夫婦情感

跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

CoiCoi 發表於 20-12-3 21:17
坦白講,我係過來人,但當時我同先生係分居中,佢發現我同另外既人一齊,我亦坦白地承認,本身佢係選擇離 ...

其實最關鍵嘅一樣嘢:事發後到而家性行為方面如何?你,同佢,兩方面感覺有冇唔同咗?

大宅

木子高 發表於 20-12-3 22:55
嗯!
明白嘅!
啱啱聽到大家嘅意見,一時有感而發!

而家你地有冇性行為?你對住佢有咩感覺?慾望低咗?覺得仲刺激?定係好多嘢諗,百感交集,不能人道?

大宅

木子高 發表於 20-12-4 01:45
唔敢講自己係好男人!不過一定係敢愛敢恨嘅男人!

有冇諗過。。就係你呢種大家讚賞嘅“好男人”性格,令佢走咗出去同另一個壞男人搭上?

大宅

木子高 發表於 20-12-4 02:55
我無特別要佢承諾D咩,反而佢改變左好多。事情發生左到依家,都成個星期有多,呢段時間,佢嘅所有行動, ...

重溫拍拖時嘅感覺。。。 你老婆識得做戲,佢好了解你善良,簡單。

真係希望佢念在身邊有個咁嘅老公,修心養性。

但問題係,佢喺壞男人身上經歷過嘅嘢嗰種刻骨銘心,驚濤駭浪,甜甜蜜蜜絕對唔係可以喺你身上攞到嘅。

希望佢食過就算,唔好感覺揮之不去,唔甘心一世人只試一次。

樓主你要好好保護自己。

大宅

hike 發表於 20-12-7 14:19
其實最關鍵嘅一樣嘢:事發後到而家性行為方面如何?你,同佢,兩方面感覺有冇唔同咗?
...

分居前後有,因為個時關係好差,幸好係我分居後同個位未去到呢個最後關係,我始終覺得我應該清白至去做呢樣,我只發展好幾個月同對方分手選擇返我先生,之後關係慢慢打返好。

個時其實心情好差,好似失戀既感覺但我要扮無事一樣,俾返信心先生,唔同以前無論邊個提分手都會有傷心感覺可以表露,但個時心情我係唔可以表露,因為我選擇回頭就要放低個邊感情,人始終有感覺,無可能一時三刻無事,雖然咁講係有點⋯⋯ 但我只能講,結左婚搞呢樣野,開心時間少過傷心時間,真係不可一不可再,自己都沉船,再重整返婚姻關係,心內壓抑其實好大,好在我有工作有嗜好有朋友,調整返心情

大宅

hike 發表於 20-12-7 14:19
...

我回答無,就一定係呃人嘅!
感覺某程度上一定有唔同!
比喻一下:
好主動,會有種贖罪嘅感覺!
唔主動,又覺得佢好似未放低D野咁!

不過,我希望呢D可以用時間慢慢淡化!

大宅

木子高 發表於 20-12-7 15:25
我回答無,就一定係呃人嘅!
感覺某程度上一定有唔同!
比喻一下:

對方係唔係零舍殷勤,有反應?

大宅

hike 發表於 20-12-7 14:34
重溫拍拖時嘅感覺。。。 你老婆識得做戲,佢好了解你善良,簡單。

真係希望佢念在身邊有個咁嘅老公,修 ...

刻骨銘心,驚濤駭浪,曾經我同佢都有經歷過!只不過一齊時間耐左,有左家庭同小朋友,生活便開始步入「平淡、安穩」!

人有陣時就係咁犯賤,就係鍾意玩火!
安穩時就追求刺激!

大宅

CoiCoi 發表於 20-12-7 14:43
分居前後有,因為個時關係好差,幸好係我分居後同個位未去到呢個最後關係,我始終覺得我應該清白至去做呢 ...

下?同嗰個冇sex?咁都可以去到深刻嘅失戀感覺?學生 puppy love 呀?

不過你好真實咁將之後嘅心路歷程講出嚟,復原真係唔容易,日後唔知幾時又爆出嚟,而且你唔確定對方究竟心入面嗰條刺有冇改變咗某啲想法

大宅

回覆樓主:

我覺得大家都有誠意,可以重新開始試下,也應該坦白分享心中話。另外,亦真係見過朋友個老婆跟人走咗半年,後尾自己返回老公身邊,佢老公亦不怕其他人閒言閒語,接受返個老婆。睇得出係真正接納,不是勉強。

大宅

木子高 發表於 20-12-7 15:33
刻骨銘心,驚濤駭浪,曾經我同佢都有經歷過!只不過一齊時間耐左,有左家庭同小朋友,生活便開始步入「平 ...

祝福你呀

大宅

hike 發表於 20-12-7 15:44
下?同嗰個冇sex?咁都可以去到深刻嘅失戀感覺?學生 puppy love 呀?

不過你好真實咁將之後嘅心路歷程講 ...

咁你有sex都可以無感覺架姐,唔通叫雞你會放唔低,我拍左好多次拖,咁未去到上床都有其他野既,都會有感情既,插唔插入都只係男人腦子裡比較既野,女人心唔係要插唔插至有感情。

我先生本身知道自己有做得唔好既地方,佢知我一向任性,佢都講當年佢係第三者,係咪要有呢個報應,刺係會有,所以盡量我做返好,大家講左唔好再提件事,改變左佢做好返,所以反而好難得大家可以重修到舊好,而佢有改變到對我好左

子爵府

Rilakkuma312 發表於 20-12-6 11:30
掉轉是男士出軌,你會講呢句俾女事主嗎?

明明老婆出軌,錯在佢先
老公卻只係怪責自己
係大家想要既答案?

子爵府

木子高 發表於 20-12-6 16:06
都正常嘅,畢竟女人大多數都係需要被保護的!
不過人心肉做,只要你用真誠嘅態度對待他人,我相信有好多野 ...

睇曬你回覆
發覺你好冷靜,好正面
但有種被壓抑既感覺

子爵府

mingmama 發表於 20-12-6 14:45
呢度好多人往往對男士好harsh~對女士就好寬容

我好唔明
就算老公有問題都唔係出軌既理由
人唔係神,唔係全能,唔係無缺點
係咪想見到男既一方一味怪責自己
女方既錯事隻字不提
大家先開心?

男爵府

crt1234 發表於 20-12-8 14:05
我好唔明
就算老公有問題都唔係出軌既理由
人唔係神,唔係全能,唔係無缺點

呢度嘅文化係咁架好多時男士出post講太太啲唔好嘅嘢~就畀呢度某部份人係咁狂插

大宅

crt1234 發表於 20-12-8 13:55
明明老婆出軌,錯在佢先
老公卻只係怪責自己
係大家想要既答案?

我自己當然有責任,但係我無講過係我錯!
成件事佢係最錯果個人係佢!
但係要佢背上所以責任咁又點,唔錯都錯左!
離婚?遊街示眾?甚至殺左佢?
對件事有咩幫助先?

佢要付最大既責任係必然!
同樣佢都要面對好多人嘅眼光同壓力!
而我要原諒佢,就要陪佢一齊面對!
怪責自己,亦都係其中一種以退為進既方法,咁樣先可以陪佢一齊跨過呢個難關!

子爵府

木子高 發表於 20-12-8 15:26
但係要佢背上所以責任咁又點,唔錯 ...

我#113唔係話你,你唔駛咁大反應

子爵府

木子高 發表於 20-12-8 15:26
但係要佢背上所以責任咁又點,唔錯 ...

我之前有朋友
又係老婆出軌,佢一味怪責自己
最後患上精神病,最後走上自殺之路
佢壓抑得太嚴重

大宅

crt1234 發表於 20-12-8 14:00
睇曬你回覆
發覺你好冷靜,好正面
但有種被壓抑既感覺

我講啱左一般,初初真係有壓抑自己情緒!
感覺全世界都係黑白,自己最慘最可憐!
因為我想原諒佢,所以我要搵方法。
應該點樣做,點樣處理!
最後我選擇左溝通,經過我同佢坦承溝通之後,慢慢放低左,開始接受現實同正面去面對問題!
成個過程好多野要面對,好大壓力,好辛苦!
依家我跨過左!
因為我係選擇左正面處理事情,所以我可以比較正面回應,不過你同我講要再經歷一次,我相信我會崩潰,我亦都好清楚自己無可能再承受多一次打擊!

首頁
45678...14

尾頁

跳至