潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

H hour 正價係幾錢

珍珠宮

kennis0819 發表於 21-9-29 14:07
H hour 正價係幾錢

H Hour有好多combination, 可以自行上H嘅official website睇, 有價錢的

大宅

講開訂錶, PP有個男sa同我講唔可以訂!話說我陪朋友當日喺PP配貨,佢target lindy,配貨當中有錶同銀首飾,一個月內佢就打電話嚟話有貨,當日都有叫
朋友買多大約萬幾蚊嘅嘢。我見呢個Sa起碼都有袋拎出嚟,我就打算跟佢,於是第二次我就約咗sa去睇嘢,佢拎咗一盤表出嚟俾我睇,但係冇我鍾意嘅size,係17吋 h hour ,跟住我問佢仲有冇其他,佢話已經拎咗海量嘅錶出嚟俾我揀,我問佢有冇得訂,佢話冇得訂,勁嬲,我唔熟H但我覺得佢呃我,我之後就去咗中環嗰間個女S A超好同我講可以訂但係要等八個月,我而家仲等緊,
當時仲有Kelly Watch不過係鱷魚皮佢問我試吾試,我話唔使但係佢都叫我試吓個款,我同中環sa講我遇到嘅事佢都話覺得奇怪,我估佢係覺得我急要袋,想焗我買一隻來追數!熟H嘅JM可唔可以講我知究竟佢點解唔俾我訂?如果佢覺得我係小薯唔想幫我嘥時間,咁奉勸大家唔好喺PP搵一個好高嘅男sa!

伯爵府

Ccaracw 發表於 21-9-30 17:56
講開訂錶, PP有個男sa同我講唔可以訂!話說我陪朋友當日喺PP配貨,佢target lindy,配貨當中有錶同銀首飾, ...

感覺似係個男SA自己急住跑數達標多d~

珍珠宮

講開訂錶, PP有個男sa同我講唔可以訂!話說我陪朋友當日喺PP配貨,佢target lindy,配貨當中有錶同銀首飾, ...

或者係佢新入職?唔知訂唔訂得,又懶得問
我都試過有啲貨明明上一刻話唔訂得,過一段時間去又話訂得。(當時SA冇逼我買其他野,只係話訂唔到,等番貨先通知我去。)

但係訂唔到心儀既物品絕對唔應該逼客人退而求其次買其他野,咁樣既SA係我最討厭(・_・;

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Akimoto2115 發表於 21-9-30 19:38

或者係佢新入職?唔知訂唔訂得,又懶得問

錶真係唔知,不過試過有d item真係突然可以訂。

Akimoto2115    發表於 21-9-30 19:47
work hard PLAY hard

珍珠宮

佢似乎想挾你即買啦!
H hour 17mm係基本款,一般都可以訂,除非你係買特別錶面/組合,又或者唔再生產嘅款式,否則都應該有得訂喎。

大宅

回覆樓主:

如果有得揀, 會先買kelly watch定h heure呢?
Kelly watch 算難買到嗎?

珍珠宮

bambi1208 發表於 21-9-30 20:25
如果有得揀, 會先買kelly watch定h heure呢?

印象上,响shop見到H hour嘅機會大過Kelly Watch。不過買邊隻先,真係試上手睇吓自己鐘意邊隻多D囉!
我個人麻麻地Kelly Watch,因為覺得錶面太細同搖來搖去。至於H hour我本身唔係特別鐘意,不過之前試咗隻特別款,3萬幾,有D心動!所以真係試上手至知鐘唔鐘意。

珍珠宮

自製 Kelly “what”

對唔住,是我有點無聊了⋯
因為一直唔明Kelly watch 既魅力喺邊,所以就幹起這種事來了⋯⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

好奇一問
SA係咪都係月尾截數?
局JM買錶個時臨近月尾?

大宅

Akimoto2115 發表於 21-9-30 20:57

Hahahaha ! 有冇試過咁樣帶出街先?

珍珠宮

bambi1208 發表於 21-9-30 21:29
Hahahaha ! 有冇試過咁樣帶出街先?

冇呀我唔敢呀
喺屋企玩下就算啦

珍珠宮

有創意,我鐘意

Akimoto2115    發表於 21-9-30 22:02

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

你和先生好夾喎,趕收工馬仔。
sweet sweet。
work hard PLAY hard

珍珠宮

jenniferK 發表於 21-9-30 22:00
你和先生好夾喎,趕收工馬仔。
sweet sweet。

我地兩個應該就快比h blacklist
ε-(´∀`; )

#專搞破壞二人組

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

kelly watch呢個款比較舊,相對難買。

買H錶要留意
Heure H 和 Cape Cod係好似apple watch自己在家換錶帶。錶帶最易買,用錶襯衫彈性高。

一般錶款,換錶帶會用回原有錶帶扣要放低錶在鋪頭一兩日。

kelly watch,係要send去鐘錶維修部攪,時間以月計。最需要考慮清楚要什麼帶的配搭最鐘意。

大宅

jenniferK 發表於 21-10-1 07:26

kelly watch呢個款比較舊,相對難買。

Thank you ! 其實自己都喜歡kelly watch, 當係bracelet咁, 不過如果都唔難買就或者遲啲先.
H hour 就可以自己換唔同顏色嘅錶帶襯衫或襯袋多啲玩法!
咁又想問下, 買錶帶係再買埋個扣先至方便自己喺屋企換? 金色扣係好似貴銀色扣好多?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

bambi1208 發表於 21-10-1 07:33
Thank you ! 其實自己都喜歡kelly watch, 當係bracelet咁, 不過如果都唔難買就或者遲啲先.
H hour 就可 ...

咁又想問下, 買錶帶係再買埋個扣先至方便自己喺屋企換? 金色扣係好似貴銀色扣好多?

Heure H和Cape Cod錶帶係連扣賣。帶扣色要配返錶色,混搭唔好睇。其他錶款賣帶只係單賣皮果部分。

以我所知H錶有呢D

銀色一般係鋼<K金鍍黃金和K金鍍玫瑰金<K黃金/K玫瑰金/K白金。

總括來係說,H的產品多以生產成本和用料比例去定價。唔會好似別的品牌以設計/受歡迎度來定價。

大宅

jenniferK 發表於 21-10-1 08:19

咁又想問下, 買錶帶係再買埋個扣先至方便自己喺屋企換? ...

多謝你詳細嘅解釋.
可能美國唔同, 又或者SA比錯info. SA話h heure另買strap, 錶帶同個扣要分開買, 齋扣金色扣大約一千蚊美金,銀色扣大約100蚊美金, 另再加錶帶價錢depends皮的類型普通皮/鱷魚.

首頁

尾頁

跳至