自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:影響唔到我唔會理人地 +

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:我細個學行無人教,到我同返阿媽成8,8歲先發

原帖由 lokyan0901 於 15-01-11 發表
我細個學行無人教,到我同返阿媽成8,8歲先發現我D個問題,但都宜家廿幾歲人我都改唔到D個習慣,特登提住自己就 ...
有時疏忽左⋯⋯習慣改不了

子爵府

回覆:好唔鐘意見到d 人行路腳踭唔掂地

細個聽長輩講咁樣會短命,仲會好嚴厲同我地講唔俾行成咁,要踏踏實實
有時我留意到有人行成咁都覺得怪,
但影響唔到我 唔會理

大宅

可能人哋都唔想,我有個舊同事天生腳根短咗,所以行路唔掂地

公爵府

聽聞從相學角度黎講係會短命

子爵府

畀面勳章

我反而唔意人地上樓梯只係踩半級,有咩事佢跌落黎我一定唔會接佢

珍珠宮

其實似d 人 "un un 腳, 話人搖福薄"

腳踭唔掂地, 好多都話唔好,
我哥就係咁, 完全唔儲錢, 唔俾錢屋企,
月月清晒d 錢, 人生無計劃...

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

1928mickey 發表於 15-1-11 20:24
有時疏忽左⋯⋯習慣改不了
無錯...我老公由同我一齊開始已經話俾佢見到一次罰5蚊到宜家我都仲未改到我覺得我改唔到咪又佢囉...又唔會有咩事GE

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 zone 於 15-01-11 發表細個用

原帖由 維港 於 15-01-11 發表
唔係囉,我細過用學行車,我阿B細過都係用學車,我哋行得好好喎
用學行車有問題唔係我講,如無記錯係加拿大不可比嬰兒用學行車係遺法,香港健康院都係叫家長唔好用學行車,如果用學行車無問題點解佢地要咁做,你用學行車無事我都唔知點解。

子爵府

唔知點解, 我對呢樣野都好sensitive.
其他人咁我又不至於反感, 但係一見到阿仔咁就即係叫佢唔好.

男爵府

關你鬼事咩

男爵府

畀面勳章

我都好唔鐘意個仔咁行,睇完呢個POST長知識了,原來拉根可以改善?

珍珠宮

無影響到我就唔理得人咁多

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:家翁腳踭唔掂地媳婦眼底不容人水經河井無防

原帖由 蒸魚頭抽 於 15-01-11 發表
家翁腳踭唔掂地
媳婦眼底不容人
水經河井無防礙
我又嚟
老爺腳踭唔掂地
新抱唔like行得畸
若果可放下成見
相處融洽可生利

翡翠宮

係影響5到自己…………不過真係行得5好睇,5穩重,尤其男人

男爵府

好媽媽勳章

阿仔今年8歲. 我地舊年發現咗阿仔行路時脚踭唔掂地. 咁大個都仲容易跌親. 去足弓矯形師度CHECK, 發現佢係扁平足, 脚跟外彎同X形脚. 係佢小腿脚筋太緊, 根本係脚踭落唔到地, 所以一直都係用脚尖落地. 細個以為佢玩, 而好多小朋友其實細過都係會咁, 大大下會變返正常, 但我個仔無變囉

跟住同佢配矯形鞋墊, 要拉筋, 去到8歲, 已經無得根治, 最多唔再惡化. 而家係每日不段提佢脚踭落地....

有時好多野, 當時人都唔知點解, 亦都唔想. 可能細個時父母無留意. 今時今日, 我們作為父母, 社會資源知識豐富咗, 更加要去留意

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:影響唔到我唔會理人地

原帖由 bebebibi 於 15-01-11 發表
影響唔到我唔會理人地
X2

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

聽過屋企人講過,腳踭唔掂地行的命格唔好,短命,千萬唔好揀呢d男人

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

影响到你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

撇開重點,樓主睇老爺唔順眼。

係呢個post 先知道,原來腳跟唔到地係 感統/小肌肉 等發展影

首頁

尾頁

跳至