自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

原文章由 manfatcentre 於 08-9-7 19:23 發表
sorry.. i'm stupid
what is 泛民??

民主派

複式洋房

但是投票率超低,WHY?

禁止訪問

大宅

D人唔係最後一刻先去投呀............!?

從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

別墅

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 ~~kitty~~ 於 08-9-7 08:59 PM 發表
D人唔係最後一刻先去投呀............!?

希望係啦

投票率低有利保皇
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

侯爵府

好多人都話對政府失望, 對立法會失望所有唔投...

但其實投白票都要去投!!!

話佢地知, 我地對政府好不滿, 對一班立鴨立法會議員更失望!!

唔去投票, 只會比政府多一個藉口話投票率低i.e. = 滿意現狀!!!

仲有少少時間, 快D出黎投票啦!!

原文章由 onmummum1 於 08-9-7 20:24 發表
但是投票率超低,WHY?

禁止訪問

侯爵府

唔好提啦....

有票響手...要出黎投票都唔肯... 仲有咩好講...

香港... 點解會攪成咁...

原文章由 KITKITDaddy 於 08-9-7 22:39 發表
頭先睇完TVB發佈當選機會率, 睇黎泛民好唔樂觀

子爵府

我都想民主...........不過比我o既印象係為民主o既人都係敢罵保王x.....反而比到我一個唔好o既印象

複式洋房

原文章由 RonicaKwok 於 08-9-7 22:06 發表
好多人都話對政府失望, 對立法會失望所有唔投...

但其實投白票都要去投!!!

話佢地知, 我地對政府好不滿, 對一班立鴨立法會議員更失望!!

唔去投票, 只會比政府多一個藉口話投票率低i.e. = 滿意現狀!!!

仲有少少 ...

有票你又唔去投
亞爺話2020雙普選可以慳返
公義使邦國高舉(箴14:31)

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

原文章由 roccomami 於 08-9-7 22:55 發表
同老公投比泛民希望幫到手mouth: mouth:

港台最新消息:
本 台 有 份 贊 助 的 港 大 民 意 研 究 計 劃 票 站 調 查 , 截 止 晚 上 8 時 半 的 結 果 顯 示 , 港 島 區 的 甘 乃 威 、 曾 鈺 成 、 陳 淑 莊 及 葉 劉 淑 儀 , 勝 算 機 會 極 高 ; 何 秀 蘭 、 蔡 素 玉 、 勞 永 樂 、 史 泰 祖 及 余 若 薇 機 會 均 等 。
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/631377/c4e.jpg[/img]

子爵府

原文章由 KITKITDaddy 於 08-9-7 08:51 發表

我已經投左新界西的工X會的王X興!!!(回應佢地自己友調查員時答案)

我支持泛民的

水晶宮

今日出坐小巴, 聽到有D 師奶講投票投邊個, 五個有五個都係民X 聯.......未講完, 果5個都係滿口鄉音既呀毛

子爵府

車.....唔多準....今次好多人講大話

原文章由 ingerha 於 08-9-7 22:59 發表

港台最新消息:
本 台 有 份 贊 助 的 港 大 民 意 研 究 計 劃 票 站 調 查 , 截 止 晚 上 8 時 半 的 結 果 顯 示 , 港 島 區 的 甘 乃 威 、 曾 鈺 成 、 陳 淑 莊 及 葉 劉 淑 儀 , 勝 算 機 會 極 高 ; 何 秀 蘭 ...

別墅

見到咁既投票率, 香港人根本對政府施政既質素漠不關心, 有冇得選特首又如何 ?

而家既人最鍾意講一句 "冇一個揀得落手", 作為唔投票既藉口, 聽落何其瀟灑 !

唔怪得而家咁多年輕人都混混噩噩, 做人態度模稜兩可, 唔識分析, 唔識取態, 唔識承擔, 只因有樣學樣.

原文章由 基甸 於 08-9-7 22:49 發表

有票你又唔去投
亞爺話2020雙普選可以慳返

伯爵府

原文章由 snoopymama 於 08-9-7 09:04 發表
票 站 調 查 ( exit poll ) 近 年 在 選 舉 中 淪 為 左 派 的 配 票 工 具 , 有 網 民 為 免 被 利 用 , 發 起 今 日 在 投 票 站 外 拒 絕 向 票 站 調 查 員 講 真 話 , 不 論 投 了 給 誰 , 一 律 說 「 我 投 俾 民 建 聯 」

Yeah, I also told that to 票 站 調 查 ( exit poll )!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

我投了泛民!!唔想保皇黨贏。

男爵府

我都投咗,但有少少唔開心,事源係咁嘅...
當我蓋印嘅時候,好大力咁印落去,點知印到一"pet"嘢,連個"剔"號都睇唔到,直頭一個大黑點咁,我驚點票果啲人睇唔到,所以響則邊輕輕力印多次,出到去投票站出面同咗老公講,佢話咁樣會作廢票,因為只可以響蓋印地方蓋一個印,多一個印嘅票會作廢,我聽完好唔開心,因為我想梁家傑當選!!!

我老公投咗李華明,但啱啱睇電視佢勝算平均咋!! 有啲擔心
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

首頁

尾頁

跳至