跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝你的鼓勵!我會比時間去了解多d!
原帖由 riri1222 於 10-10-15 21:20 發表
唔知係咪我會錯意呢,我覺得妳有少少心灰喎,妳囡囡依家先至K.1,仲係剛剛開始添,幾時先至到畢業呀!事情又未必妳想像中,俾啲信心學校丫,俾啲信心自己丫,可能我個囡真係口係呢度讀得好開心,好有歸屬感,我希望妳好快會改觀啦!

努力, ...

別墅

其實都唔係乜嘢影響,况且le間學校亦都唔係我嘅首選,只係有少少羊群心理,做吓第二、三選back up吓。就因為我個仔係超級細仔,所以比較傾向d老師較有耐性及愛心,及會有足夠時間可以take care到每個學生嘅學校。
宜家你都唔好諗得咁多喇,話事解小朋友係要自己面對吓d不同嘅壓力先可以自強吖ma!:loveliness:
原帖由 purple2010 於 10-10-15 09:12 發表
我初初仲以為你小朋友係讀緊呢間幼稚園o既添...
我都唔希望我o既事影響到你...其實我都成日問我個囡今日番學開唔開心, 食左咩野? 教左乜野呀? 佢每日番黎都話開心, 食左包包, 唔知教左乜野...其實呢排都多左同班主任 ...

複式洋房

如果係咁你應該找間幼稚園好似我囡上年嗰間,老師日日都打比你,學生又少,老師一定好照顧d學生。我囡上年讀k1時兩歲半咋,比同班小朋友細九個月至一年
原帖由 hi2595 於 10-10-15 23:28 發表
其實都唔係乜嘢影響,况且le間學校亦都唔係我嘅首選,只係有少少羊群心理,做吓第二、三選back up吓。就因為我個仔係超級細仔,所以比較傾向d老師較有耐性及愛心,及會有足夠時間可以take care到每個學生嘅學校。
宜家你 ...

別墅

係呀,我都係咁諗,但又怕作第日小學派得唔好,所以我首選咗兆安佳寶,希望le間學校係我嘅預期la.
原帖由 purple2010 於 10-10-16 09:28 發表
如果係咁你應該找間幼稚園好似我囡上年嗰間,老師日日都打比你,學生又少,老師一定好照顧d學生。我囡上年讀k1時兩歲半咋,比同班小朋友細九個月至一年 ...

首頁

尾頁

跳至