跳至

首頁
56789...17

尾頁

伯爵府

原帖由 wawa70 於 09-10-1 08:42 發表
我個仔k1b.Hi!

HI~!妳囝囝係我個囡嘅同學呀~!YEAH!

伯爵府

原帖由 joyss 於 09-10-3 16:25 發表
Hi,

My son also K1B bor

HI~!

伯爵府

原帖由 wawa70 於 09-10-3 20:30 發表
Hello, my son studied N1A last year at this school.
He enjoys this school very much.
He is in K1b now but his best N1 friends all are in K1a.So he always says that he wants to change the class.

WAWA70,

原來係咁....

係呢,咁妳覺得間學校D老師點呀?我個囡第一年讀,咩都唔知,只係知口啤好,BUT,咩野好呢?我唔係好知!

大宅

我覺得學校D老師好有愛心,但最重要多d溝通,等老師知道學生的需要。校長好有理想和誠意,見日日站在門口和小朋友打招呼便知。相比一些幼稚園,k3都不知校長姓甚麼。

題外話,k1b的小朋友比k1a的真的活撥些?我聴d家長講k1a比較斯文和自律,不過我個b兩樣都沒有,整日跳不停。

大宅

咦. 睇黎呢度得阿仔係k1a 添.

阿仔依家每朝都係話唔想返學. 有少少扭計. 不過放學時就好開心. 都唔知佢想點. 希望佢快d 好似其他小朋友咁. 日日都想返學啦.

伯爵府

原帖由 wawa70 於 09-10-6 14:07 發表
我覺得學校D老師好有愛心,但最重要多d溝通,等老師知道學生的需要。校長好有理想和誠意,見日日站在門口和小朋友打招呼便知。相比一些幼稚園,k3都不知校長姓甚麼。

題外話,k1b的小朋友比k1a的真的活撥些?我聴d家長講k1a ...

明白!

係咩?我又無聽過喎,不過可能我無咩同其他家長傾計啦! 不過,無論點,佢地返學開心咪得囉!

大宅

想問一下,我bb 07年11月出世,我在網上見她們收07年9月前的作k1,想問她們不收細b嗎?

另體育課是特別的老師設計的,訓練大肌肉,現仍是那男老師嗎?

伯爵府

原帖由 mcdull_yin 於 09-10-7 12:38 發表
想問一下,我bb 07年11月出世,我在網上見她們收07年9月前的作k1,想問她們不收細b嗎?

另體育課是特別的老師設計的,訓練大肌肉,現仍是那男老師嗎? ...

我估唔會嗎? 我個囡果班(K1)都好多細B呀!不過下年K1收生我就唔知啦~!

係呀~佢地教PE果個係陳SIR呀!

大宅

原帖由 mcdull_yin 於 09-10-7 12:38 發表

另體育課是特別的老師設計的,訓練大肌肉,現仍是那男老師嗎? ...

唔會掛, 阿仔06年12月尾超細b. 今年讀k1.
唔通細b真係難教, 所以個收生限制收窄左?

大宅

原帖由 靚靚劉太 於 09-10-7 23:54 發表

細b唔係難教,不過同大b真是相差太遠,我個中b
都覺得有很大距離。

伯爵府

原帖由 靚靚劉太 於 09-10-7 23:54 發表

靘靘劉太,

嘩~我個囡係05年12月出世,超大B 黎,大足妳個囝足一年呀!

大宅

原帖由 wawa70 於 09-10-8 08:16 發表

細b唔係難教,不過同大b真是相差太遠,我個中b
都覺得有很大距離。

咁你留意到乜野差太遠呀? k1 會覺邊方面大距離?

大宅

原帖由 米水 於 09-10-8 12:32 發表

靘靘劉太,

嘩~我個囡係05年12月出世,超大B 黎,大足妳個囝足一年呀!

咁岩都係12月.......生多個既時候留意下出世月份. 生d 年頭年中b...唔駛煩..

大宅

Hi, 我是K1A的媽媽,我的仔仔上年讀N1A的,今年返學,比上一年更開心,我想主要都是他大過咗,有很多野都可以同我講!

美善真的幾好,我都好希望細仔明年都可以順利入讀

大宅

有冇依家有小朋友讀緊N班嘅mami打算報另一間幼稚園轉K1? 其實呢間係幾好, 不過始終怕程度問題!!mouth:

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

現在我就無咁慨想法,會由得細仔繼續讀落去.
當年我大仔讀N1時我有讓試下報另一d幼稚園讀K1.主要原因是怕派位萬一不理想若程度夠扣門考小學成功机會都大d.結果根德園、埾心都收左,後來實在捨不得d老師加上讀得幾好就放棄無轉到校.現在回想,當年的决定無錯到.大仔扣門時培基、馬主、馬循、胡素貞上午等等都收.現在己讀緊二年級了,初升小一時無乜適應問題,成績亦令我好滿意. 我自己就不担心它的程度啦.

原帖由 Stepy 於 09-10-12 10:37 發表
有冇依家有小朋友讀緊N班嘅mami打算報另一間幼稚園轉K1? 其實呢間係幾好, 不過始終怕程度問題!!mouth:mouth:" />

複式洋房

你意思係呢間程度唔夠深?
原帖由 Stepy 於 09-10-12 10:37 發表
有冇依家有小朋友讀緊N班嘅mami打算報另一間幼稚園轉K1? 其實呢間係幾好, 不過始終怕程度問題!!mouth:mouth:" />

大宅

好媽媽勳章

hi hi, 我囡囡都是k1b wor!
原帖由 wawa70 於 09-10-1 08:42 發表
我個仔k1b.Hi!

伯爵府

原帖由 KW 於 09-10-12 11:44 發表
現在我就無咁慨想法,會由得細仔繼續讀落去.
當年我大仔讀N1時我有讓試下報另一d幼稚園讀K1.主要原因是怕派位萬一不理想若程度夠扣門考小學成功机會都大d.結果根德園、埾心都收左,後來實在捨不得d老師加上讀得幾好就 ...

KW,

聽到妳分享我都覺得安心又放心!

伯爵府

原帖由 靚靚劉太 於 09-10-9 16:51 發表

咁岩都係12月.......生多個既時候留意下出世月份. 生d 年頭年中b...唔駛煩..

係呀,我雖然唔會再生第2多,不過我成日叫D打算生BB嘅朋友,要生,計好時間先,盡可能夾到唔好年尾出世,費事煩!

首頁
56789...17

尾頁

跳至