親子旅遊

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

北海道唔一定好貴,可轉機

東京附近都好多雪場,住宿有平有貴

我覺得日本滑雪都可以好經濟,視乎有冇心搵平野,住民宿啫

男爵府

bbqueen 發表於 17-2-10 18:17
佐幌係未 Sohoro 近 十勝? 平靚正?

Sohoro係新得,有2間酒店,一間係clubmed,去十勝溫泉要1小時多。

子爵府

bbeasy25 發表於 17-2-10 21:50
Sohoro係新得,有2間酒店,一間係clubmed,去十勝溫泉要1小時多。

請問边間係 ski in out?其中一間係未 sohoro resort?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bbqueen 發表於 17-2-10 22:13
請問边間係 ski in out?其中一間係未 sohoro resort?

Clubmed 和 sahoro resort 都算ski in ski out,兩間用同一雪場。sahoro resort 就過一條馬路就係ski lift,或者搭free shuttle 到ski house

子爵府

youhello507 發表於 17-2-10 21:34
北海道唔一定好貴,可轉機

東京附近都好多雪場,住宿有平有貴

如果輕井澤你有冇心水好介紹?謝謝

男爵府

新潟苗場太子,上星期超大雪,糸粉雪,好正,可ski in ski out,東京去自駕2個多小時,估不到甘凍,-9度,草津也好冬好大雪,去東京機票不算貴,又滑到雪,推介

子爵府

winpoopoo 發表於 17-2-11 00:05
新潟苗場太子,上星期超大雪,糸粉雪,好正,可ski in ski out,東京去自駕2個多小時,估不到甘凍,-9度, ...

都係去東京機票點都平過北海道,再搵下住宿先!謝謝

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:Andrewbaby+發表於+17-2-10+13:16+回

原帖由 quincy00 於 17-02-10 發表
住湯沢東映.
落後門.已經係雪場黎

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:MAYHO23+發表於+17-2-10+14:45+可否

原帖由 quincy00 於 17-02-10 發表
坐hk express.
jr 買1萬YEN 4日個隻PASS
好有用資料

子爵府

ahmama 發表於 17-2-10 22:18
Clubmed 和 sahoro resort 都算ski in ski out,兩間用同一雪場。sahoro resort 就過一條馬路就係ski lift ...

边間好 D? 幾 $ 晚?

其實,自己好似好幾年前夏天住過,似青年祣舍咁上下,有冇新裝修?

水晶宮

bbqueen 發表於 17-2-11 00:40
边間好 D? 幾 $ 晚?

其實,自己好似好幾年前夏天住過,似青年祣舍咁上下,有冇新裝修?

似青年旅舍,唔係麻!點睇都係ski resort, 雖然對比留壽都、星野規模就細d。2016 cny 4人一房,每位9000-10000yen一晚,包ski pass, 早、晚餐。晚餐可自選三間餐廳其中一間!

Clubmed 規模會大d, all inclusive, 連ski school都包埋,價錢當然就貴好多!

大宅

berry?????? 發表於 17-2-11 00:13
都係去東京機票點都平過北海道,再搵下住宿先!謝謝

我對於新潟都有點興趣
但不想自駕
要找找其他交通工具

水晶宮

MAYHO23 發表於 17-2-11 09:53
我對於新潟都有點興趣
但不想自駕
要找找其他交通工具

新瀉和長野都有好多雪場,坐完新幹線有巴士或酒店接駁車連接,唔自駕都無問題!但呢幾年聖誕雪量唔足,一、二月會較適合。

子爵府

ahmama 發表於 17-2-11 10:08
新瀉和長野都有好多雪場,坐完新幹線有巴士或酒店接駁車連接,唔自駕都無問題!但呢幾年聖誕雪量唔足,一 ...

我農歷新年先去感應夠雪

大宅

回覆 ahmama 的帖子

oh no, these will be closed. Where else can I choose to ski in Korea?

大宅

In Christmas 2017, 新瀉和長野 good for ski ? How to go there from Tokyo? How much is the budget for the air tickets and hotel expense for 2 adults and 1kid?

大宅

bblove100 發表於 17-2-11 20:17
In Christmas 2017, 新瀉和長野 good for ski ? How to go there from Tokyo? How much is the budget for ...

我都想知道

大宅

Push

水晶宮

咪講左聖誕可能唔夠雪,但你地想去都可以俾d名你地search下,網上好多分享:

新瀉:新幹線到越後湯沢駅,轉短途巴士10至40分鐘可至苗場、上越國際、舞子、gala、石打丸山等雪場。

長野:新幹線到長野駅,轉巴士約1小時可至白馬、野沢、志賀高原等雪場。

機票至東京,n咁多間航空公司到。jr pass 3 日証10000yen 可到越後湯駅;到長野駅則要5日証20000yen才可. 租車自駕一定要租雪軑。住宿方面,溫泉旅館、酒店、民宿平貴都有。

我2016 聖誕誇年,東京加長野10日,租車5日,住左2晚溫泉旅館一泊二食,1晚民宿,6晚商務酒店,玩就2日滑雪,2日迪士尼,全部洗費唔計買野每人約$12000

子爵府

ahmama 發表於 17-2-12 13:15
咪講左聖誕可能唔夠雪,但你地想去都可以俾d名你地search下,網上好多分享:

新瀉:新幹線到越後湯沢駅, ...

資料好長細!唔該曬你!

呀大家如果農歷新年出發幾時出機票呢?同埋咩價位左右呢?

首頁
56789...11

尾頁

跳至