夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:留得住佢個人,留唔住佢個心?

點解個個男人有小三都係話個女人喺佢最唔開心最失落時陪住佢

侯爵府

引用:點解個個男人有小三都係話個女人喺佢最唔開

原帖由 miki0827 於 12-09-13 發表
總個個男人都話老婆唔了解佢啦!

複式洋房

回覆:yamaneko 的帖子

最衰係個個男人點解唔開心都要去搵第二個女人傾,而唔去同自己個老婆傾囉!到俾自己老婆發現時就講到個小三對佢有情義!呸!

zebraaa  男人唔開心不會搵男人朋友傾, 怕無面!  發表於 12-9-13 16:59

大宅

RE: 留得住佢個人,留唔住佢個心?updated 1

這段日子看到好多BK媽媽關於C6有小三的事, 我想update我的case.
之從發生小三事件後, 幾經掙扎, 我選擇原諒咗佢, 佢都好有悔意, 這段日子我C6的表現已經漸入佳景, 佢對我倆母子都照顧得好周到, 說話態度都軟化了很多(件事初期佢迷咗小三度講野都幾傷我), 每天準時回家(之前佢一星期有2-3晚唔回來吃飯), 幫手做家務(之前很少做), 又勤力又交足功課 (之前很少做).

但都是那句, 原諒容易, 再次信任真是很難, 雖然我話信佢, 但這段日子我都會胡思亂想, 究竟佢同隻小三有無偷偷見面呢?佢地有無互傳 whatsapp or SMS 呢?佢地仲有無暗渡陳倉呢? 好多??在個腦, 但是我從來無check佢手機(雖然我真係好想好想), 因為我覺得我地已經一齊努力修補個家, 我無謂去攪破壞, 如果俾佢知道佢一定會認為我唔信佢, 就算佢點努力都無用. 當然我用第二個方法去check佢, 例如打個電話關心下佢, 借佢部電話玩game, 看看佢有咩反應.... 不過這些招數只能夠對D肯回家肯認錯的C6才有用.

呢度見好多媽咪已經原諒了個C6, 而個C6又肯浪子回頭, 希望你地都要嘗試重新信任/接納C6.

我唔知我個結局會係點, 可能我C6扮野好叻仲呃緊我, 但我信"若要人不知, 除非己莫為", 要來的始終要來. 要走的我都留不住, 只好活在當下, 但求無愧於心!

各位媽咪, add oil.

男爵府

回覆:Kambee 的帖子

好過份

大宅

我是過來人,條路又長又痛,但如果是選擇了,就要行落去。希望你有日苦盡甘來。回想當年已差不多快十年了,今年兒子八歲,一家人過得很快樂。

Kambee  你依家仲有無條刺?  發表於 12-9-22 16:03

大宅

你問你個賤老公,如果你有第三者,佢又可以俾幾多時間你埋尾?齊人係男人都想…點可以俾佢攞正牌?!

伯爵府

加油~

Kambee  知道, 謝謝!  發表於 12-9-22 16:15

大宅

你要加油,男人對小三放了真感情真的很難斷。。而家在佢地眼中唔覺得做緊錯事。。只係覺得相逄恨晚。。佢地真心愛對方,只係天意弄人。 當然希望你老公浪子回頭,但老實講,unless 小三突然變到好討厭,唔係真係好難。而家最大問題係你老公覺得佢對小三要負責,佢覺得佢對佢唔住。我朋友同你一樣,又係老公話小三真心對佢唔想傷佢。 我朋友又係唸住俾時間佢解決,點知年半都仲拖拉緊。。因為擺明佢有小三,佢老公同小三連小小罪疚感都無埋,試問小三放左咁多時間係你老公到,點會輕易放手?樓主,有些事不可以妥協,明白你很愛你老公,但為何不對自已公平點,叫老公解決了,才搵番你? 加油。

伯爵府

miki0827 發表於 12-9-13 08:38
agree !!!

大宅

kar!n 發表於 12-9-22 14:47
你要加油,男人對小三放了真感情真的很難斷。。而家在佢地眼中唔覺得做緊錯事。。只係覺得相逄恨晚。。佢地 ...
我同佢講, 我唔會再俾咩時限佢, 個時限我俾咗自己係個心入面, 佢唔會知, 總之時限一到佢個心未返來, 我地就係咁先!

大宅

Kambee 發表於 12-9-22 16:09
我同佢講, 我唔會再俾咩時限佢, 個時限我俾咗自己係個心入面, 佢唔會知, 總之時限一到佢個心未返來, 我地 ...
仲有, 件事一爆咗出來, 你見我的update posts, 佢都好內疚咁, 之後佢做咗好多野補償, 我覺得佢係有悔意既. 所以再無迫佢走, 再者, 如果叫佢搞掂先回來找我, 你估佢會走去邊??咁咪即係俾機會個c6去隻小三度!!! 講真, 如果佢要走,只要佢一踏出個門口, 不論是我趕佢或是佢自己走, 我一定唔會再俾佢返屋企。 佢知我講得出做得到。

大宅

回覆:留得住佢個人,留唔住佢個心?

如果我係你,長痛不如短痛,成日諗住精神病都有,老實啦,小三走在難保有冇小四小五,你自己諗清楚啦

大宅

回覆 Kambee 的帖子

有朋友說男人博愛,愛太太,也愛小三。但這是不忠。
您已好偉大,好難受!
加油!

大宅

對!對不忠的人好難重建信心,但信心是夫妻間極重要的。
加油!

大宅

畀面勳章

我又唔覺得你留唔住佢個心喎..至少佢會拎件事出黎同你講同埋知道錯0係邊,起碼唔係果D一走了之0既衰人佢同人發生左感情係事實,如果即刻斬到纜你都唔信啦~如果我係你我會比機會佢,不過同小三當然要有個期限啦...反而最難克服係之後0既信任問題,要掌握得好否則都係辛苦.....
加油呀!!

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

樓主多口問句你地結婚幾多年?

Kambee  sorry, 剛剛才看到, 是二十年了!  發表於 12-9-26 14:33

珍珠宮

既然現在他乖乖,咁你觀察一下佢先。加油!

大宅

我個C6最近同我講, 經過呢件事, 佢知我真係好愛佢, 佢覺得我處理件事都處理得好好, 起碼我無大吵鬧, 又無周圍同人講, 又無成日check 住佢. 佢會盡力做番好一個好老公.....
唉, 佢又知唔知, 我流咗幾多眼淚? 個心有幾痛呢?我有胃病, 個胃痛咗幾耐? 沒有靈魂的日了子幾咁難過?
完全無再懷疑佢????呃人ge!

正在努力中!

大宅

叫佢立即轉工!否則小三咇多件出黎就....呢個女人擺明玩宮心計,send SMS 引你接招,你俾佢地再見面,遲早坐埋你個位!Take Care

Kambee  轉工就無可能la,我會睇緊d佢, 謝謝!  發表於 12-9-28 16:09

首頁

尾頁

跳至