婆媳關係

跳至

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

方方媽媽 發表於 16-6-7 14:40
我錯晒啦!
有JM提醒左,原來樓主之前已開過post,我諗番起,知咩事啦!
講D唔講D~真係會被誤導.

我都冇為意原來樓主就係個位……入錯來,表錯情再次睇到,可憐之人必有可恨之處!

子爵府

方方媽媽 發表於 16-6-7 13:54
樓主之前講左,唔係過夜,只係回娘家見下爸爸乍.

哦~見樓主話想番爸爸度三至四晚,意思好似指過夜咁,不過原來呢個已經唔係問題

你地提醒睇樓主舊post,樓主係想未婚懷孕,同男朋友拍拖6年,無理由到結婚先知男友搵一萬比7千家用,咁都仲要計劃未婚懷孕,只可以講樓主既問題其實係佢自己一手造成

水晶宮

QY08040408 發表於 16-6-7 15:36
我都冇為意原來樓主就係個位……入錯來,表錯情再次睇到,可憐之人必有可恨之 ...

我都唔洗番睇舊post,仍然記憶尤新!
諗住生左就比99湊,不加家用不特止,仲要減99原本已收開的家用,咁識計數,點洗大家擔心.

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主想生兒防老,
但「養」嗰部分就外判。

伯爵府

引用:Quote:stitch2012+發表於+16-6-7+10:42+叫9

原帖由 angelhoi520 於 16-06-07 發表
我覺得99話我太聽我爸爸説話 所以吾想我見佢 呢一下我幾想爆佢 因為果陣本來系俾禮金ge日子 佢無啦啦話吾 ...
阿妹,聽我講啦!一個男人要一個女人為錢低聲下氣既時候,你跟著佢唔會有好日子過!簡單啲講,佢窮你要養佢,你冇錢佢唔會養你,你生左要即刻返工,個小朋友要比99湊!小朋友生活費九成你自己比,佢份糧就吃喝玩樂!我唔敢講你將來會唔會中哂、但我肯定點都會中幾樣!做女人,襯未生未嫁好諗清楚,唔好為嫁而嫁!

伯爵府

引用:Quote:QY08040408+發表於+16-6-7+15:36+我

原帖由 方方媽媽 於 16-06-07 發表
諗住生左就比99湊,不加家用不特止,仲要減99原本已收開的家用 ...
擔心錯左水心

伯爵府

引用:Quote:Jin2012+發表於+16-6-7+14:22+回覆+a

吓!
我無睇舊post添!
原來樓主就係果位......
入錯左來

伯爵府

方方媽媽 發表於 16-6-7 15:53
諗住生左就比99湊,不加家用不特止,仲要減99原本已收開的家用 ...

更係喇,一個禮拜前嘅事渣!你講得啱睇佢之前係post度講嘅野,真係完全唔洗鄧佢擔心,佢數口精到不得了,乜都plan好曬!自己又咁有主見,點會怕左個99唔翻娘家呀!分分鐘,而家又係度耍我地!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

甘''黑簿''都有,禮金要聽99話先比得?當自己老佛爺?
老公無出聲?禮金唔係老公比??嫁唔過

伯爵府

回覆:嫁左入去就吾可以番屋企?

樓主我希望你用小小時間睇我講既野。
事情唔係要唔要禮金,返唔返外家咁簡單。
你男友搵得一萬,比七千媽媽,佢得番三千駛,養自己都唔掂點養埋個bb,簡單啲講你生出黎受完奶奶氣仲要自己養。唔緊要,可能你覺得愛情大過天,bb唔緊要,我可以話你知,你錯啦,我曾經都以為我愛老公多過自己小朋友,但一生出黎就唔同講法,有咩事老公唔要我,我捱到死點都要對仔女唔會比對仔女佢。
當時間耐左,你有一日會覺得,小朋友係自己養,你對呢個男人冇哂感覺,或者直情見一眼都憎,你自然就會想離開佢!
可能你話可以拎綜援,一家三口得六七千一個月,你覺得夠唔夠駛?仲有,拎左綜援仲要搬出去住,唔可以同屋企人住,同埋、拎綜援就會冇錢比你奶奶,你覺得你奶奶會肯咩?仲有,你未來老公係裙腳仔,要為禮金要你低頭,一個為錢既男人會肯為左你呢個六年貨仔既女仔反佢阿媽咩?唔會囉。你自己諗清楚啦!

男爵府

叫咗你唔好要個b架啦
你係都要生佢出嚟
咪比人睇你唔起囉
食住你睇死你走唔到咯

我係你99掃你出門口添啦
仲比你入門就真係把鬼

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:方方媽媽+發表於+16-6-7+15:53+我都

原帖由 QY08040408 於 16-06-07 發表
更係喇,一個禮拜前嘅事渣!你講得啱睇佢之前係post度講嘅野,真係完全唔洗鄧佢擔心,佢數 ...
佢之前個post好似話會返娘家住?點解又變咗痴男家住,但99唔比返外家?

已刪除用户

珍珠宮

回覆樓主:

樓主99

男爵府

越cheap嘅家庭,越以為娶個新抱返嚟做妹仔,其實人哋個女只係同你個仔結婚,並唔係嫁入你屋企。

伯爵府

o_____o 發表於 16-6-7 16:27
佢之前個post好似話會返娘家住?點解又變咗痴男家住,但99唔比返外家?

...

所以我覺得佢係度耍我地囉,一時就翻娘家住想減99家用,一時又話99唔俾翻娘家!

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:o_____o+發表於+16-6-7+16:27+佢之前

原帖由 QY08040408 於 16-06-07 發表
所以我覺得佢係度耍我地囉,一時就翻娘家住想減99家用,一時又話99唔俾翻娘家!
...
會否後來見99唔肯減家用,所以改變主意留在男家住,可以食99住99,感覺上抵D

大宅

我都係有左先結婚 99又會慳家到無人有面包過左期成個星期 都會用黎整三文治 然後逼你食
對我屋企人無禮貌哩樣野 見親都黑口黑面
我每星期帶住呀b番呀媽到番足7日 除非c6放假 我就會留係屋企陪佢
只要你老豆唔介意 你結左婚長住都無問題 大把人結婚後各自番屋企住
仲有一個問題你要諗 坐月你會係邊到坐
建議你千萬唔好係99到坐月 宜家都話要睇表現比禮金
我驚到時要睇表現先有飯食有薑水沖涼

大宅

引用:Quote:stitch2012 發表於 16-6-7 10:42 叫9

原帖由 angelhoi520 於 16-06-07 發表
我覺得99話我太聽我爸爸説話 所以吾想我見佢 呢一下我幾想爆佢 因為果陣本來系俾禮金ge日子 佢無啦啦話吾 ...
咁你都仲嫁既?!

用戶要求終止服務

引用:Quote:QY08040408+發表於+16-6-7+15:36+我

原來樓主仲要得中四程度,加上咁樣的思維,睇怕都搵唔到啲咩工可以高人工

首頁
34567...8

尾頁

跳至