自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

引用:Quote:安安的地盤+發表於+12-4-29+11:55+一

原帖由 cattz288 於 12-04-29 發表
投訴乜野? 喺香港包生仔? 咁多雙非無產檢, 出世用晒政府醫院既nicu, 用晒香港bb既資源, 仲可以怨誰? ...
私家e院收人錢,同佢開刀生bb,而家出左事,唔係投訴私院,投訴邊個呀?由其私院係又叫人開刀,唔係又叫人開刀!貪求時間準確!又可收貴d!有事就將個波踢去公院真無e德

伯爵府

回覆:雙非B出世五小時 夭折死亡 父稱追究到底

真喺追究都喺c院啦!佢父母生囉著數有識嚟香港生,bb有事就追究賠償:;pppp::;pppp:

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

追究乜嘢啫~
就放長雙眼睇下追究到D乜嘢返嚟
痴痴地!!!

男爵府

D私院真係好衰,浄係識得賺$

大宅

大陸人自食其果

大宅

早知今日 何必當初

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bb可憐....怪自己選擇黎香港生, 如果係番大陸生, 個結局唔係咁......
貪字得個貧, 錢又無左bb又無.......

侯爵府

meko~ 發表於 12-4-29 12:28
唔明?bb一路都係私院 都救唔番?去公院就會救得番,乜私立d儀器甘差?我就唔多信,擺明想屈水啦,要怪就怪 ...
冇錯, 救命一定去政府醫命, 唔好講設備環境等等 嘅硬件, 去私院啲醫生多數係掛單, 去到醫院都係租用人地嘅地方咁人地出埋姑娘幫手, 但每個醫生都係自已顧自已, 如果有人生生下仔心臟病發都唔知去边到揾個心臟科醫生. 但去到政府醫院就唔同, 有事時成team 醫生都call 到嚟.

侯爵府

各位樓上好友,你哋咪以為佢哋翻去唱呢件事,佢哋就吾敢黎生,佢哋人命吾值錢,今次無咗下次再黎,佢搏到一個一世有福利,佢哋咪死十個當五雙,你估佢哋落黎生係為個B咩,係為自己舖揾路,而家出咗事咪借d倚要賠,佢哋點計都有着數。咪話我陰謀論,今次c院賠舊過佢哋冚熄件事,生意繼續黎,而佢哋翻到B6同班鄉親講,生有福利,c咗都有分,班B6更加扑到咁黎生

tszwan123  我都係咁諗!  發表於 12-4-29 17:06

寶石宮

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oscarmama 發表於 12-4-29 15:36
各位樓上好友,你哋咪以為佢哋翻去唱呢件事,佢哋就吾敢黎生,佢哋人命吾值錢,今次無咗下次再黎,佢搏到一 ...

我唔明啊!

私院點解要賠錢比佢地, 私院犯咗咩錯?

tszwan123  私院冇錯,不過d強國人唔會講道理,我諗最後唔多唔少都有得賠嘅  發表於 12-4-29 17:11

侯爵府

LL1999 發表於 12-4-29 15:43
我唔明啊!

私院點解要賠錢比佢地, 私院犯咗咩錯?

你吾覺而家班B6去到邊有少少吾滿意就大吵大鬧,人哋無錯都要人賠,你又覺吾覺賠償俾班B6嘅機購為咗息事寧人無錯都賠俾佢哋,點解?因為想繼續做B6生意,你估今次間c院想吾想繼續做佢哋生意?賠少少,但繼續賺多多,化算。

tszwan123  我都覺,唔多唔少一定有得賠!  發表於 12-4-29 17:11

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oscarmama 發表於 12-4-29 15:51
你吾覺而家班B6去到邊有少少吾滿意就大吵大鬧,人哋無錯都要人賠,你又覺吾覺賠償俾班B6嘅機購為咗息事寧 ...

個問題係, 無理據去賠

tszwan123  粗人係唔需要講道理!  發表於 12-4-29 17:13

大宅

引用:搞大佢啦,等大陸d人吾敢落來生仔都好呀,

原帖由 寵壞了 於 12-04-29 發表
搞大佢啦,等大陸d人吾敢落來生仔都好呀,不過要追究請追究私院,吾關公院事

...
講得好!醫院已經不勝付負荷,仲落來生!
為保障雙非嬰兒安全,唔該留番係上面生!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

BB好慘!事實上係被佢地既同胞迫爆晒d 位,仲可以怨咩?怨就怨私院狂收雙非囉!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

自食其果!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆 oscarmama 的帖子

我都係咁諗!

子爵府

maybe stay in your hometown 會救得返,你有$ and 医院大把床位

首頁
45678...9

尾頁

跳至