自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

sophialihk 發表於 18-6-15 20:54
加油! 我2個半月減了23lb, 出關啦XD

子爵府

回覆樓主:

多謝大家 ,好似一齊減咁,特別有心機 感激支持鼓勵 多謝多謝!

呢幾日有試吓大部份食素(奶蛋素)會點啦!走去整咗素餃嚟食。蛋白質就食豆,堅果,乳酪,奶,蛋。
發現腸道健康咗喎!
不過可能仲未食夠蛋白質,要再試驗吓先
不過我唔會長期食素,只係好奇效果會點啫

上磅又輕咗啲啲,好開心 一齊加油

大宅

anyuser18 發表於 18-6-15 10:03
減到今日覺得運動輕鬆咗,食慾仲降低咗,本身開始都順利但有少少都想食吓高卡嘢,但減到今日兩個星期多啲, ...

我想請問寒天邊到買?

男爵府

anyuser18 發表於 18-6-16 09:21
多謝大家 ,好似一齊減咁,特別有心機 感激支持鼓勵 多謝多謝!

呢幾日 ...

Very happy for u ! Losing weight everyday . Add oil ah

Do u weigh yourself daily ? I m still very scared of doing it as I don't want to see bad news

子爵府

ching156423 發表於 18-6-16 18:32
我想請問寒天邊到買?

百佳,士多ztore,Aeon
前兩日百佳網做特價入咗好多

子爵府

Meowbb_bb 發表於 18-6-16 19:33
Very happy for u ! Losing weight everyday . Add oil ah

Do u weigh yourself daily ? I m still very ...

tks so much for encouraging me
yes I weigh everyday. I felt bad if the no. went up, but I learnt to encourage and comfort myself, and not giving up even in bad times I told myself it is an ongoing project. And weighing makes me alert for what I will eat that day

男爵府

anyuser18 發表於 18-6-16 20:00
tks so much for encouraging me
yes I weigh everyday. I felt bad if the no. went up, but I ...

Lum Lum Lum .... keep on sharing pls . I will follow u

大宅

回覆樓主:

今日很忙要接送小朋友上堂,但都堅持帶定衫中間攝d 時間去跑步,我覺得開始有少少唔做運動唔舒服的感覺呀!

大宅

sophialihk 發表於 18-6-15 20:54
加油! 我2個半月減了23lb, 出關啦XD

好叻呀

子爵府

回覆樓主:

見到大家咁成功都好鼓勵到我,多謝大家的分享

身邊咁啱好幾個人都因為三高要開始食藥了,令我覺得自己下決心真係下得好好! 總有好多人好多理由減唔到,我都唔會同佢哋拗,但我減過都好幾次,自己知自得就得啦

子爵府

回覆樓主:

今日歷史新低!減了4.8磅了!不到一個月就差唔多達標,但我會keep住努力唔會鬆懈架,因為前段係易啲,後面先難 依家真係唔做運動唔聚財,日日兩段運動都仲只係主要廿分鐘一段,但感到易咗郁好多,起碼sit up都起到先
開始減係想省錢,依家變咗了,係更想要健康! 都未夠六十就要食藥,我唔想似身邊的人咁啊!呢個動力更大(咁理由係自己俾嘅啫,總之有動力就得!)
另外,減得咁爽,我決定把目標再提升,終極想減15磅,拉長到五個月來減! 我相信自己得架! 加油加油!

子爵府

回覆樓主:

運動係我一大難關!尤其開始真係感覺慘過擔泥,所以我會試邊煲劇邊做運動,或邊諗菜單邊做,好似無咁無聊。近來我仲無聊咁在幻想邊做運動邊燒走啲脂肪 我work 喎!
無論方法,健康減真係好重要。只控制飲食係唔得架,要增肌加消脂,就要食和運動配合。加油!減肥無捷徑,只要下決心!
見返自己條腰同個下巴,皮膚仲要好咗,人精神咗,好開心

子爵府

回覆樓主:

舊年已經話減,點知愈減愈肥,依家從新嚟過,如要達到標準體重要減25磅,先嚟個短期目標10磅。

子爵府

回覆樓主:

估唔到假期仲減得好! 可能因為早晚有運動,全日不停行,食有節制。多咗出街帶埋寒天粉去沖,午餐均衡普通飲食,晚餐都主要食寒天,得咗!
達標了! 21日5磅! 早咗七日完成 有啲褲開心著得返! 繼續繼續!

伯爵府

大家好!ㄧ個冬天我重了十公斤! 4月中開始減肥,減得好慢,但會繼續努力。
我發現餓肚是一磅都減唔到的,還會搞到自己超級辛苦!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

anyuser18 發表於 18-6-4 14:43
運動加控制飲食!全部靠自己
又再開始過!
冬天試過減但都係無乜動力

支持,一齊減
我接受吾到自己重左十幾磅

大宅

回覆樓主:

樓主會否考慮開過wechat或者ws group呀?咁大家可以日日互相打氣!

水晶宮

anyuser18 發表於 18-6-4 14:43
運動加控制飲食!全部靠自己
又再開始過!
冬天試過減但都係無乜動力

你好勁,我試過跑步加節食,唔work, 三個月都係咁重

大宅

回覆樓主:

我跟住coffee D片做,而家做一set輕鬆,做兩set好似比火燒咁,不過冇法,忍唔到口就運動方面著手

翡翠宮

anyuser18 發表於 18-6-19 07:04
估唔到假期仲減得好! 可能因為早晚有運動,全日不停行,食有節制。多咗出街帶埋寒天粉去沖,午餐均衡普通飲 ...

請問寒天份在哪裡買。謝謝

首頁

尾頁

跳至