婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-8-30 11:21 同奶奶

原帖由 bkteapot 於 14-08-30 發表
響街見到運路行定HI BYE先
我嚮街見到姑仔,大家都唔認得對方架

翡翠宮

畀面勳章

忍唔住都想講句,最怕你c6呢種男人,得唔到母愛又極想得到,明知係呀媽有問題都只識得話老婆唔岩。

自己有本事拎哂錢出黎,打座金山俾佢妹嫁都冇人理佢,但又要叫老婆夾番份,連老婆既尊嚴同利益都捍衛唔到!
日日是好日

珍珠宮

ravian 發表於 14-8-28 17:03
我頭先就係為咗呢件事同老公嘈咗幾句,我只係覺得我結婚果陣毛都無條,仲要之前我爸過身果陣,我奶奶話我同 ...
你唔夠小氣,小氣如我,如果個99咁講,我應該以後唔會再見佢。見到都只會叫伯母。送禮我會答佢:未過大禮未結婚,你出帖比我我咪來飲,來飲咪做500人情囉。

大宅

引用:忍唔住都想講句,最怕你c6呢種男人,得唔到

原帖由 mother904 於 14-08-30 發表
忍唔住都想講句,最怕你c6呢種男人,得唔到母愛又極想得到,明知係呀媽有問題都只識得話老婆唔岩。

自己有 ...
你咁講絕對正確,佢係好怕佢阿媽同屋企人睇佢唔起,不過佢平時對我都好好,所以我今次都唔想因為咁樣而影響大家感情囉

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-8-28 17:03 我頭先

原帖由 mrschocolate 於 14-08-30 發表
你唔夠小氣,小氣如我,如果個99咁講,我應該以後唔會再見佢。見到都只會叫伯母。送禮我會答佢:未過大禮未 ...
可能我真係做唔出咁絕啦,我覺得平時唔洗成日見已經好彩啦,今次當俾面老公咋

珍珠宮

ravian 發表於 14-8-30 11:59
可能我真係做唔出咁絕啦,我覺得平時唔洗成日見已經好彩啦,今次當俾面老公咋

...

因為我99對我好客氣尊重,我自己媽媽都好好,所以睇到你講的野我覺得你位伯母好過份!你c6都好過份,有乜理由委屈左個老婆,個老婆唔開心呻下都要話佢小氣。

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你C6唔撐你.....你呢次都係要比面C6買禮...
但問題都係永遠解決唔到..到他日.姑仔生B...又叫送咩送咩架喇~~~~

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ravian 發表於 14-8-30 11:21
我又無諗過喎
我阿媽就得一個...我永遠都唔會叫佢做阿媽~~~~

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-8-30 11:59 可能我

原帖由 mrschocolate 於 14-08-30 發表
我都唔識講呀,我又唔想我老公難做,但總之今次條氣就好唔順啦

大宅

引用:你C6唔撐你.....你呢次都係要比面C6買禮...

原帖由 BBqueenie 於 14-08-30 發表
你C6唔撐你.....你呢次都係要比面C6買禮...
但問題都係永遠解決唔到..到他日.姑仔生B...又叫送咩送咩架喇~~ ...
就算真係咁,到時我唔會再送貴嘢啦,我奶奶送隻銀鈪仔俾我仔,我到時又送返隻銀鈪俾姑仔個b囉

BBqueenie  你應該送番人地阿媽送   發表於 14-8-31 20:45

大宅

回覆:ravian 的帖子

衰到咁,送梳蕉佢食啦!
不過一單還一單,如果姑仔ok 都要送啲嘢嘅。

別墅

回覆:可能係我小氣,不過我真係好想呻下

拉你老公去金鋪,指住全場最重既金話買,問你老公夠唔夠

大宅

引用:衰到咁,送梳蕉佢食啦!不過一單還一單,如

原帖由 leeleechau 於 14-08-30 發表
衰到咁,送梳蕉佢食啦!
不過一單還一單,如果姑仔ok 都要送啲嘢嘅。
我唔想因為呢件事影響兩公婆感情,唯有今次讓步啦,要大體都唔一定要送龍鳳鈪嘅,今晚要去食飯啦,有新進展再上黎同大家講

大宅

引用:拉你老公去金鋪,指住全場最重既金話買,問

原帖由 joyce1439 於 14-08-30 發表
拉你老公去金鋪,指住全場最重既金話買,問你老公夠唔夠
我地今晚要去食飯啦,一陣出去金鋪買嘢,有咩今晚食完飯再同大家講

大宅

引用:Quote:原帖由 Ada1031 於 14-08-28 發表你

原帖由 ravian 於 14-08-28 發表
我頭先就係為咗呢件事同老公嘈咗幾句,我只係覺得我結婚果陣毛都無條,仲要之前我爸過身果陣,我奶奶話我同 ...
唔算結婚?咁到佢唔喺度嗰陣,你到時都唔駛出席啦!你99唔用腦架?吖!唔係99,係你老公個阿媽。

伯爵府

caka0214 發表於 14-8-30 14:48
唔算結婚?咁到佢唔喺度嗰陣,你到時都唔駛出席啦!你99唔用腦架?吖!唔係99,係你老公個阿媽。

...
講得好,當年竟然以你地無過大禮無擺酒而無送入門禮和阻止你老公為婆婆載孝。

你老公竟然覺得自己媽媽無問題,點解你要咁盲目去幫老公?

大宅

回覆:可能係我小氣,不過我真係好想呻下

你老公都好唔撐妳喎~

B B快啲返黎我身邊啦

侯爵府

唔會送新抱入門家婆都冇野送比新抱,何解平輩姑仔結婚做阿嫂要送呢D唔係小氣,係要為自己爭一口氣

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 Ada1031 於 14-08-28 發表你

原帖由 ravian 於 14-08-28 發表
得啦咁,第日佢有咩事,你都同佢無關係架,當佢普通朋友得

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:ravian 發表於 14-8-28 17:03 我頭先

你唔夠小氣,小氣如我,如果個99咁講,我應該以後唔會再見佢。見到都只會叫伯母。送禮我會答佢:未過大禮未 ...
叫佢帖都慳返,毛都唔會比

首頁

尾頁

跳至