我親戚以前試過住。而且要問下主診醫生是否肯book,因為有部 ...

唔係,我朋友係婦科問題喺法國做手術都住過平價房,應該係喺駐診醫生有優先權
放下自在

象牙宮

ellakei 發表於 24-5-10 13:30
我都好多謝你哋比咁多資訊我架!每日都會亂諗嘢!宜家會擔心會唔會覆發,會唔會同醫院隔好耐時間跟進唔到 ...
好多野做完手術先諗,
暫時未知情況,
可能清除後洗做咁多野呢!
錢可搵返,
有無同醫生無保險可唔可以收平呀?

大宅

mercurycc 發表於 24-5-10 13:40
好多野做完手術先諗,
暫時未知情況,
可能清除後洗做咁多野呢!

有同佢講!佢講話差唔多架啦!

宜家個腦不停諗政府醫院會點跟進!

子爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 ellakei 的帖子

如果能力許可去私家做,我果時政府做手術,等報告等成個幾月才有,所以明白等,真是等到人心情情緒差既。我都是婦科癌,已經康復6年了。你比信心自己,自己一定會捱得過。姊妹加油

象牙宮

ellakei 發表於 24-5-10 13:49
有同佢講!佢講話差唔多架啦!

宜家個腦不停諗政府醫院會點跟進!
睇下有無jm分享下,
有無問政府如果手術出面做,
之後政府要點跟進?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊