自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

回覆:有冇人幫下我?

加油~祝你仔仔早日康復

男爵府

回覆:Rabbitwong-1987 的帖子

就正因為你仔仲係細,仲會發育,神經線應該係會慢慢生返,就係因為細所以仲有生長機會好大,物理治療一定要做,係一定要做對佢好架,因為你仔細好返行返機會好大好大,所以你唔可以放棄,係唔可以放棄

男爵府

其實……“佢行得唔系太好”,已經是幸福,相比想行的人,一對可以行的雙腳是無價。好明白媽媽的心痛軟弱,我看到心都一沉,但媽媽,仔仔比你更軟弱啊!勇敢支持下去,信佢,情況未必是你想像中差呢!行左第一步先,慢慢行,加油,振作。希望不久後你再出post 系仔仔好返。主佑你們一家。

伯爵府

畀面勳章

Rabbitwong-1987 發表於 14-5-3 23:35
希望真係可以好似各位jm所講嘅,小朋友復原得快啦!
真係好希望仔仔可以同其他小朋友一樣跑跑跳跳!次次諗 ...

一個人的成功,不是在乎他走得多快,而是在乎他走得多遠呀!(無論是石屎路或人生路)

我都是媽媽,明白個個媽媽都想孩子完美,但人生總是充滿意外,無法預計。

你千萬不要放棄呀!

男爵府

小朋友復原快,最緊要係你同小朋友既心理能夠調整好,努力做物理治療,一定無事!

大宅

多謝各位的安慰同鼓勵!

水晶宮

加油...呢個時候你更要堅強...
支持你..

侯爵府

樓主加油
我家鐘點ee 個囡細個時個腦都做過手術,依家好大個喇,仲讀緊 IT。ee 話囡囡細個時行路平衡會淨少少,但係大個咗無野架,依家仲識自己煮飯,ee 返鄉下半個月佢自己响屋企都攪得掂!
依家政府比以前好咗,多咗資源比小朋友
好多人會幫你。做物理治療有幫助架,唔好灰心!小朋友康復能力好强!

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

侯爵府

陪月勳章

加油

公爵府

當你日後見到行得走得嘅佢,你就會笑今日嘅你點解會咁傻有輕生嘅想法,睇耐啲先,不要俾自己恨錯難返的機會。

我都好明白你依家寧願自己幫佢受,因為我仔出世時都要住icu ,醫生都一定講到最差情況,但小朋友生命力強,醫術又不繼改善,今日不能解決的問題,可能等仔仔大啲已有好好解決方法

不要做傻事,有壓力就打去生命熱線,防止自殺會,揾人傾吓情緒問題,我記得係廿四小時有人聽

大宅

Xmas吸收勳章

加油啊!希望在明天!

一天一天健康快乐地长大!

男爵府

BB防敏心得分享勳章

Jm, 加油呀。

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:醫生通常會講最差情況,未必會最差,做阿媽要

原帖由 EVA222 於 14-05-02 發表
醫生通常會講最差情況,未必會最差,做阿媽要堅強.

大宅

Rabbitwong-1987 發表於 14-5-2 18:31
仔仔腦膜炎,宜家已經渡過危險期,係面對後遺症嘅時候!
今日醫生照實同我講:因發炎已經影響到脊椎,使到 ...

男爵府

樓主,加油!
知你心一定好痛,但再痛都要堅強,你仔仔須要你。

大宅

回覆 Rabbitwong-1987 的帖子

有位針灸醫生鄭X明係上海街, 幫到好多病人, 中風/行動不良都有幫助.

我家女傭膝頭腫左,痛到喊, 西醫要佢做手術,但鄭啟X 醫生幫佢針灸左幾次,而家冇痛,行得走得,冇做手術,係幾個月前的事.

每次$100 ,但係要排隊好耐, 你可以找其他人去羅籌排隊先, 到時先帶小朋友上樓.

記得要帶晒所有報告..x-ray 等等.

希望幫到你個小朋友!

大宅

引用:回覆+Rabbitwong-1987+的帖子有位針灸醫生

原帖由 gt888888 於 14-05-04 發表
回覆 Rabbitwong-1987 的帖子
多謝你!請問係邊個位置?有電話嗎?pm我好嗎?

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

給你參考一下嚴浩介紹過的舌針療法:
http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20130101/18119194

靚太唔易做!!

珍珠宮

環保接龍勳章

加油!小朋友的復原能力很強的,要信佢同俾信心佢!

人生本是苦

首頁

尾頁

跳至