爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 嘿嘿 於 08-11-24 03:44 發表

yes, 我個陣都係.

尋日入左Shell. 即申請即有card.

大宅

原文章由 嘿嘿 於 08-11-24 03:41 發表

妥當妥當, 求其抽一間ok啦, 幾間油公司一向都聯成一黨架立, 加快減慢...幾間油公司宣報加減價時, 永遠都一齊, 加/減幅度間間全部一樣, 呢d野唔駛睇數據都知啦... ...

求其抽一間點都唔及揀間最貴的好. 揀間最貴的自然會有最多人響應, 效用先至最大.

男爵府

原文章由 chpyeung 於 08-11-24 10:16 發表

求其抽一間點都唔及揀間最貴的好. 揀間最貴的自然會有最多人響應, 效用先至最大.

其實在呢個行動之前都有人發起過類似行動, 我都有o係呢度轉貼過, o個次矛頭係指向加得士, 當時呢間應該係最貴喇, 其實排價係一樣, 好似係計算折頭優惠之後佢係比其餘兩間貴, 反正我一向都唔入加得士, 後來又唔知點解好似不了了之咁, 今次係有組織發起行動, 希望有較高成效啦, 不過話時話近呢兩日經過ESSO見倒好似多番車入油, 希望大家都要堅持到最後, 今次行動係長期抗爭, 預左打持久戰:lol

大宅

原文章由 嘿嘿 於 08-11-26 01:48 發表

其實在呢個行動之前都有人發起過類似行動,我都有o係呢度轉貼過, o個次矛頭係指向加得士, 當時呢間應該係最貴喇, 其實排價係一樣, 好似係計算折頭優惠之後佢係比其餘兩間貴,反正我一向都唔入加得士, 後來又唔知點解好似不了了之咁, 今次係有組織發起行動, 希望有較高成效啦,不過話時話近呢兩日經過ESSO見倒好似多番車入油, 希望大家都要堅持到最後, 今次行動係長期抗爭, 預左打持久戰:lol

阿蔣生應該每個星期開一次記招, 報告下情況, refresh 下d 車主同司機的記憶, 咁先可以持久的......

子爵府

原文章由 嘿嘿 於 08-11-26 01:48 發表

其實在呢個行動之前都有人發起過類似行動, 我都有o係呢度轉貼過, o個次矛頭係指向加得士, 當時呢間應該係最貴喇, 其實排價係一樣, 好似係計算折頭優惠之後佢係比其餘兩間貴, 反正我一向都唔入加得士, 後來又唔知點 ...

尋日下午四點經過啟得果幾個油站, 見倒最好生意居然係 Esso.

男爵府

係啦, 真係宣傳唔夠, 我諗今次行動好大機會又係爛尾多...

今晚shell減價, shell呢排算叫做有番小小良知, 呢兩次都係佢帶頭減先!

子爵府

原文章由 嘿嘿 於 08-11-27 01:36 發表
係啦, 真係宣傳唔夠, 我諗今次行動好大機會又係爛尾多...

今晚shell減價, shell呢排算叫做有番小小良知, 呢兩次都係佢帶頭減先!

召集人做得真係麻麻, 依家行動係咪繼續都唔知, 尋日下午經過, 又係見倒好多人幫趁 Esso, 睇來今次行動又唔成功.

依家d油站優惠好複雜, 都唔知邊間最抵.

大宅

原文章由 嘿嘿 於 08-11-27 01:36 發表

正確d來講應該只係今次, 上次的所謂帶頭, 只係補番再上一次比中石化減少一毫子的差額, 中石化減 $0.45的時候, shell 只減 $0.35, 所以佢要比人減多一次價補番個差額.

洋房

我部車係中港通牌一直都在大陸入中石油或中石化

買俾老婆响香港揸嘅車會在12月8日落地

到時一定支持

男爵府

好媽媽勳章

我今朝入左加德士, 用hk bank咭, 係咪最抵呢??

今日先話儲夠2000, 加40蚊可換本地圖王, 有無so??

子爵府

原文章由 IRON 於 08-11-28 11:39 發表

今日先話儲夠2000, 加40蚊可換本地圖王, 有無so??

今日就應該係, 不過聽日既Esso同 Sunday 既 Shell 就仲平小小.

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我換左地圖王喇!都有so架!後面有6張coupon(1-3月使用,每張入滿$400送$30)
如果換計油有一SET旅行保暖壺、杯3件裝送。

男爵府

咁依家入邊間最so?
我入開中石化(今日有折扣)
抵唔抵?

大宅

oh. too bad. You should wait until Sunday for Caltex as well.

Friday - Discount $0.5 then 10%off
Sunday - Discount $1.5 then 6%off, should save ~$0.4 more on Sunday.

珍珠宮

好媽媽勳章

Caltex Sunday - Discount $1.5 then 6%off, should save ~$0.4 more on Sunday.

呢個駛唔駛用咩卡啊?

原文章由 chpyeung 於 08-11-28 22:45 發表

oh. too bad. You should wait until Sunday for Caltex as well.

Friday - Discount $0.5 then 10%off
Sunday - Discount $1.5 then 6%off, should save ~$0.4 more on Sunday.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

yes, HSBC

子爵府

原文章由 vet 於 08-11-29 23:13 發表
yes, HSBC

面價 $13.79, Sunday 每升減$1.52, HSBC card再減6%, 實付: $11.54. 即每升減$2.24. 平過同日做Promotion 的 Shell (減$2.00).

珍珠宮

好媽媽勳章

OIC, 我有SHELL VISA卡, 星期日用此卡減$1.50(唔用此卡減$2.00) + 信用卡月結單每公升回贈$0.70, total $2.20

原文章由 軍魁星 於 08-11-29 23:26 發表

面價 $13.79, Sunday 每升減$1.52, HSBC card再減6%, 實付: $11.54. 即每升減$2.24. 平過同日做Promotion 的 Shell (減$2.00).

[ 本文章最後由 echoo 於 08-12-1 01:58 編輯 ]

伯爵府

BK Milk勳章

d折好複雜呀

子爵府

蔣 志 偉 說 , 為 迫 使 油 公 司 減 價 , 聯 席 決 定 將 行 動 升 級 , 呼 籲 全 港 駕 駛 者 繼 續 杯 葛 埃 克 森 美 孚 外 , 更 要 集 中 光 顧 中 石 化 及 中 石 油 , 其 次 才 光 顧 蜆 殼 , 最 後 才 光 顧 加 德 士 , 杯 葛 行 動 將 延 長 至 8 月 底 。 呼 籲 光 顧 中 石 化 及 中 石 油 , 是 因 為 兩 間 都 是 國 營 油 公 司 , 回 饋 消 費 者 的 優 惠 也 較 多 , 行 動 會 令 蜆 殼 及 加 德 士 都 受 到 壓 力 。

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20090214&sec_id=4104&subsec_id=12731&art_id=12206376

首頁

尾頁

跳至