自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

天貓 發表於 20-8-3 10:40
之後幾年,我一路有做運動,但得閒會攞啲嘢食,返咗去110磅,因為我啲牙唔好,比牙醫話我唔可以成日食嘢 ...

淨係踩太空漫步機就減到?腳會變粗嗎?

珍珠宮

kf08058 發表於 20-8-4 00:14
淨係踩太空漫步機就減到?腳會變粗嗎?

我又唔覺腳變粗,太空漫步機都算全身帶氧運動,我自己感覺冇咁傷膝頭哥......減肥都係要做運動消耗嘅卡路里多過你食落去嘅卡路里.....同埋帶氧運動最好都係要有半個鐘頭以上.....

我六,七年之前就係因有一段長時間完全沒有運動,肥返到147磅,膝頭痛開始減,嗰時我真係食好少都好肥,我開始減係每日上午兩個鐘頭,夜晚做兩個鐘頭太空漫步機運動,我開始運動真係食返好多,一日都係三餐,係戒奶同埋汽水,出街我成日成個飯食晒都可以瘦返....不過,一日係做共四個鐘頭帶氧運動....慢慢踏...六,七個月回落返到98磅....而家年紀大左,就3歺食清淡d少d.....一日都只係一個鐘運動...

大宅

chrisdina 發表於 20-8-2 22:48
164, 119, BMI 20, 完全冇變過, 不過firm左好多,我想至少減到110

之前未運動成個波咁,衣家變左粗線條 ...

我諗起我睇過有成功減肥人士既心得,減肥要先減脂,如果唔減脂走去做重訓只會變成一個結實既胖子
一開始其實根本唔洗去諗塑形增肌既野,減左脂肪先慢慢搞

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

天貓 發表於 20-8-4 01:36
我又唔覺腳變粗,太空漫步機都算全身帶氧運動,我自己感覺冇咁傷膝頭哥......減肥都係要做運動消耗嘅卡路 ...

明白,唔該晒!

珍珠宮

kf08058 發表於 20-8-4 02:39
明白,唔該晒!

唔洗客氣

首頁

尾頁

跳至