自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:剛聽港台,桂花田真的太差,決定向通訊局投訴

琥珀宮

畀面勳章

風騷呢個節目無聽好耐, 我係對人又對事

無咗雙梁, 一D火花幽默都無, 成日夾硬唧笑話出嚟
加上2個反骨主持, 日日笑呵呵咁虛偽, 聽到就想嘔

大宅

回覆樓主:

我記得曾經睇過梁思浩一篇訪問,講左圈中一些睇唔過眼的地方,其中有提過做呢個節目時佢好不滿貴花X, 同曾志x每次都無準備,好hea, 呃飯食,無專業態度。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我以前有聽架﹗

記得其中一集講返貴初頭加入,梁對貴已經好不滿,因為佢永遠唔預備第二日既

節目主題,唔去揾定相關資料,而且,梁有次叫佢揾定明天梁要求播既歌時,佢

竟然唔記得左,令梁好不滿。

之後佢响OFFICE喊,係車淑梅同佢講好話,佢至有得留返响度﹗
(呢PART係主持分別講要感謝邊個,係貴自己講,好感謝車淑梅。)

老實講,佢中學會考都未完成,當時能夠入職,都係靠人事,但當入職後又唔努

力做好自己,連基本功都唔做好,真係唔應該留低囉﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

突然好懷念梁繼章和李麗蕊拍檔, 無敵好笑~
以前梁思浩好好人. 每次點唱環節FAX親去, 好快就讀出來, 又無錯野~

PoPobaby    發表於 16-6-11 16:39

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

Rthk2 凈係會聽3-5守下留情,其他無聽好耐……
聽DBC 4金曲台,正!!

大宅

回覆:剛聽港台,桂花田真的太差,決定向通訊局投訴

我聽D100, 有梁繼章,最近加咗何嘉麗。其他節目有D有政治立場,我好少聽,但唔會有粗口嘅。

抱抱BB

男爵府

柔伊 發表於 16-6-10 13:57
以前梁繼章係度我有聽
自覺桂花田 冇文化 冇內涵
成日都唔準備 諗住帶個驅體返工就得

我都係咁話!
梁繼璋係到時,都會聽吓,佢走咗之後,無聽lu!

子爵府

無聽rthk2好耐,極悶極無聊,d主持完全吾得,貴xx真係又無料又懶,曾xx就以為自己好風趣其實好低俗,聽903好好多

男爵府

回覆樓主:

肥田把聲真係好難頂

子爵府

我以前都聽開港台晨光(鵬仔,luk sir ,嘉明,羅啟新),同有村長的瘋騷,但自從村長走左就冇聽瘋騷,晨光換晒班底就索性轉埋台,聽903,而家只聽守下留情。

侯爵府

引用:Quote:kk80400 發表於 16-6-11 07:45 唔係

原帖由 柴犬qq 於 16-06-11 發表
李志剛0個節目ok,有好多笑料,不過超b就……
手下留情以前係星期6做,一星期1集精彩好多。
...
Angela點解無做既?換左邊個黎?

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

熱狗媽 發表於 16-6-10 13:17
無左村長之後已經無再聽了

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

一早已經無再聽,聽dbc大家真瘋show啦

珍珠宮

回覆樓主:

我想問點解made in hk個angela會被迫走?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

現在的主持冇聽了

子爵府

一見發財 發表於 16-6-10 13:14
小朋友打電話上去點唱,兩位男主持問小朋友打來做咩,小朋友答點唱,男主持話,點比邊個聽,小朋友話父親節 ...

又真係

珍珠宮

我無特別憎佢,不過有2樣野佢真係好差,首先係佢有時無啦啦唱1、2句歌,佢自以為好歌喉,實在5音不全,好似賣菜婆大嗌咁,第2就係每次讀自己預備報紙稿,無認真做預備,好似即場讀臨時稿咁,最惡頂每一句後面都加"xxxxxx咁樣"呢2個字,句句係咁,煩c。

公爵府

my005 發表於 16-6-11 12:31
我以前有聽架﹗

記得其中一集講返貴初頭加入,梁對貴已經好不滿,因為佢永遠唔預備第二日既
題外話:
對車無好感,就算以前聽晨光,都係有鵬仔同羅啟新,我覺得車都係靠人事先上到呢個位。覺得佢似港台查X欣

my005    發表於 16-6-13 01:08

琥珀宮

嗯!我少聽齋吹水攪笑電台節目,好耐之前偶然聽過吓,覺得貴花田

嘅功能係俾班男主持開玩笑嘅工具,所以佢本身係一個不出眾的主

持人,因為面對俾男主持玩,佢係毫無還擊之力,果然正如男主持

笑佢,一個師奶。

首頁

尾頁

跳至