自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

free2020 發表於 23-10-31 23:24
依個係事實

湯明顯係p出黎既靚

子爵府

toffeechoco 發表於 23-10-31 19:27
呢個時代自己鍾意著乜就著乜啦, 唔會咩第二次結婚唔著得褂啩? 又唔犯法, 唔通間鋪唔租俾你? 再唔係自己買 ...

我c6屋企係外省人,家族冇著褂習慣,我十幾年前結婚奶奶話原來廣東人結婚係咁著,佢第一次親眼見到。我出席過幾次c6親友嘅新娘都唔著褂,但又見過兩公婆都係香港出世嘅外省人,又跟廣東人著褂出嫁,只要自己中意,我覺得著lolita結婚都靚

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

mcheungm 發表於 23-11-1 08:34
啲人因為唔鍾意佢,所以講到話唔著裙褂唔係大婆...小三妾侍...真係難聽過粗口
雖然佢真係搞過人哋老公,係衰 ...

但佢一句道歉都冇講過

男爵府

Xmas吸收勳章

回覆樓主:

身邊的親友都幾傳統,但都唔認為結婚一定要穿裙褂。喜歡就著唔喜歡就選擇其他款,唔著就不是明媒正娶?是小三?呢種思維不敢苟同。以前再古老d,認為著白色婚紗係結婚大日子係唔吉利,而家呢?大家都接受啦。黃心穎之前單野確實做錯,聲名狼藉。希望今後生性做人。事已過去,常常提起對於sammi都係一個傷害。而家各自有家庭,就留下口德了,等sammi有個安靜的環境。

男爵府

靚 但胸部怪怪的

珍珠宮

ilovematthew 發表於 23-10-30 11:33
幾特別,其實佢都幾靚,如果唔係攪人老公,我都幾Like佢

佢靚就唔覺,有少少秀牙feel

條裙就真够特別,打破傳統的那種style

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

selinako^^ 發表於 23-11-1 08:53
唔係喎, 超蓮果件好靚 好新穎既裙褂, 點會似妄

大婆唔一定要著裙褂, 唔好講到咁難聽 又話粗口又話盛.. 咁 ...

唔係個個人都將褂與明媒正娶畫等號, 我個人唔會,亦從未喺身體親朋中聽過, 好多人都當係婚禮中其中一件禮服㗎咋,

其實黃心穎都未必係將呢條裙當褂, 可能結婚想著條紅色中式裙而已

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊