自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

秋天與楓葉 發表於 21-9-21 09:18
炎明熹係個好勤力同內向嘅妹妹,16歲有如此唱功,真係人才

首歌唱腔主要係歐美腔,我就覺得唔適合佢,本身 ...
D人係咁讃佢唱bad romance 唱得好,我就覺得好麻麻,同Lady Gaga 相差太遠,Lady Gaga唱Bad Romance 時是23歲。TVB捧炎太高了,不要同Lady Gaga 級數比吧

男爵府

作曲人同其創作團隊係猛人公同落重本捧Gigi
冷血嘅人唔好回覆我

男爵府

Apple011 發表於 21-9-21 08:03
首歌ok, 西洋風,係d詞填得麻麻地,淨係真話的清高呢5隻字我覺得已經破壞咗首歌
...
我初初都覺得D詞填得唔好,聽咗一次就冇再聽,但睇到其他人話好聽,我仔都話好聽,嘗試再聽下,及聽下其他人評價就覺得越聽越好聽。Eric分析首歌嘅歌詞分析得幾好,有時間可以聽下。
https://www.youtube.com/watch?v=VW5_XpVsMo4&list=RDVW5_XpVsMo4&start_radio=1&t=81s

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

麻麻

男爵府

germany 發表於 21-9-22 17:25
我初初都覺得D詞填得唔好,聽咗一次就冇再聽,但睇到其他人話好聽,我仔都話好聽,嘗試再聽下,及聽下其他 ...

這首歌有啲藝術性,要慢慢欣賞,越聽越好聽,好襟聽

首頁

尾頁

跳至