自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:你地會選擇做ftm定繼續返工?

其實你地個狀況唔容許你做ftm

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果2萬幾蚊租公屋住都ok 既..跟住慳d

伯爵府

回覆 wonderlulu 的帖子

正想講,過多年半,使費會增加更多!$4000 家用,BB有病感冒,買尿片奶粉,懶煮,食個tea,買下送... $4000 冇可能
..

過好,每一天!

大宅

引用:Quote:原帖由 Amandang0124 於 16-01-15 發

原帖由 ryan_mami 於 16-01-15 發表
睇完啲回應,好多都叫你賣車炒工人做ftm, 其實有冇問過你c6? 個家冇咗3份1收入,冇咗個工人,冇車揸,仲要 ...
我有同佢傾過,佢就係想我唔做,我唔做就炒工人,可能網上搞生意,我話搞生意咪仲高風險?除非每個月有賺我可以考慮ftm..

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

萬頭做ftm, 萬尾就繼續返工。孖b冇乜工人肯做,肯做都做唔長,幾個月換一個,agent費機票都响番度,自己湊仲冇咁嘔血,而家好地地就奶奶工人湊住先,搵多個錢,到工人真係唔做就做番ftm. BBs大d開始搵part time

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+ryan_mami+於+16-01-15+發表

原帖由 Amandang0124 於 16-01-15 發表
我有同佢傾過,佢就係想我唔做,我唔做就炒工人,可能網上搞生意,我話搞生意咪仲高風險?除非每個月有賺我 ...
真心建議繼續工作。

男爵府

你地住得好偏僻?一定要用車?養架車超貴呢!

子爵府

我好實際,返工
孖b洗費乜都起孖,無錢點搞???
老公搵2萬幾都仲可以養車,你地都好勁啊

大宅

Work , 香港現實,孖B返學會好金

大宅

引用:你地住得好偏僻?一定要用車?養架車超貴呢

原帖由 Shamuslau 於 16-01-15 發表
你地住得好偏僻?一定要用車?養架車超貴呢!
真係,住沙頭角,老公返中環,我返元朗

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:真心問, 咁你地都好叻, 依家有埋孖B s, 一

原帖由 第二任媽媽 於 16-01-15 發表
真心問, 咁你地都好叻, 依家有埋孖B s, 一個family 搵夾埋3萬多, 又可以養車, 養工人, 屋租, 水, 電煤, 雜 ...
超勁!

男爵府

Amandang0124 發表於 16-1-15 14:56
真係,住沙頭角,老公返中環,我返元朗
其實搬返出小小,吾使用車,慳返好多又方便d,條數咪一樣

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

揾一萬比埋工人都無, 除非揾份人工高d

子爵府

如果揾1萬,我會唔做,全職湊b, 幾年後出返黎做野 ,再揾返1萬唔難

伯爵府

一定反工, 經濟咁差

伯爵府

我係你就唔會唔做工,而係搵份高d人工嘅工,兩個B,雙倍使費,第時大d返學咪仲金。不如同C6傾傾搬出市區,唔要車,返工返學都易d,好過諗ftm總實際啦!

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

係咪打小個0..係揾二十個講笑!
做野,做到最後一刻。ftm既生活,一定會有,草下錢先。

男爵府

返中環仲揸車??
唔要車+工人都多過你份人工啦, 中環拍車幾$

子爵府

真心佩服樓主, 仲可以養到車同夠生活費.

男爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Amandang0124 發表於 16-1-15 11:37
本身上年年頭已經想辭職因為公司真係各方面唔太好,褔利差,搬左又遠,以前同事走得7788,但發現有左唯有繼 ...
我會做FTM,要陪小朋友成長

首頁

尾頁

跳至