0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

香港好似冇一個超級富豪細個係資優BB,亦冇聽過邊個高官或者高級公務員曾經係資優BB

大宅

其實依家好多bb都好醒..我見過d幾個月大既bb女..已經講野好叻..因為女仔語言能力係比男仔強.bb仔時已經係..男仔成1歲都可以成舊飯..
你又唔好諗到資優咁好...好多媽媽都好想仔女好叻.特別唔同..其實媽媽你諗得太多啦.
唔好話3個月...我照顧左我個個3年..到佢番k1..老師先話佢同其他人唔同...到6歲再做智力評估...係就係高過其他人..但數字唔代表一切...好多資優都唔一定讀書叻..可能係其他方面...

同埋呀..資優係講緊140-150.....正常人只係90-110...120-130都只係聰明dd...
你個個3個月..個陪月吹水似d...如果佢番k1..老師都咁講..你先去check啦...

大宅

九暈畏 發表於 19-3-29 19:07

3個月著半歲衫關智力事?第一次聽

我仔六個月都著18m的衫 吾通又係特別叻 好好笑

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

chanlazy 發表於 19-4-1 08:47
資優兒童一般要大個小小先評估到 有詞彙上嘅優勢 唔係bb話
你先得嗰3個月 bb話多幾句 唔洗咁快擔心 ...

早講嘢未必係資優,
天才往往都係遲講嘢

男爵府

其實得罪講句媽媽係陪月老細,出糧畀佢㗎嘛,梗係要擦鞋

民房

回覆 yuukbbi 的帖子

岩呀,我認同

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

秋天與楓葉 發表於 19-3-30 14:28
國際認可iq test要6歲先有
賺錢機構出個3歲iq test無認可可言
https://family.caritas.org.hk/files/share ...

男爵府

回覆樓主:

可能你bb 你帶住前世記憶嚟,孟婆湯無發揮最大效用,所以一嚟就識好多野。

複式洋房

我哋去幫bb 評估發展,專業醫生話最快要3歲先 check 到有冇資優既傾向,其實邊度有資優bb呢樣野嫁,啲陪月真係無咩未試過

首頁

尾頁

跳至