自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

emt1314 寫道:
不過,白果不過用dup嘅方法,都可以用”鐵鉗”鉗,咁咪佳大歡喜囉。

新年流流,唔好同佢噪,最多大年初一著對高跟鞋行出行入,至於個位白痴管理員,冇鬼俾利事佢!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

好橋wor!!

dincat 寫道:
題外話, beverly@mimi 你係咪一粒白果 dup 左好多下先爆
教你, 用罐頭dup, 因為罐頭有條邊, 粒白果一定唔會飛走左, 好安全, 唔會dup到手指, 一野就爆, 好快架
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I think it should read as :

只不過, 'dup' 多幾野白果就即刻上來。

beverly@mimi 寫道:
你"搭:多幾野白果就即刻上來。
點解呀? 多幾野白果

[quote]
傻Y頭 寫道:
你樓下個管理員做野效率真係快。你"搭:多幾野白果就即刻上來。嘻嘻!!

[/quote]
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

咁我就明佢個meaning!thx.

fungwongphie 寫道:
I think it should read as :

只不過, 'dup' 多幾野白果就即刻上來。

[quote]
你"搭:多幾野白果就即刻上來。
點解呀? 多幾野白果

[quote]
傻Y頭 寫道:
你樓下個管理員做野效率真係快。你"搭:多幾野白果就即刻上來。嘻嘻!!

[/quote][/quote]

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

水晶宮

畀面勳章

Sorry, 我想問下,why煮齋要落白果?仲要新年流流食白果?有無mook咗hok既白果賣呢?

子爵府

下?想食咪落囉。
唔知喎,買番來是有殼的。
白果=銀杏,清熱。

701003 寫道:
Sorry, 我想問下,why煮齋要落白果?仲要新年流流食白果?有無mook咗hok既白果賣呢?

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

beverly@mimi,

為咗大家好, 同埋教返個管理員點樣'做好(佢)呢份工', 你最好都係 花少少時間打電話去管理處投訴下

順便問下大廈公契有冇話全日都唔比發出(合理的)噪音, 如果無, 要求佢地再教育下 d 管理員 即時同個投訴人解釋下點解佢的投訴唔成立.

[quote]
我無咁得閒呢!

[quote]

咁睇你個管理員都有d問題wor.....唔理

子爵府

新年過後先啦!好busy :mrgreen:

多謝你意見。

[quote]
chan803 寫道:

為咗大家好, 同埋教返個管理員點樣'做好(佢)呢份工', 你最好都係 花少少時間打電話去管理處投訴下

順便問下大廈公契有冇話全日都唔比發出(合理的)噪音, 如果無, 要求佢地再教育下 d 管理員 即時同個投訴人解釋下點解佢的投訴唔成立.

[quote]
我無咁得閒呢!

[quote]

咁睇你個管理員都有d問題wor.....唔理

翡翠宮

homecare,

beverly@mimi 好似無話到係廳中地板 dup白果 bor.

咁係唔係如果 beverly@mimi 在 kitchen floor dup白果 就 okay?

正如另外有網友講過, 就算係 kitchen 枱面dup, 一樣會有聲, 敢叫人地何時何地先可以dup白果?

homecare 寫道:
我唔係想幫樓下, 以事論事, 有d嘈音可以避免, 有d嘈音屬正常行為, 唔可以避免.

譬如: bb喊, 夫婦嘈~講晒粗口, 狗吠, 啄"豬肉餅都屬于正常行為, 無可避免; 但在廳中地板上dup白果屬于特別的行為, 如果人地覺得受到影響, 投訴是可以理解的.

...

子爵府

其實我係在廚房門口dup的。
但不是廚房內。

chan803 寫道:
homecare,

beverly@mimi 好似無話到係廳中地板 dup白果 bor.

咁係唔係如果 beverly@mimi 在 kitchen floor dup白果 就 okay?

正如另外有網友講過, 就算係 kitchen 枱面dup, 一樣會有聲, 敢叫人地何時何地先可以dup白果?

[quote]
我唔係想幫樓下, 以事論事, 有d嘈音可以避免, 有d嘈音屬正常行為, 唔可以避免.

譬如: bb喊, 夫婦嘈~講晒粗口, 狗吠, 啄"豬肉餅都屬于正常行為, 無可避免; 但在廳中地板上dup白果屬于特別的行為, 如果人地覺得受到影響, 投訴是可以理解的.

...
[/quote]

翡翠宮

就算你 係在廚房 內dup, 佢咪一樣會投訴.

最好都係學其他人所講, 咪理佢. 最好新年揾齊人返黎打返十幾圏, 仲要係開晒 window 咁打. :mrgreen:

子爵府

死啦,我唔識打麻雀

chan803 寫道:

最好都係學其他人所講, 咪理佢. 最好新年揾齊人返黎打返十幾圏, 仲要係開晒 window 咁打. :mrgreen:

民房

係咪有前科呀!唔係人哋唔會玩你既!
你日日dup日日食白果,同佢玩下野囉!

子爵府

你樓上個人咁"long 黎", 如果比著我係你 (我皮氣比較差), 我分分鐘唔理個看更, 自己上去同佢嘈過... 跟住會唔理佢, 繼續dup, 仲要有咁大聲得咁大聲... 佢吹咩! 夜晚7點幾都話夜, 叫佢咁叻咪報警拉我囉!

翡翠宮

借間屋比朋友打呀, 或者 唱 K 呀, 新年要熱鬧 D 先至開心 ma :mrgreen:

死啦,我唔識打麻雀

[quote]
chan803 寫道:

[/quote]

別墅

其實樓下真係唔會明你煮齋有幾咁緊要, 要報復又棧自己唔開心, 如果係我就會到後樓梯

民房

chan803:

其實我只係針對樓主的標題:我的野蠻樓下?(定我野蠻?)來評論的.

我的論點係: 在地板上dup白果所產生的嘈音, 唔係日常生活會出現(除咗樓主外, 唔知有無人試過), 樓下如果覺得被影響而投訴, 係屬于正常行為, 唔係野蠻.

樓主被投訴後, 仲一而再, 再而三產生同樣嘈音, 而且仲唱人地野蠻, 咁算唔算野蠻!
家庭
chan803 寫道:
homecare,

[quote]

...
[/quote]

男爵府

比我會照dup d白果, 仲要搬去房/廳既地下, 管理員按門鐘都唔開住, 至到dup晒為止, 先至同管理員講: 唔好意思, 唔會再嘈架喇, 因為dup好晒。

翡翠宮

homecare,

我細細個時就已經試過dup白果, 所以唔能夠認同你話 dup白果所產生的嘈音 唔係日常生活會出現.

咁樓主都未 dup 完白果, 咁當然係繼續dup, 何玩嘢之有?

就算真係製造所謂 '唔係日常生活會出現的噪音', 未到 11pm, 佢又耐我如何?

係呀, 我係認同樓主話係樓下野蠻.

chan803:

其實我只係針對樓主的標題:我的野蠻樓下?(定我野蠻?)來評論的.

我的論點係: 在地板上dup白果所產生的嘈音, 唔係日常生活會出現(除咗樓主外, 唔知有無人試過), 樓下如果覺得被影響而投訴, 係屬于正常行為, 唔係野蠻.

樓主被投訴後, 仲一而再, 再而三產生同樣嘈音, 而且仲唱人地野蠻, 咁算唔算野蠻!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

樓下係"long 黎"d, 不過如果樓主住果度係有條管理公司set gei例, (好似我依到咁6時過後不得dup野, 鑽野), 咁樓下的而且確有權作出投訴.

其實樓主都唔一定要係地下dup呀. 新年大家以和為貴. 而個security都係做野姐, 佢夾係中間都唔好受.
mirandalaw 寫道:
你樓上個人咁"long 黎", 如果比著我係你 (我皮氣比較差), 我分分鐘唔理個看更, 自己上去同佢嘈過... 跟住會唔理佢, 繼續dup, 仲要有咁大聲得咁大聲... 佢吹咩! 夜晚7點幾都話夜, 叫佢咁叻咪報警拉我囉!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁
45678...13

尾頁

跳至