想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

Nicnip 發表於 20-3-6 15:01
好幸福呀!你有幾多個卵泡及抽到幾多卵呀?我之前照我只有兩個卵泡咋!
...

我打長效針,無加藥谷卵,照到11粒,抽到8粒卵,但卵子質素唔好,淨係得4粒受精,最後剩低兩粒養到去 day 5 (BB 同 BC grade). 但醫生話咩grade 唔重要,day 5 胎算較易著床,不過 ivf 成功率都係得3成,高齡更加難中,建議我放晒兩個雪胎。

大宅

manymani 發表於 20-1-9 16:52
我係台灣同香港都做過,做左三年,頭兩次係台灣做唔成功……因聽講台灣技術好,台灣都做唔到可能真係唔得, ...
請問你系香港邊間做?可否pm? 謝謝

民房

回覆 manymani 的帖子

恭喜曬~想問吓你係邊到做?

複式洋房

我哋本身都喺諗住台灣,但後來計返價錢差唔多,而且朋友話做完點都要留多幾日休息下,加埋假期難就,所以最後㨂咗留返係香港

複式洋房

brightiger 發表於 20-1-6 15:00
先講背景:
過埋生日就37歲了, 結婚5年, C6事業終於踏上軌道, 所以我地計劃生BB, 試左 8個月, 無bingo

我37歲第一次做IVF, 用咗兩年時間,喺香港做咗兩次失敗。
之後,我台灣做咗一次,bingo咗,仔仔喺我40歲時順利出世。

本人覺得台灣醫生平同技術好過香港。就算加埋機票同酒店錢,都只係香港的三份一價錢。

洋房

sleepykoneko 發表於 20-1-7 15:04
我36歲開始ivf,第一次香港做失敗左,在養和做,當時research 話養和個lab好醫生又出名點知得一粒授精,放鮮 ...

可唔可以分享你0係台灣搵邊間醫院醫生同詳情~謝謝

洋房

Pykung 發表於 20-3-15 01:53
我37歲第一次做IVF, 用咗兩年時間,喺香港做咗兩次失敗。
之後,我台灣做咗一次,bingo咗,仔仔喺我40歲時 ...

複式洋房

little_stomach 發表於 20-3-19 12:29

我係台灣愛群翁醫師做,我卵少做埋pgs,兩粒pass, 翁建議放1粒,因為佢好有信心話有9成,咁我放1粒中左,現在仲有1粒,不過現在疫情唔知幾時去到台灣,你要考慮等唔等得

別墅

回覆 brightiger 的帖子

我4月等放胎,係中環陳x慧醫生到做,暫時連詳細檢查用咗10萬左右,到時加埋放胎25-30000,前後13萬到,但陳醫生有醫德,又細心

首頁

尾頁

跳至