自由講場

跳至

首頁
56789...16

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 24-5-5 08:29
咪係
迫到d 仔女讀書 壓力大 唔痴佢.. 咁就家嘈屋閉啦(仔女唔會唔反抗掛)... 咁叫老力栽培?郭搵國際學 ...

佢應該係心機女最愛其實係自己,一路都為自己打算著,不停讀書讀書時間比曬自己,唔覺得佢為頭家/為仔女付出好多,否則ftm正常仔女都唔會唔痴佢。

郭要揾屋企人幫手照顧仔女,歐唔識教迫仔女讀書都係郭攪番掂,幫仔女轉國際學校,所有嘢學費安穩生活全部都係郭努力工作換番嚟比佢,而家讀完書利用完 郭老啦就將人一腳申開,根本係無良心不咁寂寞,仔女都唔跟佢亦唔稱得上係一個好好嘅媽媽。空穴來風必有因,自私嘅女人衹愛自己,係賢良嘅就唔會有咁多人話佢啦 !

Campenella    發表於 24-5-5 17:55

侯爵府

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 24-5-5 08:29
咪係
迫到d 仔女讀書 壓力大 唔痴佢.. 咁就家嘈屋閉啦(仔女唔會唔反抗掛)... 咁叫老力栽培?郭搵國際學 ...

所以佢叻在處心積慮,咁有計劃,一步一步為自己鋪路,真心叻架!

侯爵府

2024年龍年勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-5 09:58
佢應該係心機女最愛其實係自己,一路都為自己打算著,不停讀書讀書時間比曬自己,唔覺得佢為頭家/為仔女付 ...

做ftm仔女都唔痴佢
所以佢報導都話自己每日生活係接送返學、做運動、瞓晏覺,如果有理對仔女,有理頭家,點會每日係咁得閒?呢度啲jm話ftm忙過返工24x7無停手,但又盛讚歐做ftm好偉大,啲邏輯好強

子爵府

回覆樓主:

唔知咩叫叻,一個放棄家庭仔女相處時間如去讀呢D咁課程,攪到同仔女感情簿弱仲攪到離婚。但職場又未見有任何成就。我公司有一個由司機做到其中一閒分公司MD,有兩個次等大學同學上到幾閒公司director board, 相返個中大生做到比老板抄。唔知咩叫叻。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yauchuchu 發表於 24-5-5 10:06
做ftm仔女都唔痴佢
所以佢報導都話自己每日生活係接送返學、做運動、瞓晏覺,如果有理對仔女,有 ...

佢做ftm係超懶惰,唔覺得有幾偉大, 佢自己都話淨係送返學, 跟住好得閒就做運動, 估佢再唔係就扮下靚去下街, 歐都話大部分嘅嘢郭都安排好曬 , 雖然郭成日工作唔係屋企 ,但郭係完全安排好頭家先去工作,屋企嘢又唔駛歐做根本好嘆,好食好住太悶所以咪自己走去讀書囉 ,完全冇人哋講嘅咩相夫教子, 冇乜擺太多時間落仔女身上, 不停讀書郭要搵其他人照顧仔女,根本唔係一個稱職嘅媽媽

男爵府

2024年龍年勳章

lastpass 發表於 24-5-4 17:56
佢冇經濟壓力,讀乜都可以專心,已經贏人幾條街

至少佢唔需要日頭返工,夜晚返學。
普通人返工,揍仔,返學

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ASUS_JT 發表於 24-5-5 09:46
歐都唔係糟糠妻,佢嫁果陣郭事業已經上哂軌道,十幾年少奶生活、供書教學係分享左男方事業黃金期。渣男? ...

佢地覺得歐冇左20幾年青春喎,唔通呢20幾年阿旺好似姥姥咁 ...冇老過 仲後生左 ?
係個女人 19歲就中埋去追阿旺,見人上位就嫁都嫁唔切,宜家對住個老人就走都走唔切
好叻既一個女人

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-5-5 10:33
佢地覺得歐冇左20幾年青春喎,唔通呢20幾年阿旺好似姥姥咁 ...冇老過 仲後生左 ?
...

歐唔算係咩賢良淑德嘅女人, 當年好明顯係揾水泡揾人養,做咗 ftm 後亦唔見得為頭家付出好多, 仔女同佢關係一般,睇得出郭為頭家付出明顯比歐付出多好多。

珍珠宮

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...

算,有目標,用自己能力去賺錢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yauchuchu 發表於 24-5-5 10:00
所以佢叻在處心積慮,咁有計劃,一步一步為自己鋪路,真心叻架!

好彩d 樓冇佢個名,如果唔係阿旺臨老真係唔過得世

侯爵府

2024年龍年勳章

Jnam 發表於 24-5-5 00:48
我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重 ...

我婚後大大話話都讀咗好多專業證書、考試、2nd master,短則半年長則三年,真係唔覺咁讀有幾難

利申:working mum三個小朋友,試過一路餵奶一路做功課

講真呢個年代有錢、有時間、有得上網,唔會畢唔到業囉

侯爵府

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 24-5-5 10:43

但離婚點都分一半身家
佢地唔會去到打官司咁樣衰掛
應該協議好,歐點都有資產入袋

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

天貓 發表於 24-5-5 07:07
唔好意思,可能我寫得唔好,我係指佢會考成績唔好而返轉頭讀營養師,一啲都唔易, 而唔係話做營養師嗰行好 ...

Ok OK thanks.

翡翠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-5 10:40
歐唔算係咩賢良淑德嘅女人, 當年好明顯係揾水泡揾人養,做咗 ftm 後亦唔見得為頭家付出好多, 仔女同佢關 ...

最好笑佢讀書夜返唔煮飯,姑仔煮
歐返到屋企彈3彈4,訪問果個問佢地有冇變面?歐話: 有
假設大家唔妥大家,果個情景都幾好笑

之前阿旺都有讀老婆煮飯好叻,好欣賞佢

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-5 10:53

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-5-5 10:43

過吾到世?分一半比老婆都吾會過吾到世啦,我睇亞旺個家庭都系控制所有野,話吾定物業系落晒公司個名,睇youtube歐訪問話家庭飲食都系請左亞旺個姪女付責(吾系請工人),女主人都吾可以多出聲,比我就早離早着(男人好吾可代表佢家庭個個好,尼度大把人數奶奶姑奶)

翡翠宮

yauchuchu 發表於 24-5-5 10:47
但離婚點都分一半身家
佢地唔會去到打官司咁樣衰掛
應該協議好,歐點都有資產入袋

咁佢都幾衰喎,真係心計重
怪不得歐咁開心啦,可以分身家又可以做自己中意做既野,又唔使服侍阿伯

翡翠宮

angiehouse 發表於 24-5-5 10:54
過吾到世?分一半比老婆都吾會過吾到世啦,我睇亞旺個家庭都系控制所有野,話吾定物業系落晒公司個名,睇y ...

就算過到世...就用離婚迫分一半身家?
歐唔係心頭高 唔理屋企就走讀呢樣讀果樣,阿旺都唔會叫姑仔打理屋企啦,佢本份都唔稱職 怪人好做左女主人果份?

水晶宮

angiehouse 發表於 24-5-5 10:54
過吾到世?分一半比老婆都吾會過吾到世啦,我睇亞旺個家庭都系控制所有野,話吾定物業系落晒公司個名,睇y ...

隔離有個po講姑類母親節食飯安排

男爵府

syne403 發表於 24-5-4 18:05
見報導話佢攞第一學位都唔容易,因為讀書時無打好英文基礎,又要學習電腦知識
...

一定難啦,會考5分

男爵府

cmcn 發表於 24-5-4 23:40
叻吾肯定,但上進有恒心毅力就一定,我都佩服佢
好多女人有長期飯票就有惰性,至少佢肯花時間讀書 ...

我都欣賞小丸子,真係勁係甘讀書唔易

首頁
56789...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊