想生BB

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

引用:Quote:KKM2013 發表於 14-6-213:26 我因怕

原帖由 年糕 於 14-06-21 發表
妳有八粒也不錯,衷心希望妳的坚持能令八粒乖乖成長KKM,有什么進展要再分享呢!
今天我的診所醫生 ...
謝謝你鼓勵……其實我都很怕要溝水的藥,因我左右手不協調,時常抽不到入針筒,而c6就手工不夠纖巧,時常打瀉,試過有次差不多沒有了1/3,不過我每天放工也很晚,所以不便找外援,亦想慳一点資源

別墅

引用:回覆+sammi211+的帖子今天是開針第六天,一

原帖由 年糕 於 14-06-21 發表
回覆 sammi211 的帖子

今天是開針第六天,一直以來也没有觉得有什么不舒服,只是如其他人所言有點眼睏:gdn ...
不要太擔心下次返去照d卵有幾多,學kkm話食蛋白是有用的,如果唔想食雞蛋可以試下飲蛋白粉,都好易入口好似豆漿咁,總之就比多d營養自己去谷大d卵,十卜十卜

別墅

引用:Quote:原帖由+sammi211+於+14-06-20+發表而

原帖由 KKM2013 於 14-06-21 發表
加油呀,希望你順順利利!
多謝你呀。

大宅

回覆:sammi211 的帖子

我嚟緊8月做ivf,想問駛唔駛而家要開始食蛋啦?

別墅

引用:你好呀,我想問下,你排威院ivf排咗幾内呀

原帖由 394652 於 14-06-21 發表
你好呀,我想問下,你排威院ivf排咗幾内呀?
我照到輸卵管阻塞呀,e生叫我下星期去威院排!
我係2011/11排的,2012/1聽完講座第一次見醫生我係2012/6,見醫生我就帶齊响私家做的報告比醫生睇,睇完報告醫生就話要安排做腹腔鏡檢查咁就2012/11入院做手術,之後就2013/1又聽講座跟住姑娘就派咗張正式的Ivf期比我 2014/4足足排咗2.5年。

別墅

引用:我嚟緊8月做ivf,想問駛唔駛而家要開始食蛋

原帖由 coiecheung 於 14-06-21 發表
我嚟緊8月做ivf,想問駛唔駛而家要開始食蛋啦?
而家食定冇壞架,我之前iui都早2個月就食d卵真係靚d,今次ivf我開針先開始食d卵冇咁大。

大宅

回覆 年糕 的帖子

多謝你呀, 我今天抽左啦, 希望多一些優質卵啦 :)

大宅

回覆 Sukij 的帖子

情況怎樣?有多少粒?要多飲宝礦力及吃蛋白,多休息。
醫生説何時放卵?

大宅

回覆 KKM2013 的帖子

你很厲害,有勇氣自己打那支溝粉針!我自己学不懂。我在自己區找了很久,也沒有私家醫生願意協助。
幸最後有一位一直也看的家庭醫生願意協助,我每晚七時至八時半找他。
他本來说一百元一支針,但後來卻只收我一天一百,其實也不貴。

大宅

引用:回覆 KKM2013 的帖子你很厲害,有勇氣自己

原帖由 年糕 於 14-06-22 發表
回覆 KKM2013 的帖子

你很厲害,有勇氣自己打那支溝粉針!我自己学不懂。我在自己區找了很久,也沒有私家 ...
哪裡,其實呢到很多jm比我還勇,她們很多也是自己打的,而我就要c6幫一把才行……希望各jm捱過後,都有滿意的收成

大宅

KKM2怎13 表於 14-6-22 11:38
,其實呢到很多jm比我還勇,她們很多也是自己打的,而我就要c6幫一把才行……希望各jm捱過後,都有滿意 ...
又是,這裡真的有一群願為BB付出的jm, 不断付出時间心力金錢及勇气!,大家也很厲害!
你的卵子怎樣?何時抽卵?祝順利!

大宅

引用:Quote:KKM2怎13 表於 14-6-22 11:38 ,其實

原帖由 年糕 於 14-06-22 發表
又是,這裡真的有一群願為BB付出的jm, 不断付出時间心力金錢及勇气!,大家也很厲害!
你的卵子怎樣 ...
ec決定下星期二抽,所以已打完針藥了,希望順順利利,d卵聽聽話話la

複式洋房

引用:Quote:原帖由 KKM2013 於 14-06-20 發表會

原帖由 kayeekitty 於 14-06-20 發表
會唔會係因為抽旦時佢先照得清楚個瘤既情況呀,因為我係右邊塞左邊有積水,e生話抽旦時睇下仲有無積水問題 ...
我同你一樣要夾左先可放胚胎,加油

大宅

smmi211 發表於14-6-21了一一0:30
不要太擔心湯次返去照d卵有幾多,學kkm話食蛋白是有用的,如果唔想食雞蛋可以試下飲蛋成粉,都好易入口好似 ...
谢谢大家鼓勵,今曰覆診,竟然意料之外多了一粒卵,真是柳暗花明。虽然現在只有七粒,但已比我预期多了,原本構想今天只有四粒。那些蛋白鳮精也似乎真的有点效果,我每天吃三只蛋白及喝花膠湯。

由开針开始進食,總之,今天是無期望中有驚喜,希望星期三覆診
時那些卵子能好好成長。

大宅

KKM2013 發表於 14-6一22 23:22
ec決定下星期二抽,所以已打完針藥了,希望順順利利,d卵聽聽話話la
你這樣关愛别人,上天定賜福予你們—家,明天定順利。

別墅

引用:Quote:smmi211 發表於14-6-21了一一0:30 不

原帖由 年糕 於 14-06-23 發表
谢谢大家鼓勵,今曰覆診,竟然意料之外多了一粒卵,真是柳暗花明。虽然現在只有七粒,但已比我预期多了,原 ...

洋房

大家好!我都係6月IVF同路人, 昨天抽了, 可惜得2粒, 而家等醫生通知幾時放, 其實卵少同年齡好大關係, 之前睇過2個醫生都係話照到得3,4粒, 點知抽時只有2粒抽到, 想哭!所以都無辦法, 唯有寄望呢2粒蛋蛋生生性性‧各位JM知唔知放左卵後幾多日先知是否Bingo呢?

大宅

引用:Quote:smmi211 發表於14-6-21了一一0:30 不

谢谢大家鼓勵,今曰覆診,竟然意料之外多了一粒卵,真是柳暗花明。虽然現在只有七粒,但已比我预期多了,原 ...
,仲有幾日時間,話唔埋驚喜一浪接一浪,再谷多二粒都唔定噃,加油呀!

大宅

引用:Quote:KKM2013 發表於 14-6一22 23:22 ec決

你這樣关愛别人,上天定賜福予你們—家,明天定順利。
多謝你的祝福,希望大家也順順利利,驚喜繼續黎

大宅

引用:大家好!我都係6月IVF同路人, 昨天抽了, 可

原帖由 lamgj 於 14-06-23 發表
大家好!我都係6月IVF同路人, 昨天抽了, 可惜得2粒, 而家等醫生通知幾時放, 其實卵少同年齡好大關係, 之前 ...
唔好擔心,兩粒全中生对孖也不錯呀

首頁
45678...10

尾頁

跳至