婆媳關係

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

畀面勳章

原帖由 mother904 於 11-2-23 19:37 發表
你62 99唯一做錯既事就係叫你地一齊住

係呀!!!
我都知呀!! 我唯一做錯既事都係同佢地一齊住!!
99係我結婚時都叫我唔係有左唔好結婚!!! 由果刻果始我就已經唔鐘意佢!
ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

心胸廣d, 就會開心d.
眼闊大d, 睇遠d, 其他sis話齋, 有日你睇返自己個post, 做左人父母, 諗既野唔同, 可能覺得發生既事都不值一提.

anyway, 你愛聽又好唔愛聽都好, 大家都係真心留言, 見post回post. 頭先睇漏左句, 要補返回應, 依度好多sis.都唔洗返工, 仲有樓有車, 我係其中一個, 唔會睇你唔起, 但希望你唔好諗到大家咁小人, "唔抵得你唔洗做", 你依句留言真係令我失笑. (要羨慕既對像都會係d千億新抱先, 而且做人知足就最幸福)

一隻手掌拍唔響, 希望你明白依個道理, 有日會同老公屋企人個關係攪得返好, 開心生活.

p.s. 你個年糕比著我地後生既, 小朋友, 個個都會話好得意. (當然味道重要過外表), 不過老人家年糕係"正常"啡色唐年糕, 點會識欣賞讚你個hello kitty?!?!? @@ 未免想法太小朋友啦樓主....

原帖由 worrytohavebaby 於 11-2-23 19:27 發表

多謝...我好多次都同自己講要當果個係自己父母對待, 我父母都係咁對我講, 我也有試過, 努力忍讓......但當受到不一樣對待而又聽到99講幾十次 (我當你係女咁看待) 我真係想嘔!!!!!!
假到唔恨, 每日上17枝香, 土地神 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 Babyshino 於 11-2-23 19:48 發表
心胸廣d, 就會開心d.
眼闊大d, 睇遠d, 其他sis話齋, 有日你睇返自己個post, 做左人父母, 諗既野唔同, 可能覺得發生既事都不值一提.

anyway, 你愛聽又好唔愛聽都好, 大家都係真心留言, 見post回post. 頭先睇漏左句, ...

我冇打算回你, 因為我都有車, 唔需要同你講咁多...你都係想講自己係一個有車有樓唔洗返工既人者, 你好幸福呀! 得未????
ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

我真係覺得你好野蠻. 唔知係你眼紅我定我眼紅你喇.

係呀~ 我要晒野, 等我學下你開個post讚下自已d親戚點讚我係個好新抱, 讚下自己係個好弟婦, d親戚小朋友要唻我屋企過夜! 我條命又幾咁公主先!

更加發現我既幸福, 唔係人定問我"得未"?!就感覺到, 係慶幸自己仲有正確思想同識講道理!

我真係唔想再同你依個野蠻人講喇, 太過份! 留返其他好心sis.同你交流啦.

原帖由 worrytohavebaby 於 11-2-23 19:51 發表

我冇打算回你, 因為我都有車, 唔需要同你講咁多...你都係想講自己係一個有車有樓唔洗返工既人者, 你好幸福呀! 得未????

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

少家

大宅

有公主病, 但冇公主命...

都唔明點解你標題問人"我係唔係公主病", 大家好心答你又個個都俾你頂, 你應該直接出標題"我冇公主病!!!!!"算啦...

原帖由 worrytohavebaby 於 11-2-23 19:08 發表

係佢二老要自己係威係面咁...我try左.....都忍左2年啦...多謝你comment, 因為我一直被99親友話係好新抱, 所以我都有懷疑自己咁諗, 6299咁對我已經係好好, 我有諗我應該啊四咁服侍佢地先係!!!!!!!
好開心, 原來.... ...

大宅

畀面勳章

原帖由 tokyogirl 於 11-2-23 20:20 發表
有公主病, 但冇公主命...

都唔明點解你標題問人"我係唔係公主病", 大家好心答你又個個都俾你頂, 你應該直接出標題"我冇公主病!!!!!"算啦...

喂...我想改架,之但係改唔到既?

大宅

畀面勳章

原帖由 conniechan125 於 11-2-23 20:18 發表
少家

你做咩咁話自己呀?

大宅

畀面勳章

原帖由 Babyshino 於 11-2-23 20:02 發表
我真係覺得你好野蠻. 唔知係你眼紅我定我眼紅你喇.

係呀~ 我要晒野, 等我學下你開個post讚下自已d親戚點讚我係個好新抱, 讚下自己係個好弟婦, d親戚小朋友要唻我屋企過夜! 我條命又幾咁公主先!

更加發現我既幸福, ...

你咁好心一定有好報既...放心啦..

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 worrytohavebaby 於 11-2-23 18:02 發表
[quote]原帖由 Babyshino 於 11-2-23 17:37 發表
X2

何止咁樣, 樓主你自己咁威走左, 仲想兩老關心你, 求你返去??

你當左自己係邊個??

我戥你老公阿爸阿媽好彩, 唔洗睇你地兩個做人, 仲有能力照顧倒自己, Take care埋你地兩個!!!

唔好彩係要靠你地果 ... [/quo

而家係我忍左好耐, 係佢地一直都係對我咁衰我先走...我老公都覺得佢地有問題...親友都覺得我一直係好新抱, 點解你地唔抵得我唔駛工作就不停話我係唔好新抱呢?? 我真係唔明.............你可以唔抵得人, 可以建議人, 但唔可以咀咒人.........乜你咁衰!

好似係你話人地唔抵得你先?
我都係唔使做,有樓有車,仲要層樓唔係供,我都唔會話人地會唔抵得我~
奀b仔9月16日出世啦~

男爵府

樓主你係咪好細個?其實你比起呢度好多人面對的問題已經算好好架喇!當然我明白人人都想俾人讚唔想比人彈,但你要明白上一代的思想係同後生一代唔同架!好似以前的父母係叫自己的仔女做乞兒仔乞兒女,亦唔會讚自己仔女,同而家的父母都唔同啦!最緊要係,你只係新抱,無論先天同後天都一定無得同自己生的比,所以你一唔應該咁大期望,人唔應該對佢哋講嘅嘢咁上心。
至於話家用俾得多定少,呢啲就見仁見智,如果付出嘅遠低於兩口子搬出去住嘅開支,咪當自己受嘅係個差額囉。
講到煲湯,唉,咁小事,咪煲多啲大家飲囉,用多幾多丫,包保少過你激氣的心血!
擺酒嗰七圍都過左,你咪當你老公反傳統俾禮金佢父母,報答佢哋養育之恩!
反正都搬咯,仲有咩好勞氣呢?條氣唔順嘅,兩口子自己住時勞役佢個仔,乜仇都報晒啦!

別墅

大家唔需要再為依個post去分析, 講咩野都好睇得出依個人好自以為是, 做左ge要讚, 唔讚都唔可以比意見. 好心ge人都要比樓主惡言相向, 無道理可言. 睇到佢對大家既留言反應 空穴來風未必無因, 氣燄咁勁相信平時對住你生活ge人並不好受. 樓主覺得忍左6299兩年, 可能係自己平時所做既一切佢地都忍唔倒先要趕你走. 想改topic?! 有時做錯左ge事唔係話想改就可以返轉頭. 相信依個post好心回應樓主你ge人都會過得好, 你無需替他人擔心. 其他人講野有冇腦, 發左達未, 邊個小家, 邊個先係唔抵得人果個, 大家有眼睇, 公道自在人心.

大宅

畀面勳章

原帖由 dbbp 於 11-2-23 21:00 發表
樓主你係咪好細個?其實你比起呢度好多人面對的問題已經算好好架喇!當然我明白人人都想俾人讚唔想比人彈,但你要明白上一代的思想係同後生一代唔同架!好似以前的父母係叫自己的仔女做乞兒仔乞兒女,亦唔會讚自己仔女,同而家的 ...

如果你奶奶叫你攞佢啱啱買既brabra去換, 你會點?
如果你奶奶叫你開定熱水佢返來沖涼, 你會點?
如果你奶奶明知你唔識叫你去幫叔仔去執藥, 話人地認得佢個名x 師奶, 咁你會點?

別墅

我都想講, 你唔識我我唔識你, 點能夠"唔抵得"?! 係唔係用自己把尺去度人心腹?! 依度大把人環境好好, 咁點樣呢? 知道後多比肉少忽肉? 無稽!!
原帖由 奀b豬媽咪 於 11-2-23 20:48 發表

好似係你話人地唔抵得你先?
我都係唔使做,有樓有車,仲要層樓唔係供,我都唔會話人地會唔抵得我~

大宅

畀面勳章

原帖由 wishlybb 於 11-2-23 21:01 發表
大家唔需要再為依個post去分析, 講咩野都好睇得出依個人好自以為是, 做左ge要讚, 唔讚都唔可以比意見. 好心ge人都要比樓主惡言相向, 無道理可言. 睇到佢對大家既留言反應 空穴來風未必無因, 氣燄咁勁相信平 ...

我冇要大家來留言, 果0的說話係大家自己講既, 我真係唔知你地想講邊個, 我受氣, 來呻, 大家唔係講解決方法, 只係不停講我, 我都覺得好搞笑, 唔工作就有罪??

我已經冇工作2年, 我老公想生小朋友, 想我湊小朋友冇乜問題..........你地唔理解我99...我明白, 但係講埋0的傷害我既說話, 我點解唔可以反抗?

別墅

中左啦, 道理同樓主係溝通唔倒, 佢只會就住大家d回應不斷係度反問你會點你會點? 係唔係會一樣同我咁嬲? 我6299係唔係好衰? 係ge話多謝你, 唔係ge話再大聲d.
原帖由 dbbp 於 11-2-23 21:00 發表
樓主你係咪好細個?其實你比起呢度好多人面對的問題已經算好好架喇!當然我明白人人都想俾人讚唔想比人彈,但你要明白上一代的思想係同後生一代唔同架!好似以前的父母係叫自己的仔女做乞兒仔乞兒女,亦唔會讚自己仔女,同而家的 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 wishlybb 於 11-2-23 21:05 發表
我都想講, 你唔識我我唔識你, 點能夠"唔抵得"?! 係唔係用自己把尺去度人心腹?! 依度大把人環境好好, 咁點樣呢? 知道後多比肉少忽肉? 無稽!!

因為某人見我唔回應, 都要講多次自己有車有樓唔駛返工, 我都覺得冇特別, 好多人都係咁, 我好多朋友都係咁, 所以冇必要回應, 但某人再留言要人注意, 咁我咪讚佢好幸福囉! 有問題咩?

別墅

邊個講你唔工作就係罪??? 依樣係事實, 好多都係罪人.
原帖由 worrytohavebaby 於 11-2-23 21:06 發表

我冇要大家來留言, 果0的說話係大家自己講既, 我真係唔知你地想講邊個, 我受氣, 來呻, 大家唔係講解決方法, 只係不停講我, 我都覺得好搞笑, 唔工作就有罪??

我已經冇工作2年, 我老公想生小朋友, 想我湊小朋友冇乜 ...

侯爵府

好媽媽勳章

嘩, 食完飯返黎變左罵戰post, 真係要食花生

睇黎好快俾人關帖

大宅

畀面勳章

原帖由 wishlybb 於 11-2-23 21:08 發表
中左啦, 道理同樓主係溝通唔倒, 佢只會就住大家d回應不斷係度反問你會點你會點? 係唔係會一樣同我咁嬲? 我6299係唔係好衰? 係ge話多謝你, 唔係ge話再大聲d. ...

係你講既說話唔係去解決問題, 係來扯火的?! 奇怪既係你bor!!
6299係上一代人, 但係當忍受到一個程度, 唔可以噁忍, 受傷既只係自己!

首頁
34567...9

尾頁

跳至