自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

JojoL1920 發表於 22-6-18 17:37
我好掛住我媽咪煮嘅餸…芋頭排骨、煎倉魚、韮黃炒蛋…

你媽咪去時幾歲?你現在幾歲?

好慘,你要振作,點捱都要搬出去,脫離佢魔掌

珍珠宮

你阿爸好衰

子爵府

唔好意思,就咁睇樓主爸爸已似有精神病。樓主真係快d離開佢為妙,你自己心身靈健康先顧到其他人。媽媽在天之靈都想見你保重安康。你嘅身心都係媽媽賜比你的,要好好保護,要好好生活。

子爵府

牛年勳章

JojoL1920 發表於 22-6-18 17:32
我只要一回憶起就好痛好痛…出殯前,我啊爸就對過我講過唔少好過份嘅嘢,有一句佢係咁講:「妳快X啲跟埋妳 ...

搬走,唔好再同啊爸住,得唔得?
佢精神虐待緊你!

珍珠宮

2023年兔年勳章

JojoL1920 發表於 22-6-18 17:32
我只要一回憶起就好痛好痛…出殯前,我啊爸就對過我講過唔少好過份嘅嘢,有一句佢係咁講:「妳快X啲跟埋妳 ...

你爸爸無人性。

子爵府

回覆樓主:

其實你不用理會或再介意你爸爸所說什麼,這程況佢都已經神失常,

最重要快找社署援助,另最好也找身邊親戚或朋友頃訴,因可以留意你安全。

若你感自生安全問題,對你身心都唔好,還是快點搬離吧! 必要時報警好好保護自己,你媽媽在天也不想你出事,振作!

男爵府

樓主幾大?

有能力搬?

侯爵府

mimi987 發表於 22-6-18 17:03
咁你媽媽死於癌症定電死

電死既可能性不大

侯爵府

JojoL1920 發表於 22-6-18 11:31
我媽咪係前一年癌症入院,佢未入院之前,我啊爸日日都鬧我媽咪,鬧佢食X柯飯、又鬧佢正廢柴、更加成日叫我 ...

樓主.我不知道如何安慰你.但系堅強系你現在必須要。

大宅

樓主媽媽已經遠離痛苦,應該都想樓主開心生活下去,樓主最重要係找到可靠親友幫助,沒有可能要找相關機構協助,可以搬走就走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你阿爸好衰
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

堅強呀樓主

複式洋房

回覆樓主:

總有雨過天晴既一日,唔好既事會過去的。
唔好傷心太久,一天難處一天當就夠了。
加油

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

唔好意思,請問爸爸係咪精神有問題?如果正常人,完全唔能夠做出呢啲事。

伯爵府

想生BB熱投

JojoL1920 發表於 22-6-18 11:31
我媽咪係前一年癌症入院,佢未入院之前,我啊爸日日都鬧我媽咪,鬧佢食X柯飯、又鬧佢正廢柴、更加成日叫我 ...

你釱爸可能都有病。燥鬱症。要睇醫生
I am Agent P

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

你爸爸咁對你哋,其實都係虐待嘅一種。既然媽媽已脫離痛苦,你都要振作。你要揾啲機構幫手。有啲機構專幫女性,可有埋暫住,佢哋會幫你手。你要先找佢哋。
為自身安全,唔好同爸爸有正面衝突或透露自己會離開佢,免得刺激咗佢條線。

https://www.socialcareer.org/blogs/7-violence-helpline-for-women

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

既然你爸擺明唔當你係女,勸你盡快搬走,呢一世都唔好再見佢,唔好再俾佢精神折磨你了
希望你媽媽安息,你亦早日走出傷痛
有需要的話搵專業人士傾吓,唔好屈埋呀

大宅

畀面勳章

振作呀!唔好谷住,呻下釋放下自己會好啲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,你有能力獨立嗎?其實你老豆咁難相處,有日你忍唔到或佢忍唔到盞一鑊熟!好多家庭惨劇係困獸發生!如果可以,快D尋求恊助

首頁

尾頁

跳至