自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

bettylam 發表於 23-4-27 23:52
大家好,近好忙,所以冇入黎,今日實在好激氣,所以係呢樹呻,不吐不快,多謝大家收睇
...

上個月去過呢間, 唔知係未轉左廚師, 味道差, 加上之前疫情時去過, 待應態度都麻麻地, 以後少去

侯爵府

2024年龍年勳章

下次唔再去就算,無謂激氣

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

kennwl 發表於 23-4-28 10:34
樓主唔好嬲,食店自己倒米唔使激氣!請著呢啲侍應真係遲早完!
曾經c6係疫情期間去嫲xx食早餐,咁佢一個人 ...

Thx! 係呀!我仔都試過咁情況,即走

NNN

伯爵府

回覆樓主:

我唔會食,直接畀錢走人。同人哋員工鬧到咁,我怕畀人整蠱。同埋繼續坐喺嗰度其實都應該食唔落

伯爵府

wai4919 發表於 23-4-28 10:55
明白,我都試過去酒樓食野好 激氣, 求其搵個藉口想打發你。。

可能佢先安排 適合三人位比你先,跟住又來 ...

應該係呢個原因

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

真係好唔鐘意d餐廳,入去先或book咗位都俾d差位你先,一係廁所門口,一係近廚房或門口冇冷氣位,自助餐就去到最遠果張,次次都要人問我可唔可以坐果張先死死地氣俾你坐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

DoReMi媽媽 發表於 23-4-28 11:20
而家喺香港,好多事物都受氣,好似我去銀行,都遇到好差嘅Teller,埋到去已覺得佢嗱口嗱面,成程冇出過聲, ...

香港服務業態度差唔係而家既事,係一直都是如此,你上網搵全球微笑指數睇睇,香港長期徘徊最尾幾位

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

mommyli 發表於 23-4-29 00:02
我唔會食,直接畀錢走人。同人哋員工鬧到咁,我怕畀人整蠱。同埋繼續坐喺嗰度其實都應該食唔落
...

係架,或者食完先鬧,佢哋已經咁差,還期望佢哋有職業操守嗎,聽過好多整蠱事件係好恐怖架

不過亦要講番公道說話,比著自己係老板或帶位,有3,4位枱應該係安排比3,4 位先,6點幾至7點係入客高峰,轉頭可能有6,7位客人呢,係個侍應回應超低能囉。樓主唔好嬲,唔好再幫襯便是。

水晶宮

依家係好多九唔搭八又無同理心嘅人,佢打扮工理得你,幾唔合情理都做得出

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

唔係一視同仁係幾激氣嘅,我覺得男仔易話為啲,我試過第間嘢個女待應又係咁,跟住呢另一個女仔聽到我講佢同事,話返比嗰人知

侯爵府

2024年龍年勳章

態度真係好差,欠咗佢咁
就算唔當人係客都唔好當人白痴
四點黎排笑死人
同客大吵
食物未上枱我會即走
鬧客係佢唔啱在先,明趕客

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

mommyli 發表於 23-4-29 00:02
...

係呀!果餐真係食到好慘!直頭激到個人(emoji)吾到,心諗乜而家啲食肆侍應差左咁多、所以上黎講下,(emoji)(emoji)完大學的意見,我自己又檢討下

多謝大家意見同解話
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bettylam 發表於 23-4-29 07:08
係呀!果餐真係食到好慘!直頭激到個人(emoji)吾到,心諗乜而家啲食肆侍應差左咁多、所以上黎講下,(emoji ...

不過講起又講,好似班侍應吾同曬様
NNN

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

donut012 發表於 23-4-27 20:46
其實好小事,唔值得為呢啲嘢動氣。

我都覺得係,食個飯最多都係一個鐘個半鐘啫,我覺得坐邊唔係大問題,好唔好食先係大問題,感覺唔好的咪下次唔再去咪得

侯爵府

bettylam 發表於 23-4-27 23:55
話說,今日本來好開心,去油塘大本營十勝x食嘢, 點知同侍應大吵,我好小會咁忍唔住道氣,成日覺得以和為貴 ...

呢間之前上openrice睇過,十個有九個都負評,話去過一次冇下次

你上openrice 睇吓,印象好似也涉及員工態度問題

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

katrinamama 發表於 23-4-29 07:29
呢間之前上openrice睇過,十個有九個都負評,話去過一次冇下次

你上openrice 睇吓,印象好似也涉及員工態 ...

多謝晒kat,我果日激氣得滯,都係op寫咗幾句,以後去邊間食嘢,都係look下OpenRice食評先,吾好比(emoji)買難受
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

yauchuchu 發表於 23-4-29 07:03
態度真係好差,欠咗佢咁
就算唔當人係客都唔好當人白痴
四點黎排笑死人

其實諗諗吓,佢哋有可能真係想趕客,人工照逗,又吾洗做咁多嘢,執咗咪再搵過第二間,不過呢間嘢係大本營生存左好耐
NNN

侯爵府

2024年龍年勳章

bettylam 發表於 23-4-29 07:35
其實諗諗吓,佢哋有可能真係想趕客,人工照逗,又吾洗做咁多嘢,執咗咪再搵過第二間,不過呢間嘢係大本營 ...

呢間出名態度差
啲枱、餐具痴立立
去過一次唔人再去

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

魚兒小寶貝 發表於 23-4-29 01:51
係架,或者食完先鬧,佢哋已經咁差,還期望佢哋有職業操守嗎,聽過好多整蠱事件係好恐怖架

不 ...

我撻着火係我咁岩叫左嘢食,見佢拎住三杯水,帶左三個人入嚟,坐六人枱,然後我出聲話,個女侍應好負氣,然後個男侍應竟然答我,佢哋係四點幾黎排架啦!我話你冇嘢下馬,四點幾排到而家先入嚟,我三點幾黎排添呀!跟住我見果三個人望住個男侍應,真的覺得,你答緊人嘢架,當人哋白痴咁
NNN

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

講真如果比我就會講多句:靚女我咁啱腰骨痛可唔可以俾張梳化位我吖?唔該晒!
又唔係話求佢,不過禮多人不怪,人地真係唔知道你有需要,可能後尾嘅人客有講話指定要梳化你又未必知,所以冇謂因為咁而傷自己心靈,放假就開心d!

首頁
34567...8

尾頁

跳至