夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開頭多數都唔出聲,嗗聲吞左佢。。不過唔知係唔係忍得多,99就愈過份。。。。。。。。。。

而家都唸通o左啦。。佢都唔當我係新抱。。我都唔使忍佢。

等待驗證會員

有時都會,尤其係99,成日話管下妳老公話佢啦!佢每次一講我就會笑笑口話,我係佢老婆唔係佢阿媽喎!妳唔好攪錯喎!咁佢就會話老婆緊係要管理頭家,我就會答佢,好簡單妳無女唔知咁多,講真如果我係妳個女,又嫁左一個咁的男人,分分鐘妳叫我走啦!跟住佢就會唔出聲,不過我依然係笑住的。D99就係咁,自己唔識教仔,諗住結緍後就妳接力教佢個仔,個仔有乜問題就比說話我聽,大佬我都未出聲話妳唔識教仔,真奇怪!

大宅

有道理怕咩講呀 ?!62.99大晒咩...:tongue:

別墅

唉 ~~ 老實講通常我會黑面 , 頂撞幾句都會架 ...... 有時只不過係睇唔過佢地d鄉下思想先會咁做

別墅

開始果一兩年會多點...:tongue: .而家可能睇開咗...會唔出聲囉... 費事采佢地....笑笑口咁... .咪算囉
加油!加油啊!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 clc_ivy 於 07-8-19 03:10 AM 發表
有道理怕咩講呀 ?!62.99大晒咩...:tongue:

好啱聼,有陣時頂唔順一定會頂撞62.99,成日都覺得自己係上帝,唔會做錯嘢,離曬譜 !

大宅

原文章由 kai3028 於 07-8-20 13:22 發表

好啱聼,有陣時頂唔順一定會頂撞62.99,成日都覺得自己係上帝,唔會做錯嘢,離曬譜 !

I feel good :lol

子爵府

原文章由 iriswy 於 07-5-23 20:13 發表
唔會頂撞佢地, 基本上我對佢地好冷淡

agree~冇謂人講ge野可以不理~

大宅

頂撞就無, 但我唔聴佢哋男家之笛就時常有囉 ! 因為佢其中有的家人好自私, 時常搵我老公著數 (佢最細), 我老公又耳仔軟唔識推, 我未做哂衰人囉, 我試過在電話上罵到佢家姐哭, 在6299家拍枱反對,但佢哋男家的人又好奇, 欺善怕惡囉! 所以你話頂撞就無試過, 因為通常只得我一把口嘈, 佢哋就唔敢再講, 佢哋都話我惡的 !

男爵府

大廚勳章

我62份人幾好,又風趣,會關心我,但我99就:tongue: ,成日畀62姑仔炳,唔使我出口

大宅

原文章由 頂級美人 於 07-6-10 06:22 發表
唔會頂撞, 不過會寸佢.........for example, 佢叫我叫佢個仔戒烟........我就話"係呀, 話極唔改, 真係無家教"

公爵府

我奶奶試過好多次當住佢d仔女面前單打我...話咩"d女人都唔要面"...又話咩"正死8婆"..."d人好厚面皮"等等...背後當然講得重難聽啦...我都全部忍...一句聲都無出過...連串下佢都無...我唔係扮清高只係覺得我真係話唔出口...但個心就好想鬧佢lor

大宅

我奶奶已經唔喺度,而老爺呢我就試過一次想當面話佢.......

話說佢返來香港探親,住喺我屋企,我哋出錢買機票,照顧食宿.由於我同老公都要返工,陪唔到佢,我就自己俾咗五位數零用佢,等佢約親戚朋友去玩.

有一日,我知佢去附近商場,就托佢順便買件"鯇魚腩"俾阿仔煲粥仔,佢一口答應.怎知當晚我返到屋企,工人即刻同我打眼色,我入廚房一睇,佢買咗最多骨嗰件"魚心",充滿碎骨,阿仔得七個月,根本食唔到.

我當時諗可能老爺俾人呃,問真佢竟然話:"我知,正式魚腩要15蚊,呢件7蚊,梗係呢件啦!"我當堂火起,心諗:"你唔幫我唔會怪你,但你應承得我就要做,我對你咁大方,你洗唔洗為個孫都要十元八塊計到咁盡,我又無話唔俾番錢你."但結果我都忍咗無出聲.

嗰晚我老公即刻同我道歉:"佢老人家喺外面生活,睇錢會緊啲,慳得就慳,慣咗!而且佢唔係闊佬自己孤寒人哋,對自己佢都係咁.請你原諒佢,唔好放喺心!"

我覺得老公解釋合理,自己仲有少少內咎,總算好彩係當場無話佢!

民房

原文章由 BigBigB 於 07-5-23 16:49 發表
我一路都唔想既,但係我 99 久唔久就比 d 說話我聽,我怕有一日忍唔住會頂番佢...

我都好想,不過我同佢地住的 , 我怕佢對我兩個仔女唔好 , 我先費事

已刪除用户

別墅

Me too.

原文章由 iriswy 於 07-5-23 20:13 發表
唔會頂撞佢地, 基本上我對佢地好冷淡

首頁

尾頁

跳至