婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 MaMehar 於 08-2-22 10:12 發表
我老公要求我對99好似對自己阿媽咁...
真係好難做到...

咪系 lor, c6 對我父母同對佢自己父母都唔一樣啦.

複式洋房

唉,我c6 咪一樣, 話阿媽年紀大(今年71),唔對得好耐,所以要遷就多d, 我遷就佐十幾年. 我99到依家無咩大病,同人鬧交都唔知幾精靈同反應快, 佢家族的人差不多80-90至歸天.至怕我挨c佢都未歸天.
我99佢40幾就等仔女比家用,淨煮飯同做家務.你話佢係咪嘆過我.
我依家重要打工問錢幫手養埋佢

男爵府

好媽媽勳章

me too
原文章由 吱仔與lo仔 於 08-2-19 08:52 發表
我個件直頭係佢阿媽話屎係香嘅, 佢都認為屎係香架啦!!!!!呢d咪愚孝仔囉!!!!!!!!

別墅

其實我每次見99都扮睇唔到佢,佢唔同我講嘢就無出聲,一張枱有時得我地两個,我就玩電話,睇報紙,我又唔會說他們不是,我知老公一定諸多解釋,又傷感情,無謂,我未當食免費食,反正每個月比左6000蚊家用; 我真叫都無叫佢,完全透明,時我會諗自己是否有點過份

別墅

你同我的處境一模一樣, 我同我的朋友講唔知道會以為你這段文字係我打上去, 真係同是天涯淪落人

原文章由 kantanjin 於 08-2-19 14:20 發表
一樣樣, 無錯, 一提到99個字, c6隻耳同佢個豬腦, 已起了石屎牆, 完全唔入耳. 仲要鬧番我小氣, 仲要一句話 : 佢係麻麻 ~ 那次之後我學會唔出聲, 唔理, 我有我一套,做到比c6睇,佢奈我唔何.但口就永遠唔認同.

生仔後, ...

首頁

尾頁

跳至