影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

引用:金编筆下的男主都好深情,車大叔在CH 的造

原帖由 sunshy 於 14-05-20 發表
金编筆下的男主都好深情,車大叔在CH 的造型是他眾多電視劇中最有型的一套!佢同金宣兒都好好戲,睇得好順 ...
金宣兒做金三珣已經好好戲,佢好勁,增肥同減肥咁easy~

大宅

个人來說,我中意on air 多过city hall,題裁較有趣(关於电視剧製),主角们亦做得好好,很自然,尤其是宋允兒的角色很出彩。

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

sunshy 發表於 14-5-20 19:42
个人來說,我中意on air 多过city hall,題裁較有趣(关於电視剧製),主角们亦做得好好,很自然,尤其是宋 ...
on air 四位男女角都演得好好, 而city hall 車大叔都好正, 但我好鐘意最佳愛情既車大叔

男爵府

引用:Quote:原帖由+sunshy+於+14-05-20+發表金编

原帖由 cocok 於 14-05-20 發表
金宣兒做金三珣已經好好戲,佢好勁,增肥同減肥咁easy~
金宣兒去左邊? 好少見佢演出

大宅

引用:你好! 小妹當年讀書第一套劇睇金三珣,簡

原帖由 cocok 於 14-05-19 發表
你好! 小妹當年讀書第一套劇睇金三珣,簡直驚為天人,到而家都好振撼!最大鑊係中毒而不自知!睇左幾集個 ...
我都好鍾意睇社長格硬攬住羅琳瞓果一幕,社長果個樣超靚仔

琥珀宮

畀面勳章

回覆:開始睇秘密花園

其實仲有一幕我好鍾意架,就係羅琳拎返部吸塵機俾社長果一幕,果一幕表面覺得好無聊,其實係佢地二人對於身份、階級既暗示,兩人都好難面對,好特別的隱喻,仲有之後社長失憶,管家拿返社長珍惜既野出來竟然有果部吸塵機,令人會心微笑同睇得出社長的深情。

公爵府

引用:其實仲有一幕我好鍾意架,就係羅琳拎返部吸

其實仲有一幕我好鍾意架,就係羅琳拎返部吸塵機俾社長果一幕,果一幕表面覺得好無聊,其實係佢地二人對於身 ...
這幕又係好正。 金社長好掙扎。

珍珠宮

其實仲有一幕我好鍾意架,就係羅琳拎返部吸塵機俾社長果一幕,果一幕表面覺得好無聊,其實係佢地二人對於身 ...
仲有籃橙都係到,點解啲橙擺咁耐都唔爛呢?

cocok  係,我都咁諗,擺明道具,笑左出來  發表於 14-5-21 12:54
ccdccl  係呀,我都覺,不過呢套係童話嘛,呢d都係小問題  發表於 14-5-21 07:44

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:sunshy 發表於 14-5-20 19:42 个人來

原帖由 kcm 於 14-05-20 發表
on air 四位男女角都演得好好, 而city hall 車大叔都好正, 但我好鐘意最佳愛情既車大叔
...
City hall講的政治可能我唔係太明,我會試睇on air

琥珀宮

社長掉名牌衫比羅琳,硬拉佢去試身室要佢試呢幕都好正,社長仲話會去嘗試了解羅琳,好冧呀

manwai200  呢幕都好正  發表於 14-5-21 17:53

男爵府

引用:Quote:原帖由+cocok+於+14-05-20+發表其實

原帖由 ccdccl 於 14-05-21 發表
社長掉名牌衫比羅琳,硬拉佢去試身室要佢試呢幕都好正,社長仲話會去嘗試了解羅琳,好冧呀

...
實在太多令人難忘既場面同對白,d歌又好聽

大宅

回覆 jodad 的帖子

嘩! 原本已介毒,比你地講完後又想返睇!

侯爵府

引用:回覆+jodad+的帖子嘩!+原本已介毒,比你地

原帖由 Happy2001 於 14-05-21 發表
回覆 jodad 的帖子

嘩! 原本已介毒,比你地講完後又想返睇!
呢套劇冇解藥嘅

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

大家講返哂d對白好勁! 好多part 都令人好感動, 好意思, 編劇好有鋪排的, 真係忍唔住再講對句, 識欣賞"秘密花園"既人, 都係識睇戲之人

amy.0712    發表於 14-5-22 01:00
ccdccl    發表於 14-5-21 13:20

琥珀宮

畀面勳章

引用:大家講返哂d對白好勁! 好多part 都令人好感

原帖由 kcm 於 14-05-21 發表
大家講返哂d對白好勁! 好多part 都令人好感動, 好意思, 編劇好有鋪排的, 真係忍唔住再講對句, 識欣賞"秘密 ...
同意同意,令人回味的戲其實不多,咁至萛神級

男爵府

引用:大家講返哂d對白好勁!+好多part+都令人好感

原帖由 kcm 於 14-05-21 發表
大家講返哂d對白好勁! 好多part 都令人好感動, 好意思, 編劇好有鋪排的, 真係忍唔住再講對句, 識欣賞"秘密 ...
講得好啱

珍珠宮

啲對白要 reply 好多次先睇得明,因為金社長同 Oscar講得實在太快。又因 reply 左咁多次,所以印象比較深刻。

琥珀宮

社長同羅琳d對白我大部分都背得出

琥珀宮

有一幕講社長同羅琳第一次回復自己的身體,社長叫羅琳還番個電話比佢,因為羅琳好嬲社長用作佢的身體接受了社長媽的$,所以去到社長公司已經同社長爭論,臨走前講左句: 因為人魚公主有愛過果個男人。
我到而家都未理解到羅琳係想表達佢有愛過定從來冇愛過呢?

水晶宮

ccdccl 發表於 14-5-21 13:35
有一幕講社長同羅琳第一次回復自己的身體,社長叫羅琳還番個電話比佢,因為羅琳好嬲社長用作佢的身體接受了 ...
呢幕我睇左好多次, 睇埋j2廣東話版, 又上網問, 最後我理解係, 人魚公主肯做人魚公主, 因為佢愛那男人, 所以佢不能做人魚公主, 代表佢拒絕, 但唔知係唔係真心. (跟住社長很驚訝咁走出跟羅琳, 因社長從未想過有人會拒絕佢) 呢幕我都好深刻.

首頁

尾頁

跳至