烹飪搵食

跳至

首頁
56789...13

尾頁

別墅

hello everybody,
i have just bought Kenwood BM250.......
hope my bread will be yummy la !!!!!

原帖由 fitfish 於 10-5-20 14:14 發表
發唔起,可能當時你個麪種死咗.
或麪種太少,唔夠力發大量粉.
整面包,要講天時地利人和.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

又有可能依士死左!

珊瑚宮

回覆 2# samyanchi 的文章

你部BM250是個兜直插落底
定係
個兜打斜放入再擰正?
玩具萬歲!

男爵府

好鬼大部, 但望落D包幾軟熟喎....

我想問你以前用完麵包幾陬酵後, 拎出黎整造形包時有無試過用光沒爐焗呀? 因為我自己買左光波爐後, 個焗爐比左亞媽用......但光波爐個底無發熱線驚上面熟下面唔熟呀(蛋糕一樣)

原帖由 catjeffcat 於 10-5-20 13:01 發表

係呀.... 你可以去download說明書睇... 普通白麵包都要四個多小時.... 象印就三個小時多 DD.....
你睇下片整出黎好正....

YGpmhYZvJUA

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 JHsbb 於 10-5-20 11:53 PM 發表
好鬼大部, 但望落D包幾軟熟喎....

我想問你以前用完麵包幾陬酵後, 拎出黎整造形包時有無試過用光沒爐焗呀? 因為我自己買左光波爐後, 個焗爐比左亞媽用......但光波爐個底無發熱線驚上面熟下面唔熟呀(蛋糕一樣)

...

有一樣得... 不過唔好開咁大火, 開幾多你要自己試.....
只係麵包底無色咁.... 但都 ok....

珍珠宮

原帖由 fitfish 於 10-5-20 10:54 PM 發表
定係
個兜打斜放入再擰正?

係直插你部唔係 250??

別墅

i still not open, let me check check and tell u later!!

原帖由 fitfish 於 10-5-20 22:54 發表
定係
個兜打斜放入再擰正?

男爵府

My bread

Which i make it on last Sunday. Very Yummy~~

Milk Bread

男爵府

del

珍珠宮

原帖由 Pretty2036 於 10-5-21 08:26 AM 發表
http://i2.photobucket.com/albums/y47/Tweety88/IMG_0103.jpg" border="0">

早晨... 咁早上黎放毒.....

男爵府

原帖由 catjeffcat 於 10-5-21 08:29 發表

早晨... 咁早上黎放毒.....

haha....

正呀!!!

珍珠宮

原帖由 Pretty2036 於 10-5-21 08:32 AM 發表

haha....

正呀!!!

唉..... 我而家搖擺不定..... 想買象印, 但係同大家研究完一輪又想買 panasonic 但要寄番香港....

男爵府

又的確好D既.我費事寄,又麻煩,所以買象印. So far 都幾好呀~~

珍珠宮

原帖由 Pretty2036 於 10-5-21 09:19 AM 發表
又的確好D既.我費事寄,又麻煩,所以買象印. So far 都幾好呀~~

不過 panasonic 又好似幾大部 d 包整出黎都幾多, 我同阿囡食咋.... 唔想一次過整得太多.... 所以未決定....

男爵府

原帖由 catjeffcat 於 10-5-21 09:27 發表

不過 panasonic 又好似幾大部 d 包整出黎都幾多, 我同阿囡食咋.... 唔想一次過整得太多.... 所以未決定....

講真象印整來既份量arm arm .食唔哂D包唔洗放咁耐.

珍珠宮

原帖由 Pretty2036 於 10-5-21 09:33 AM 發表

講真象印整來既份量arm arm 好.食唔哂D包唔洗放咁耐.

係無錯....

男爵府

回覆 5# catjeffcat 的文章

i'm not sure if my friend can find the Panasonic one for me ar.
If not, I'll be struggling between Kenwood and 象印 ar. Kenwood one is really bulky and as you gals said, quality not as good. 象印 is good in terms of size and quality. However, I'm a beginner and I'm afraid I will be 3-minute 熱度, then 象印 is definitely too expensive la.

Ruby

珊瑚宮

回覆 12# catjeffcat 的文章

因我見有blog友話,年頭去(好似匯豐),換了一部BM250,是直插兜,返去個兜跳位,拿去換,換番個斜入再擰正兜款,她話乜BM250有2個款咩?
我個BM250都久唔久跳歪,所以要睇實.
我懷疑BM250巳出了改良款.
玩具萬歲!

珊瑚宮

回覆 13# catjeffcat 的文章

如真係BM250有打斜再擰正兜款,卽是新款.
我估出面百貨公司仲有好多舊貨.
其實絕大部份麵包機款都是打斜入再擰正的.
玩具萬歲!

珊瑚宮

回覆 8# catjeffcat 的文章

年中咁多人去台灣,自己又有機會去旅行台灣,到時睇下鐘唔鐘意才决定.
$200運費個blog友,得閒睇下佢個blog睇整成點.
玩具萬歲!

首頁
56789...13

尾頁

跳至