跳至

首頁

尾頁

男爵府

bebegirl.... 好利害呀... 7.8 磅真係大隻B...

祝媽咪同BB 身體健康.

Natalie 媽下個應該到你啦 !!!

別墅

係啦....7.8lb真係好勁呀~~係喎係喎!!! 應該到olmanbb 喇~

大宅

原文章由 emilylada 於 08-12-1 22:16 發表
係啦....7.8lb真係好勁呀~~係喎係喎!!! 應該到olmanbb 喇~

恭喜恭喜...能踏正預產期出世係好少架. 真係特別!
祝bb快高長大

民房

回覆 #1 燴番薯 的文章

嘩..7.8磅..好大隻呀..好勁呀..
星期六我去左護協買野..的野好平呀..每件野都比出面平幾蚊呀..不過有樣唔好..就係好多人..但係如果買得多野..都底喎..

大宅

原文章由 Littleivan 於 08-12-2 10:41 發表
嘩..7.8磅..好大隻呀..好勁呀..
星期六我去左護協買野..的野好平呀..每件野都比出面平幾蚊呀..不過有樣唔好..就係好多人..但係如果買得多野..都底喎..

係呀..護恊d嘢係平架. 不過我上次趁吉吉島大減價買咗lu.懶得走出去買啫

大宅

我都好想快D到我呀,不过都仲系无动静,阿B可能觉得我个肚舒服D,吾愿出来呀,点搞呢? 出来真系要打pat pat.

原文章由 emilylada 於 08-12-1 22:16 發表

男爵府

hi everybody,

我星期五返廣華唔知到時會唔會預約剖腹生產的日期, 如果唔係今星期, 就要下次覆疹先約, 我唔想返去返得咁密, 次次要等好悶呢!

我今胎係第二胎, 冇乜嘢要買, 好感恩好多人比剩餘物資我. 慳番唔少時間同錢.

今週係35週了. 直路衝線.... 好緊張....
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

洋房

原文章由 olmanbb 於 08-12-2 12:59 PM 發表
我都好想快D到我呀,不过都仲系无动静,阿B可能觉得我个肚舒服D,吾愿出来呀,点搞呢? 出来真系要打pat pat.

唔見你留言, 以為你入咗院, 可能你都係產期內... good!

洋房

Hi, All Pretty mama,
我仲未放產假...now is 37 week la!!

我明天要到廣華產檢, 有無人同我same day ah!

民房

我呢個星期五都會返廣華覆診..不過我今次要上十一樓呀..因為上次醫生度我個肚個size話我個肚太細..要再照超聲波..睇下bb個 size..攪到我都有的擔心添..

洋房

原文章由 Littleivan 於 08-12-2 02:27 PM 發表
我呢個星期五都會返廣華覆診..不過我今次要上十一樓呀..因為上次醫生度我個肚個size話我個肚太細..要再照超聲波..睇下bb個 size..攪到我都有的擔心添.. ...

唔好擔心la, 開心d, 無事的
NOW ~ 第幾week ar ...

民房

我想問你地..你地有無人感染過"念珠菌"呀..我之前無感染架..之前去C+度check一直都無事架喎..直至上個星期..再去睇C+佢幫我驗B型鏈球菌..跟住醫生問我有無成日痕..但係我又無乜感覺有喎..醫生話我應該感染左"念珠菌", 跟住佢叫我順便驗埋..結果今日出左黎..醫生打黎..話其他野都無事..不過真係感染左"念珠菌", 跟住佢補充話:"唔會影響BB架唔使擔心, 同埋生完之後就會無事架啦"..我想問你地有無人遇過呢樣野呀??係唔係真係生完之後就會無事架?? 好擔心...點解會感染架??

大宅

原文章由 Littleivan 於 08-12-2 14:44 發表
我想問你地..你地有無人感染過"念珠菌"呀..我之前無感染架..之前去C+度check一直都無事架喎..直至上個星期..再去睇C+佢幫我驗B型鏈球菌..跟住醫生問我有無成日痕..但係我又無乜感覺有喎..醫生話我應該感染左"念珠菌" ...

我今日收咗report,不過係無感染的. 放心啦,我諗醫生話無事應該都無事的. 有事佢一定會幫你架.唔好咁擔心啦!

大宅

原文章由 CaHoBB 於 08-12-2 14:36 發表

唔好擔心la, 開心d, 無事的
NOW ~ 第幾week ar ...

不用咁擔心..因為亞b通常係最後一個月會發力架. 可能呢個月會重得好快呢

大宅

原文章由 olmanbb 於 08-12-2 12:59 發表

哈..可能亞囝好似natalie咁,好鐘意你個肚,唔想咁早出來呢. 重有幾日先40wks,可能呢一兩日就出來啦! 足40wks都好,夠大隻呀

大宅

原文章由 CaHoBB 於 08-12-2 14:10 發表

我明天早上都要返廣華呀, 你幾多點呀?

大宅

原文章由 yoyoslam 於 08-12-2 13:29 發表
hi everybody,

我星期五返廣華唔知到時會唔會預約剖腹生產的日期, 如果唔係今星期, 就要下次覆疹先約, 我唔想返去返得咁密, 次次要等好悶呢!

我今胎係第二胎, 冇乜嘢要買, 好感恩好多人比剩餘物資我. 慳番唔少時間 ...

點解你要開刀呀?
你就好啦,有咁多人比嘢你...真係慳好多架!

洋房

原文章由 燴番薯 於 08-12-2 03:08 PM 發表

我明天早上都要返廣華呀, 你幾多點呀?

10:15am Hehe ~

男爵府

原文章由 CaHoBB 於 08-12-2 14:10 發表

上星期見到你,佢比我個期今個星期五先返去覆診,
明天撞唔到你war..

男爵府

原文章由 Littleivan 於 08-12-2 14:44 發表
我想問你地..你地有無人感染過"念珠菌"呀..我之前無感染架..之前去C+度check一直都無事架喎..直至上個星期..再去睇C+佢幫我驗B型鏈球菌..跟住醫生問我有無成日痕..但係我又無乜感覺有喎..醫生話我應該感染左"念珠菌" ...

唔好擔心啦,醫生話無事咁唔好再諗了.
生完先算.... 我同你一樣都要照肚仔,
不過要等到10號,好彩昨天返私家照左,
阿b size 都ok ...衣家都有 6 磅.

首頁

尾頁

跳至