親子旅遊

跳至

首頁
23456...40

尾頁

男爵府

睛靈勳章

Hei3705 發表於 12-11-15 14:28
你來回咩日子呀, 佢有個total數, 另再加每人$100預訂費, 再加埋來回行李費就OK, 我冇訂餐呀, 上機前食左野 ...

咁係唔係相對搵agent都叫左平呢? 其實一張來回星加坡機票要幾多錢呢?

係呢, 你係唔係去新山行下, 玩legoland後留宿, 最後回星返香港?

新山好似有outlet行下咁, 重有咩地方去呢?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

WinkyLee 發表於 12-11-15 15:28
你去9日, 會去邊度玩呀? 可否分享行情呢? 我成日覺得去5日好似少左d. 因為我一年才去一次旅行. ...

我同雞翼都係坐ua頭尾無兩日, 兩日住sentosa, 三日住town, 兩日新山, 行程都係uss, skyluge, ifly, sentosa, gardens by the bay, little india, legoland & outlet~

我通常一年去玩兩次, 不過愈玩愈唔夠喉, 今次7日full days應該可以止痕...........

ibis去MRT應該無咁遠,我貪佢夜晚夠旺,係無pool, 星酒店3星都要成8百幾蚊, 重要房細到喼都要放床開, 稍為似樣都要千5,6.........

明天會更好~~

珍珠宮

WinkyLee 發表於 12-11-15 14:16
咁我跟你BOOK呢間酒店都好.

係呢我上網CHECK左TIGER .

一大兩小9k, 唔抵呀~
明天會更好~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LongRyan 發表於 12-11-15 15:48
我同雞翼都係坐ua頭尾無兩日, 兩日住sentosa, 三日住town, 兩日新山, 行程都係uss, skyluge, ifly, sentos ...

exactly 我真係為左呢 d cheap cheap UA 機 book 左 9 日 .... 2/8 去, 2/15 番 ..... 一玩玩盡 d

sensota 你住 w hotel 係未呀 ? 甘幾 $$ , 要唔要 $ 3500 ?? 我唔捨得呀 ..... 下次再去先睇下有無平 packages 先

之後你係未住 v hotel 呀 ?? 呢間其實一直係我心水, 不過真係人人都講一家 4 口會好迫 .... 所以 final 都無 book , 你住 w hotel 我估都好正

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LongRyan 發表於 12-11-15 15:50
一大兩小9k, 唔抵呀~

其實越遲, TIGER 呢 D budget airline 真係會越貴 ..... winkylee 你比個日子我, 我幫你問問 agent .... 起碼知一般 airline 咩價位先都好 !!

我總係覺得當 budget airline 既價去到唔係 budget 既價, 貴小小坐番正常 airline 抵 d lor

男爵府

睛靈勳章

LongRyan 發表於 12-11-15 15:48
我同雞翼都係坐ua頭尾無兩日, 兩日住sentosa, 三日住town, 兩日新山, 行程都係uss, skyluge, ifly, sentos ...

LongRyan
你又係住ibis? 我剛剛看過書, 原來又真係好旺下.

你都係上佢網自己訂嗎? 你都係2大2小?

tiger訂飛個度係睇錯了, 我都係book2大2小. 未計任何費用係$8.8k.

雞翼,

我也剛剛問左travel agent, 坐星航/國泰, 大人要$37xx, 未計tax, 小童$28xx. 呢個係單機票.

package又未出.

所以我暫時看tiger已算好低了嗎???

男爵府

睛靈勳章

chickenwing2006 發表於 12-11-15 17:44
其實越遲, TIGER 呢 D budget airline 真係會越貴 ..... winkylee 你比個日子我, 我幫你問問 agent .... ...

謝謝你咁好人幫手先.

日子我想29/3出發, 我想去8天. 但8天只係新加坡+legoland好似多左些.

咁你點解坐ua airline既?

其實我有些貪心, 如果去8日真係想去埋馬來西亞, 但要坐車過去好似4小時.

珍珠宮

chickenwing2006 發表於 12-11-15 17:42
exactly 我真係為左呢 d cheap cheap UA 機 book 左 9 日 .... 2/8 去, 2/15 番 ..... 一玩玩盡 d :happy ...

sentosa住FESTIVE貪佢方便呀, 不過真係好貴, 第一晚2.1K, 第二晚係星加坡假期問左好多間都差唔多4千蚊晚...........你CNY真係起碼3,4千晚, 好在老公搵相熟坡人幫我地係當地訂都要2.4K.TOWN真係唔知住邊間, V LAVENDAR D房細到接受唔到, 依家重R緊頭, 其實好LIKE IBIS, 我鐘意比較熱鬧AREA., 不過無POOL想濕下水都無.
明天會更好~~

珍珠宮

WinkyLee 發表於 12-11-15 20:08
謝謝你咁好人幫手先.

日子我想29/3出發, 我想去8天. 但8天只係新加坡+legoland好似多左些. ...

點解坐UA.....因為一個平字, 我2A1C包晒TAX 4.9k, 不過時間超衰唔係人人接受到. Arrival 01:30, DEPARTURE 06:30...........

其實8日cut頭尾唔算多, sentosa都玩兩, 三日, 再出TOWN飲飲食食+埋新山都差唔多喇.
明天會更好~~

大宅

回覆:Hei3705 的帖子

唔好坐tiger上次去新加坡坐tiger有問題!訂曬酒店!lam出發2星期話班機 cancel !得夜機:;pppp:激死我!改其他 航空又貴了!最慘酒店沒有得改full !白比一日洒店錢成$1000 勁慘話過以後唔坐tiger

大宅

回覆:想去legoland, hello kitty land+新加坡, 大家入嚟傾下

生產值:551 別墅29 分鐘前
我21/11-25/11會去新山hello kitty town + the little big club + legoland+ outlet!stay 新山四日三夜,新加坡兩日一夜,會由新加坡包車過去新山,因有小朋友同行李,搭巴士唔方便,回程都係包車到singapore hotel

momofish2002  請問可否給我星加坡去新山包車資料? 謝謝!  發表於 12-12-8 01:48
jenny910  請問可否PM包車資料給我, THANKS!  發表於 12-12-1 19:32
luppy  oh. which hotel stay in MY is good ?   do u buy ticket there or other place cheaper?  發表於 12-11-15 22:35
luppy  i also think 新加坡包車過去新山.  about how much is it?  and where to find the car?  發表於 12-11-15 22:35

瑪瑙宮

好媽媽勳章

WinkyLee 發表於 12-11-15 20:08
謝謝你咁好人幫手先.

日子我想29/3出發, 我想去8天. 但8天只係新加坡+legoland好似多左些. ...

hehe .... 點解坐 UA , 其實只因為平 lor .... 年 27 ( 2/7 ) 出發, 2/15 番你估幾 $$ ???
實在忍唔住未膽粗粗試一次

ticket $ 7000 唔水一家 4 口, 不過要接受 UA 時間唔好 ..... 2 個甘細可能睇下到
時點 c

KL 我上年去完 , 所以今年唔再去 ..... 純係新山, singapore hea 下甘玩算 lur

瑪瑙宮

好媽媽勳章

austinma 發表於 12-11-15 21:15
我21/11-25/11會去新山hello kitty town + the little big club + legoland+ ou ...

嘩, 好快 WOR ........... 新山你住邊間 ?? 多數都係 KSL 或者精品 HOTEL 係未呀 ???

KITTYLAND 同 OUTLET 暫時都無咩人報料, 如果你去完 ..... 到時報下料比我地可以嗎 ??

玩得開心 D 呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LongRyan 發表於 12-11-15 20:16
點解坐UA.....因為一個平字, 我2A1C包晒TAX 4.9k, 不過時間超衰唔係人人接受到. Arrival 01:30, DEPARTURE ...

agree agree ....... 真係一個字平, 你 $ 4900 有 3 位呀 ?? 比我仲要平呀 ?? 邊日出發呀 ?? 仲平 d ?

我係 $ 7000 for 2 大 , 2 小 第一晚 2130 飛, 0130 到你打算點呀 ??

我 FD 教我 book 係 airport 入邊既 transit hotel , BOOK 一個 timeslot 6 小時 , 到第 2 朝
around 8:00 先出去直接坐車去新山 KSL !!

之後到走個日 0630 機, 你又點安排呀 ?? 我 BOOK 埋 last 個晚既 HOTEL , 半夜 3:30 就 CALL TAXI

瑪瑙宮

好媽媽勳章

點解坐UA.....因為一個平字, 我2A1C包晒TAX 4.9k, 不過時間超衰唔係人人接受到. Arrival 01:30, DEPARTURE ...

agree agree ....... 真係一個字平, 你 $ 4900 有 3 位呀 ?? 比我仲要平呀 ?? 邊日出發呀 ?? 仲平 d ?

我係 $ 7000 for 2 大 , 2 小 第一晚 2130 飛, 0130 到你打算點呀 ??

我 FD 教我 book 係 airport 入邊既 transit hotel , BOOK 一個 timeslot 6 小時 , 到第 2 朝
around 8:00 先出去直接坐車去新山 KSL !!

之後到走個日 0630 機, 你又點安排呀 ?? 我 BOOK 埋 last 個晚既 HOTEL , 半夜 3:30 就 CALL TAXI

瑪瑙宮

好媽媽勳章

LongRyan 發表於 12-11-15 20:09
sentosa住FESTIVE貪佢方便呀, 不過真係好貴, 第一晚2.1K, 第二晚係星加坡假期問左好多間都差唔多4千蚊晚.. ...
係呢, 你幾時去呀 ??? 想搵 budget 幾多度既 hotel 呀 ?? 係星住 1 晚定 2 晚 ???

大宅

chickenwing2006 發表於 12-11-15 23:24
嘩, 好快 WOR ........... 新山你住邊間 ?? 多數都係 KSL 或者精品 HOTEL 係未呀 ???

新山無咩選擇,所以只有選KSL,TRADERS我SEND過EMAIL去問,個邊回覆今年都唔會開,應該要到明年。我買左KSL個LEGOLAND PACKAGE HK$1400左右(一晚酒店+LEGOLAND TICKETS X 2+ 早餐X2+來回接送),再係AGODA BOOK左2晚酒店1200左右。
HELLOKITTY TOWN 同OUTLET 我搵左一個LOCAL TOUR GUIDE 全日用私家車接送,由9:00AM 去到晚上食埋飯,再送我地返酒店。(因為小朋友2歲未夠,所以唔想自己搭巴士,費時要轉車,同埋怕佢中間要午睡)
回程又搵埋同一間LOCAL TOUR,有車由酒店接我地送我地去新加坡酒店,呢程收費RM120。

男爵府

睛靈勳章

Boborachel 發表於 12-11-15 21:07
唔好坐tiger上次去新加坡坐tiger有問題!訂曬酒店!lam出發2星期話班機 cancel !得夜機激死我!改其 ...

Bobrachel

會唔會咁啱個次唔好彩? 班機唔別夠人開唔成?

咁真係要想想.

侯爵府

引用:生產值:551+別墅29+分鐘前 我21/11-25/11

原帖由 austinma 於 12-11-15 發表
我21/11-25/11會去新山hello kitty town + the little big club + legoland+ ou ...
Me2, 我21/11係新山至24/11,之後回星加坡

男爵府

睛靈勳章

LongRyan & chickenwing2006

終於明白你地點解要去9日了. 你地好好好勇呀!!! 咁你地當初又無想到book tiger / jetstar??

首頁
23456...40

尾頁

跳至