時政擂台

跳至

首頁
56789...14

尾頁

子爵府

人話 ? 定係你鍾意聽嘅呀 ? 你鍾意聽= 表現好, 唔鍾意聽= 表現唔好 ?
係咪真係咁 ?

事情未拳握清楚和了解而不作出進一步的回應, 我係咁睇兩位警員.

係ga ! 網上資料大把, 你家對家咩都有.

asa2012 發表於 19-7-30 14:54
講人話的答案。

網上有關2人當晚的表現,有海量資料,自己看吧。 如2人當晚的表現,閣下覺得合理,稱職 ...

水晶宮

koey_0611 發表於 19-7-30 15:03
作個勢拎支槍出黎都唔做la, 唔好話成唔成功開到

拎把槍出黎俾人搶左會點?後尾有約30個警察到場,最後都俾人罵走。
上次新城市約20個警察入內,最後俾人圍毆狂插。
你真係覺得而家面對暴徒係可以再當佢地係普通市民既方式處理?
其實呢d都係我地假設既野,總之都係果句警察做同唔做都係錯。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

koey_0611 發表於 19-7-30 14:49
真心想開,呢個人有冇拉到?

真心唔知,好似放返好多出嚟

水晶宮

lovececing 發表於 19-7-30 14:38
好恐怖,居然仲有人覺得721,警黑勾結係冇問題,依家唔係討論政治論點,只討論警黑勾結有冇問題先,淨係呢 ...

更恐怖既係而家一條片有人互相握手就係幕後黑手,一條片警察同白衫人傾談搭膊頭就係警黑勾結?完全唔需要實質証據,就可以去拆人辦事處

伯爵府

sandylaw 發表於 19-7-30 15:09
拎把槍出黎俾人搶左會點?後尾有約30個警察到場,最後都俾人罵走。
上次新城市約20個警察入內,最後俾人圍 ...

ha,講笑咩拎把槍出黎俾人搶左,咁佢地唔洗配槍la, 每次都驚俾人搶走

侯爵府

sandylaw 發表於 19-7-30 15:12
更恐怖既係而家一條片有人互相握手就係幕後黑手,一條片警察同白衫人傾談搭膊頭就係警黑勾結?完全唔需要 ...

唔該唔好混淆視聽,宜家講緊嘅係警黑勾結,唔係其他野
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

koey_0611 發表於 19-7-30 15:12
ha,講笑咩拎把槍出黎俾人搶左,咁佢地唔洗配槍la, 每次都驚俾人搶走
...

新城市見到所謂既市民群打警察,我都好驚訝。
呢個香港社會已經變唒啦

大宅

sandylaw 發表於 19-7-30 15:12
更恐怖既係而家一條片有人互相握手就係幕後黑手,一條片警察同白衫人傾談搭膊頭就係警黑勾結?完全唔需要 ...

咁着黑衫路過西鐵就俾人打?着黑衫就一定係遊行完返嚟?

水晶宮

lovececing 發表於 19-7-30 15:14
唔該唔好混淆視聽,宜家講緊嘅係警黑勾結,唔係其他野

警黑勾結唔係因為你地見到段片就懷疑咩?遲到又唔諗下當晚警力去左邊?唔諗下警署同時間又俾人圍?
算啦,我真係無你地咁好氣,你唔洗答我啦

伯爵府

sandylaw 發表於 19-7-30 15:14
新城市見到所謂既市民群打警察,我都好驚訝。
呢個香港社會已經變唒啦
...

係元朗搞單咁既野,警察無視我仲驚訝

子爵府

我真係唔會咁假設喎 ! 正如我覺得林卓廷勾結黑社會做大場龍,
無證無據我亦唔會覺得佢真係有做.

主觀的感覺(even睇過一些傳聞)係咪等於真係事實, 我都唔會咁就判斷囉 !

你只係基於我同你感覺唔一樣,就覺得我擘大眼講大話,
只係你唔理智, 睇事情唔夠客觀啫 !

lovececing 發表於 19-7-30 15:00
你睇完,警察直行直過,都可以唔係警黑勾結,咁你,可以做到警隊好高層,因為佢同你一樣都係擘大眼 ...

侯爵府

sandylaw 發表於 19-7-30 15:17
警黑勾結唔係因為你地見到段片就懷疑咩?遲到又唔諗下當晚警力去左邊?唔諗下警署同時間又俾人圍?
算啦, ...

繼續發夢
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

CJCW 發表於 19-7-30 13:53
藍媒可否拍攝一輯出黎,證明721元朗事件,警方有幾盡忠職守? 我好期待
...
期待中! 不過要亞爺幫手. 呢家野讵至叻

水晶宮

CJCW 發表於 19-7-30 15:16
咁着黑衫路過西鐵就俾人打?着黑衫就一定係遊行完返嚟?

自己睇多d唔同既片,睇下係咪著黑衫都俾人打,睇下著白衫係咪一定係元朗佬,我自己從其他片段中就見到打趙小姐男友既白衫人係帶口罩同揹背包,仲有人影到有黑衣人換白衫囉。

子爵府

畀我都走啦 ! 咁疊友, 而家個個下下當警員係war game 怪獸, 留耐d 命都無呀 !

koey_0611 發表於 19-7-30 14:55
昔日佢地既同事向天開槍保護自己人
今日呢? 調頭走,因為呢到都冇自己人需要保護

伯爵府

hightable 發表於 19-7-30 15:22
畀我都走啦 ! 咁疊友, 而家個個下下當警員係war game 怪獸, 留耐d 命都無呀 !

驚俾人打就走左去,職責一樣都做唔到,仲好意思逗咁多人工

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

littlecar 發表於 19-7-30 15:00
唔知你選擇性睇唔到定我呢???

咁你可以講下何生點解無啦啦會俾人搞?又唔見其他建制人士中招?

山墳事件真係時有更新,你答左我你follow到邊個層先啦?

大宅

sandylaw 發表於 19-7-30 15:22
自己睇多d唔同既片,睇下係咪著黑衫都俾人打,睇下著白衫係咪一定係元朗佬,我自己從其他片段中就見到打趙 ...

其實你想表達啲乜嘢? 不防講出嚟睇吓你嘅邏輯係點樣!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

molly0922 發表於 19-7-30 15:28
咁你可以講下何生點解無啦啦會俾人搞?又唔見其他建制人士中招?

山墳事件真係時有更新,你答左我你follow ...

我無FOLLOW 呀!!!

仲有咩原因都唔可以破壞人辦公室,

點解你SKIP 咗班黃C 打爛人辦公室,

黃C 暴徒已多次用私刑,

仲有元朗事件唔係一個局,

點解會有麥當勞媽媽???

子爵府

去增援呀 ! 曉唔曉呀 ?

你公司爆屎渠, 你老細叫你搞掂佢, 你整唔掂, 搵幫手, 咁你逗唔逗人工呀 ?

定係你根本唔駛返工 ?

koey_0611 發表於 19-7-30 15:27
驚俾人打就走左去,職責一樣都做唔到,仲好意思逗咁多人工

首頁
56789...14

尾頁

跳至