自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:大家有個美滿家庭,我冇家庭,朋友,工作辛

原帖由 danzlover 於 13-05-10 發表
大家有個美滿家庭,我冇家庭,朋友,工作辛苦疾病令人磨滅意志,冇咩人支持。覚得自己好焦慮,成日 ...
不要這樣!加油!支持你!

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:回覆+pigpig+的帖子咁就應該凡事睇開D...命

原帖由 yenlau09 於 13-05-09 發表
回覆 pigpig 的帖子

咁就應該凡事睇開D...
yes yes

琥珀宮

引用:回覆+pigpig+的帖子請問你兩個女女有無遺傳

原帖由 fanho 於 13-05-09 發表
回覆 pigpig 的帖子

請問你兩個女女有無遺傳甲亢?
醫生話小朋友12歲check

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+13-05-09+發表我好

原帖由 aubmaki 於 13-05-10 發表
我都有心律不正,唔嚇得,一嚇就心口痛加心跳得好勁
唉!

大宅

回覆:有冇jm好後生但已是長期病患者,即要keep住覆診嗰隻,一起支持

我唔係…… 但我個仔係…… 睇住佢成日因病受苦,有時真係心痛到想死……

珊瑚宮

引用:我係有腦瘤~三個月覆診一次…仲有其他科要

原帖由 samanyan 於 13-05-09 發表
我係有腦瘤~三個月覆診一次…
仲有其他科要繼續check住,真係身心都好攰
有冇做手術?

珊瑚宮

引用:曬病嗎???++++我大病d喎,++我3+年前鼻咽癌3

原帖由 hanbb 於 13-05-09 發表
曬病嗎???

我大病d喎, 我3 年前鼻咽癌3期, 已 康復中........
我同你差唔幾,support

珊瑚宮

引用:我唔係……+但我個仔係……+睇住佢成日因病

原帖由 Pigloma 於 13-05-10 發表
我唔係…… 但我個仔係…… 睇住佢成日因病受苦,有時真係心痛到想死……

...
你個仔咩事

象牙宮

請努力面對呀!加油

珊瑚宮

引用:我有嚴重M痛,要長期食避孕丸

原帖由 miffy 於 13-05-09 發表
我有嚴重M痛,要長期食避孕丸
Oh no, no good to eat too much.

子爵府

wyeth冷知識勳章

引用:回覆+KARYKARYKARY+的帖子我乙肝未吃藥前DN

原帖由 sabun 於 13-05-10 發表
回覆 KARYKARYKARY 的帖子

我乙肝未吃藥前DNA毒量高到冇朋友,大概有幾億兆,吃藥後一直下降至1000 ...
真系好勁!我朋友未食薬系十幾萬病毒數量,keep食系0,不過唔知要食幾奈!同埋近2年生多左墨,易感冒!唔知關唔關隻薬事mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

甲亢+ 肝酵素過高, 冇人比藥我食, 因為肝功能有問題, 私家唔再比, 叫我去政府, 前日比普通科門診話, 你根本有肝病, 轉我入急症, 再入院, 出左院照食甲亢藥先, 但人冇黃, 又冇其他野, 只係肝酵素高. 呢3,4個月, 一個月抽幾次血, 不停抽呀抽, 仲擔心埋有腸癌, 照過好短既腸鏡, 再約期照百幾CM 既腸鏡. (我父親四十多歲有腸癌, 阿叔伯都有cancer死)

但我決定唔再諗, 雖然甲狀腺腫大, 肝有事, 又怕腸有事. 想太多都沒用, 努力打點好屋企, 教好個自閉傾向大仔先. 唔想比自己負面思想打敗

珊瑚宮

引用:上年呢段時間驗到甲亢,一直食藥到依家.今

原帖由 yaubabies13 於 13-05-09 發表
上年呢段時間驗到甲亢,一直食藥到依家.今年呢段同樣時間媽媽突然走左(媽媽才59歲,平時無病無痛!!!) 加 ...
你好正面,我要學習

水晶宮

環保接龍勳章

加油啊

珊瑚宮

引用:我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔

原帖由 kiko_mami 於 13-05-09 發表
我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔怕覆診係討厭覆診,等太耐,醫生都怕左我,兩年啦,終於可以三個 ...
你好叻!讚!!!!!!

珍珠宮

回覆:有冇jm好後生但已是長期病患者,即要keep住覆診嗰隻,一起支持

生完仔,血糖偏高,一直定期覆診及驗血。暫時不用服藥。

大宅

3歲開始有甲狀腺過低,日日食葯,依時覆診

大宅

我都係甲狀腺過高,之後驗到有瘤,食過幾年藥都係復發,長短不如短痛,全割,一世食補充品....
全身麻醉前一刻,不停捻自己會唔會醒返..
呢件事之後,體會到好多野....感受到原來身邊有好多關心自己o既人,同埋買保險有幾重要....小病是福,完全正確

珍珠宮

琥珀宮

引用:我都係甲狀腺過高,之後驗到有瘤,食過幾年藥

原帖由 pp1130 於 13-05-10 發表
我都係甲狀腺過高,之後驗到有瘤,食過幾年藥都係復發,長短不如短痛,全割,一世食補充品....
全身麻醉前一刻, ...
我上年照過組甲狀腺,冇瘤。不過,我這十年間覆發了4次唉!你割左後,有冇影響到聲帶?

首頁

尾頁

跳至