在職全職

跳至

首頁
34567...10

尾頁

洋房

Re: 有無城大畢業的媽媽呀!

LittleLittleChicken 寫道:
winwin,

你咁快換左新相啦!你阿女好cute,神態極似我個仔!

AGREE
winwin, your daughter is very very cute !!!

侯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

winwin831:

老AD AD,唔係嘛,你95年畢業,是否同賴X先生一屆呢?

前兩日跟同事傾計,佢話係中環參加了一個婚宴,要求賓客裝扮成60年代look,新郎新娘做記者DJ,唔通咁岩同你飲同一餐

大宅

Doll,

咁你d日文咪胳胳聲, 好犀利呀! 你係香港上日文班自學or 去過日本留学?

我係做seasonal items, 一般流程係做quotes俾客, 跟改辦... 如客落單, 便跟到走貨為止.

>joycehk
哈哈~叫做搵到餐食咁囉~
我無去過留學架,一路自己打機睇動漫畫做日本公司學呢~

oh~客同廠都要跟吧~~我以前都有做過類似
不過係電子野,成日要上大6
好彩而家份工無咩出trip,唔係都唔知邊個湊仔....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

報到!

96/ BA IB

洋房

Doll,

你一路自己打機睇動漫畫做日本公司學, 好叻呀!

洋房

[quote]
winwin831 寫道:
joycehk,

我著到好「行」呀真係,仲

洋房

hello, chingbebe,

welcome to join us.
how old is/are your kid(s)? boys or girls?
what is your job?

該用戶已被刪除

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Boy. 13 months. Civil service ya!

joycehk 寫道:
hello, chingbebe,

welcome to join us.
how old is/are your kid(s)? boys or girls?
what is your job?

大宅

joycehk 寫道:
Doll,

你一路自己打機睇動漫畫做日本公司學, 好叻呀!

>joycehk

我lee d otaku(御宅族),正式係無心插柳...
老實講,以前讀city時成日走堂,成績又唔係特別好果班
而家咁樣叫有門手藝,都算叫好彩

見到好多lee度d版友都係讀language出身(ACS,EPC),係唔係證明讀language 0既人比較喜歡上網呢

洋房

doll,

我鐘意上網, 睇戲, 睇電視, sleeping, 行山...
你地有無睇大話妹呀? 好鍾意男女主角呀!!!!女主角又靚又cute, 男主角怕怕羞羞, 有時又cool, 高高廋廋幾型幾靚仔.

洋房

1. LittleLittleChicken/1yrs 9 mnths boy & carrying a 2.5 mths bb/99年畢業/ACS/ Assistant Manager+freelance writer
2. hybb/2.5 yrs boy/2000年畢業/BBA marketing/金融業
3. 06mama/1 yrs girl/96 年畢業/ 讀IS
4. 琬晴B/2.5 yrs girls & 0.5 yr boy/94年畢業/讀EPC/翻譯
5. bbee/1yrs 5 mths boy
6. OT/1yrs 2 mths boy
7. littleteddy/1 yrs 3 mths boy/97年畢業
8. joycehk/8 yrs boy/95年畢業/讀EPC/merchandiser
9. jan_pooh/2 mths boy/03年畢業/讀BBA Finance/秘書
10. iris610hk/3 mths girl/99畢業/讀EPC/Cabin Crew
11. winwin831/1 yrs 9 mths girl/95年畢業/ACS
12. doll/97年畢業/translation
13. 肥嘟媽/囡囡5歲10個月,囝囝4個月/96年畢業/ACS
14. chingbebe/1 yrs 1 mths boy/96年畢業/BA IB/Civil service

侯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

winwin,

當然是這位賴先生啦,還有誰,未入city前都識佢,當年係佢話比我知有ACS,所以報了,但早之最後唔入呢行,就報另一科,唔駛讀完ACS再讀另一科PART TIME,話說呢位人兄好好景,得閒打劫佢啦!

當年讀城大,YR. 3 都常走堂,LECTURE叫同學幫手剔名,LECTURER都唔知啦,如果返工好似讀書咁,就發達囉

禁止訪問

洋房

[quote]
winwin831 寫道:
肥嘟媽:

我真係好想知賴捷而家點喎,點好景法?據小道消息指,此君雖為女人湯丸甚受歡迎,但最後仍與大學時已拍拖之同學結婚,實長情也。(同我一樣)

update

侯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

呢位先生有需要時會請你喝咖啡,記住要奉公守法,做個清廉的香港人
據知他由大學起即喜歡上吃蘋果,雖曾屢次改變口味,但蘋果滋味甜在心,最後決定終生吃蘋果

首頁
34567...10

尾頁

跳至