夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

禁止訪問

子爵府

我老公是我家的 管家、家庸、家庭司機、家庭教師、油漆師傅、裝修師傅、 園丁、農夫。
在我眼中:我老公是 藝術家。冒險家。

大宅

好媽媽勳章

我老公以前係起馬路嘅大公司做機器維修員,後來申請技術移民,依家做企枱(即係侍應)。

大宅

娛樂行政總監

成日都俾女人聊..
真係嬲死我啦 !

洋房

我老公都係貨車司機呀!!

原帖由 小露比* 於 09-7-15 15:54 發表
貨車司機

男爵府

我老公係做健身教練

男爵府

醒目開學勳章

好辛苦ge低級公務員

大宅

原帖由 vickiwai514 於 09-7-19 01:41 發表

我老公都係巴士佬...日日木查到無停手...返工吾定時..食野吾定時..木查 邊條線都吾定..最重要係人工都吾定...人工又唔高..只放勞工假,日日做足10個鐘以上,有時做12 個鐘..佢吾驚我都驚.冇雙糧,無花紅...
壓力大... ...

我老公都係九記"6"仔,但佢有雙糧, 係早入職果批, 而家係掛牌唔駛做後備, 所以半個月都返同一個時間, 剛做車長好辛苦, 最難捱係初初頭一兩年, 我老公以前係做大陸車, 佢揸慣大車都話辛苦, 可想而知真係辛苦架, 除左揸車仲成日比人投訴, 比人投訴又要比主任審, 咪話唔大壓力, 不過慣左就OK架, 老公而家都化左, 你有你投訴, 我有我揸車, 只要自己無錯, 話之你 ! 我有時會去站頭等佢同佢食飯, 又或者坐佢一轉車, 如果唁得閒出去站頭搵佢, 咪得閒SMS佢, 又或者煲D靚燙比佢放工返來飲, 煲D涼茶比佢帶返工飲LAW, 佢會好開心架! 車長夫人, 大家努力 !

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 nonowong 於 09-7-25 00:39 發表

我老公都係九記"6"仔,但佢有雙糧, 係早入職果批, 而家係掛牌唔駛做後備, 所以半個月都返同一個時間, 剛做車長好辛苦, 最難捱係初初頭一兩年, 我老公以前係做大陸車, 佢揸慣大車都話辛苦, 可想而知真係辛苦架, 除左 ...

我老公都係bus driver...不過佢都係岩岩做左一年...我可唔可以同你地多D交流下...我真係唔識得點去做個好既車長夫人呀...T^T"....
因為佢做左呢一年...脾氣變左...好容易發脾氣...我做麥都唔順佢意...又話我唔識得打理頭家...搞到好亂成日話番工辛苦....D客好煩...講真..我真係唔多了解...但又幫唔到佢..佢又唔肯同我傾...佢仲爛口左好多..以前都唔講粗口既...而家成日彈句粗口黎鬧人...唉,,,佢可能真係好大壓力..如果唔係為左個家而轉工..我寧願佢做番之前份SALES...起碼冇甘大壓力...我真係唔知點好....不過,,,佢一買自己喜歡既模型就好開心嫁喇...我又會lum..比佢洗$$買野都好既(不過都幾大負擔)..起碼唔會lum住去sasa滾先啦...其實巴士佬係咪真係好多都好爛口?!成日番大陸dup骨?!!

男爵府

BK Milk勳章

我老公係運輸司機。
:verycold:

珊瑚宮

環保接龍勳章

我未來C6是專業人仕

大宅

正職: 點心師傅 (E + 成日驚佢失業)+ 文靜包租公

副業: 佢愛人的私家按摩佬

複式洋房

我老公係貨車司機, 不過間公司係佢老豆開既, 佢成日借頭借路2點左右就收工番屋企瞓教

民房

MY HUSBAND IS A PROFESSOR

子爵府

全HK GA工人
廁所塞左,爆水管,個仔唔聽教,老公打老婆,半夜3更有醉貓,死人霖樓.....數唔晒咁多...
仲有議員們GA鬧爆目標----

大宅

我老公係軍醫,亦都係我寶貝:lol

別墅

我老公做傳媒,放工後係家務小王子

大宅

原帖由 YUKIYAN 於 09-7-25 01:45 發表

我老公都係bus driver...不過佢都係岩岩做左一年...我可唔可以同你地多D交流下...我真係唔識得點去做個好既車長夫人呀...T^T"....
因為佢做左呢一年...脾氣變左...好容易發脾氣...我做麥都唔順佢意...又話我唔識得 ...

我老公做左巴士佬9年, 我知佢地真係好辛苦同壓力大, 所以講粗口一D都唔奇, 不過我老公對住佢D同事就BOR BOR BOR唔停, 對住屋企人係唔講既, 你體諒下佢啦, 頭頭一兩年係好辛苦啦, 因為唔係返硬一條線, 日日都唔同, 又要記站又要記返工放工食飯時間, 唔該時間休息, 同站頭D司機站長又唔熟, 到站又無人同你傾計, 加上你老公唔係揸開車搵食, 但捱做到禁上下佢就可以申請做掛牌, 返硬一條線個人會好D, 我老公而家對住D客就你有你投訴, 我有我收工返屋企, 采你都傻, 應付D無理客人既投訴, 佢地D車長自有一套方法, 萬一大吉利是你老公又遇到, 叫佢問下D師兄, 好多人會教佢點做架 ! 可能我又做野所以真係好少見面, 可以成個星期都唔可以面對面講野, 我地真係好少嘈交, 比D心機啦, 努力, 你可以PM我交流下架!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 tonychopper8964 於 09-7-19 19:21 發表
c6係IT人,
公司都算係大靠山,
5 days work, 番10放7,
有時間陪我囉

可惜近年經濟唔好,
佢人工叫做ok咁啦!
但其實佢有高學歷,
諗落佢都算屈就 ...

我老公都係IT人
又係五天工作。。。
但佢學歷唔高
俾佢做到依家個位我覺得叫好命。。。
佢成日話佢好得閒。。。

子爵府

我老公係做清潔既助理監督~不過都係剛剛升架咋..人工超少~不過勝左返既時間好短~~11-7但係好多時4點就返到屋企架喇~!叫做有時間陪我囉~!

首頁
45678...9

尾頁

跳至