自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

回覆:戴 CON 既JM, 你地諗住戴到幾多歲?

我16歲開始帶,而家帶咗20年,日日帶,so far冇事,可能年年有搵視光師check住,冇諗過老d會帶唔到

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:可以戴到 6X-7X 嗎

原帖由 chocolatebean 於 15-11-13 發表
可以戴到 6X-7X 嗎?
戴到吾可再戴或變公公,婆婆時

珍珠宮

ekllam 發表於 15-11-13 12:33
我戴o左差不多有20 年啦, 到最近雙眼角膜炎唔舒服無戴2,3 個月了, 以前都有聽過戴con 有年期的, 所以宜家返 ...
請問你幾多度近視呀

我情況同你差不多, 我帶2 weeks con, 早上7點半帶到晚上10點, 唔帶會好唔慣

子爵府

陪月勳章

引用:我就係帶唔到con+今日去做手術植入鏡片啦+

原帖由 bkteapot 於 15-11-13 發表
我就係帶唔到con 今日去做手術植入鏡片啦 希望順利
祝手術順利, 等你分享過程同成效

大宅

畀面勳章

我15歲帶到近排,前幾年日日帶,而家廿一,老公話我次次帶到隻眼紅哂,唔比我再帶(有次買左返屋企比佢發現就嬲到掉左落垃圾桶)迫我做四眼龜我仲成日比我阿媽家姐話我烏where,咁我都唔想架,我夠想靚靚咁出街囉

男爵府

引用:我就係帶唔到con 今日去做手術植入鏡片啦

原帖由 bkteapot 於 15-11-13 發表
我就係帶唔到con 今日去做手術植入鏡片啦 希望順利
係咪值入晶片, 好似白內障做果隻。
我帶左20幾年, touch wood暫時都無事。 其實都15,16想做。
祝你手術順利。

大宅

回覆:戴 CON 既JM, 你地諗住戴到幾多歲

死伙! 原來有quota的嗎? 我冇唸過呀!

公爵府

2018復活節勳章

16歲戴到而家3x歲,由朝戴到晚,無痛無唔舒服,應該會戴到六七十歲

公爵府

2018復活節勳章

我有散光,但貴d都要戴one day,真係舒服好多

男爵府

引用:死伙!+原來有quota的嗎?+我冇唸過呀!

原帖由 littlecyrus 於 15-11-13 發表
死伙! 原來有quota的嗎? 我冇唸過呀!
Me too

子爵府

yiu_mimi 發表於 15-11-13 14:33
請問你幾多度近視呀

我情況同你差不多, 我帶2 weeks con, 早上7點半帶到晚上10點, 唔帶會好唔慣
我一隻750 一隻850 呀, 有100 度散光, 朝早返工戴到返到屋企馬上除囉~我都係戴2 weeks 既, 之前眼鏡舖比o的1 day 我試戴, 我戴到除唔到.. 好驚.. 我只能戴博士倫既1 day 及2 weeks. 我諗我之後都要轉返戴1 day 好了, 唔知幾時又突然唔戴得...

子爵府

引用:Quote:原帖由+SophieYan+於+15-11-13+發表

原帖由 hihieveryone 於 15-11-13 發表
就系呢隻
Thx

子爵府

回覆:Koala_Chu 的帖子

視光師話望多d遠野就會好d.⋯⋯

大宅

我完全無諗過呢個問題添⋯咁唔通真係好做激光已經諗左好多年

公爵府

16歲開始幾乎日日帶,28歲仲算ok,暫時唔會做lasik,因為我貪靚間中要帶大眼仔,等到完全帶唔到con時就去做啦

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

17歲戴到依家40幾歲. 日日戴. 明年有老花 con 上市. 進軍......

男爵府

我17歲開始戴,而家剛過40,依然由朝戴到黑,我有諗過做手術,但視光師話呢個年紀做冇乜用,我諗我會keep住戴,因為我深近視,唔慣戴眼鏡

男爵府

我由17歲戴到而家4x, 返工戴,放假俾對眼休息,過咗40真係覺得對眼好快乾同攰,不過戴眼鏡個樣真係老好多,惟有戴得一日得一日

男爵府

回覆:sumchanma 的帖子

我18歲帶到33歲,跟住去做咗laser。

伯爵府

牛年勳章

我由十幾歲開始帶
到廿幾歲無帶, 因為對眼好乾,每次帶上眼都要痛一陣
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

首頁
23456...7

尾頁

跳至