親子旅遊

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

我冇去過night safari

大宅

原帖由 ppwlp 於 11-3-3 17:18 發表
咁你個行程點安排呀?? 我5月會去, 都未plan 好個行程..

我老公偏向 hea 住咁玩, 不過我都有個大方向既:

Day 1: Orchard Road + Clark Quay
Day 2: Hotel + Zoo
Day 3: Hotel + Orchard Road
Day 4: Sentosa
Day 5: USS
Day 6: Sentosa / City --> HK

我話就話去 5 日, 其實都係玩 3日+ 咋, 因為我想有 d 時間留0係酒店, hea 下游下水. 希望夠時間玩啦.

大宅

原帖由 CINDYC 於 11-3-3 19:02 發表
我都係18號去, 早妳一日(21號)返.

咁啱既... 你坐咩機, 幾點機呀?

原先我都想 21/3 返, 唔想個仔請咁多日假, 不過咁啱 21/3 係我同老公既相識紀念日, 所以老公話想留多一日, 不過我就話唔可以太晏返 HK, 如果唔係大家第2日返工返學都辛苦啦...

大宅

我都係諗住hea 住玩, Zoo 同 USS 一定會去, 我酒店都未諗好book 邊間...係呢, 你係咪會向香港買定USS 既入場卷呀??

原帖由 cowkingb 於 11-3-4 10:05 發表

我老公偏向 hea 住咁玩, 不過我都有個大方向既:

Day 1: Orchard Road + Clark Quay
Day 2: Hotel + Zoo
Day 3: Hotel + Orchard Road
Day 4: Sentosa
Day 5: USS
Day 6: Sentosa / City --> HK

我話就話去 ...

大宅

原帖由 ppwlp 於 11-3-4 10:13 發表
我都係諗住hea 住玩, Zoo 同 USS 一定會去, 我酒店都未諗好book 邊間...係呢, 你係咪會向香港買定USS 既入場卷呀??

係呀, 買左 ticket 啦. 雖然我去玩果日係星期一, 不過費事到時無位掃興, 住0係 festive 其中一個原因都係想近 d USS, 個仔玩完唔使咁辛苦...

大宅

咁你向邊到買USS ticket??

原帖由 cowkingb 於 11-3-4 10:33 發表

係呀, 買左 ticket 啦. 雖然我去玩果日係星期一, 不過費事到時無位掃興, 住0係 festive 其中一個原因都係想近 d USS, 個仔玩完唔使咁辛苦...

大宅

原帖由 ppwlp 於 11-3-4 10:43 發表

呢度囉

http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Attractions/UniversalStudiosSingapore/Tickets

好簡單, 幾個 steps 攪掂, 比 $$ 真係可以好快...

係呢, 你有無咩地方可以提議下我去呀? 我見有 mammy 介紹去買棉花糖 - 必去, 我個仔最鐘意食...

大宅

棉花糖我都見好多人話好正, 都會去試下, 我都係睇住本旅遊書跟住去食食食...咋...跟住就游水玩水, 新加坡都係玩呢d...

原帖由 cowkingb 於 11-3-4 10:50 發表

呢度囉

http://www.rwsentosa.com/language/en-US/Attractions/UniversalStudiosSingapore/Tickets

好簡單, 幾個 steps 攪掂, 比 $$ 真係可以好快...

係呢, 你有無咩地方可以提議下我去呀? ...

大宅

原帖由 ppwlp 於 11-3-4 11:05 發表
棉花糖我都見好多人話好正, 都會去試下, 我都係睇住本旅遊書跟住去食食食...咋...跟住就游水玩水, 新加坡都係玩呢d...

咁又係... 去旅行都係咁上下...

侯爵府

可唔可以話我知喺邊度買棉花糖呢? 我估我仔仔都會好開心....
原帖由 cowkingb 於 11-3-4 10:50 發表

呢度囉

係呢, 你有無咩地方可以提議下我去呀? ...

大宅

原帖由 ppwlp 於 11-3-4 10:43 發表

其實你可以係香港買定, #385.00/平日, 好似平過係網上買

大宅

回覆 91# phoebekk 的文章

請問係香港邊度訂會平d?
:giveup:

大宅

我都想知呀~ ^__^

原帖由 honatalie 於 11-3-4 12:11 發表
可唔可以話我知喺邊度買棉花糖呢? 我估我仔仔都會好開心....

大宅

o係邊到訂呢 ?

原帖由 phoebekk 於 11-3-4 16:03 發表

其實你可以係香港買定, #385.00/平日, 好似平過係網上買

伯爵府

I want to know too.
原帖由 cwclsh 於 11-3-5 00:47 發表
o係邊到訂呢 ?

大宅

好媽媽勳章

dolphin lagoon @sentosa

http://www.sentosa.com.sg/en/attractions/siloso-point/underwater-world-singapore/

Swim with the Dolphins PackagePrice: S$170/person
  • Includes admission to Underwater World Singapore and Dolphin Lagoon.
  • Choice of Sandwich Set/Cake Set*.
  • Exclusive Dolphin T-shirt.

原帖由 phoebekk 於 11-3-3 16:44 發表

唔該先! 唔知你知否有邊到可以同海豚游泳, 是否有詳細資料

大宅

我BOOK左5日4夜 , 4月23日出發. 同老人家去, 有四大2小. BOOK 了FESTIVE HOTEL 1間STANDARD, 1間FAMILY ROOM. 估唔到去星加坡D酒店咁貴. 真係日本自由行都去到.

聽聞SENTOSA消費貴, 想問大家會"輰"幾多星紙去洗呢?

會係HK BOOK UNIVERSAL STUDIO, 咁Luge& Skyride, under water world係咪去到買TICKET 都O.K.? 唔想SET行程太死, 如果隨時有TICKET的, 我會去到先至買.

水晶宮

我都係唔想請多日假, 所以18號departure: 15:20坐SQ.
原帖由 cowkingb 於 11-3-4 10:10 發表

咁啱既... 你坐咩機, 幾點機呀?

原先我都想 21/3 返, 唔想個仔請咁多日假, 不過咁啱 21/3 係我同老公既相識紀念日, 所以老公話想留多一日, 不過我就話唔可以太晏返 HK, 如果唔係大家第2日返工返學都辛苦啦... ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

我想問下, 如果小朋友參加dolphin lagoon @ sentosa,
咁可唔可以淨係佢買呢個package, 而父母淨係買入場票架??? 父母可唔可以旁邊淨睇, 定係要一齊買相同的package??

原帖由 pauline6 於 11-3-6 19:49 發表
dolphin lagoon @sentosa

http://www.sentosa.com.sg/en/attractions/siloso-point/underwater-world-singapore/

Swim with the Dolphins PackagePrice: S$170/person
Includes admission to Underwater World S ...

大宅

畀面勳章

原帖由 phoebekk 於 11-3-4 16:03 發表

吓...等我上uss個網訂咗添...
另外, 坡紙喺hk換定過到新加坡換抵d呀?

首頁
34567...16

尾頁

跳至